Scandal în Parlament pe tema anulării pensiilor speciale. "Nici comuniștii nu au băgat așa mâna în buzunar”


Ultimul update: Marti 10 Decembrie 2019 20:49
Data publicarii: Marti 10 Decembrie 2019 18:12
Categorie: Stiri Politice

Noi dezbateri cu scântei pe tema anulării pensiilor speciale au avut loc în Parlament.

În timp ce partidele care susțin guvernarea nu își doresc categorii profesionale favorizate la pensionare, reprezentanții parlamentarilor, aviatorilor, grefierilor, militarilor și diplomaților s-au plâns că vor rămâne cu mult mai puțini bani decât li se cuvin. Și spun că "nici măcar comunismul nu le-a băgat așa mâna în buzunar". Însă legea mai are de așteptat după ce deputații au amânat-o cel mai probabil până în februarie.

Reprezentații categoriilor profesionale care beneficiază de astfel de indemnizatii speciale au amenințat cu pensionari anticipate si proteste.

Dumitru Coarnă, Sindicatul Polițiștilor: "Nu i-am speriat, eu gândesc mai scurt, sunt mai de la țară. Dacă amânați, oamenii vor crede că va fi adoptată și se vor pensiona. Ne-au păcălit de atâtea ori, așa o să se întâmple și acum."

Mihai Chiris, reprezentant al aviatorilor pensionari: "Noi vom fi îngroziți și va fi vai de capul nostru dacă se taie aceste pensii."

Panait Ion, comandant de aeronavă TAROM: "Suntem aproape 200 de piloți de linie, tăierile din 2010 au fost umilitoare. Eu mă duc cu trei cămăși la mine, plec în mai multe curse, dorm două ore pe noapte și când mă întorc mă trezesc că îmi taie venitul."

Doar social democratii le-au luat apararea celor care primesc pensia dupa o formula de calcul diferita de principiul contributivității.

Adrian Solomon, deputat: "Din 4 in 4 ani încoace vine dreapta si strange de gat poporul asta. Omul când e la manșă nu trebuie să se gândească dacă are bani să-şi plătească întreținerea. La fel şi Diplomații."

Dan Vîlceanu, PNL: "Nu poți, pentru un om cu studii superioare care a lucrat în condiții grele să îi dăm pe principiul contributivității și altui om, care nu a plătit contribuții, să-i dăm mai mult."

Reprezentant al funcționarilor parlamentari: "Eu am avut o ofertă de la BNR, dar am optat să rămân la Parlament pentru că aveam acest beneficiu al pensiei speciale. Aceste pensii de serviciu sunt promisiuni care trebuie onorate."

Liberalii vor ca toate pensiile speciale, cu excepţia celor acordate militarilor, să fie abrogate. Pensiile aflate în plată vor fi încasate în continuare de beneficiari, însă parlamentarii PNL ar vrea ca cele care depășesc un anumit plafon să fie supraimpozitate. În momentul de față, primesc pensii speciale parlamentarii, aleşii locali, aviatorii, diplomații, funcționarii publici parlamentari, foştii angajaţi ai Curţii de Conturi, militarii şi magistrații.

Vicepremierul Turcan: Anulăm pensiile speciale, dar nu pe toate.
Foștii președinți, afectați de taxarea pensiilor speciale. Câți bani ar putea pierde
PNL: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere şi pensii speciale
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33