Scandal în Parlament pe tema anulării pensiilor speciale. "Nici comuniștii nu au băgat așa mâna în buzunar”


Ultimul update: Marti 10 Decembrie 2019 20:49
Data publicarii: Marti 10 Decembrie 2019 18:12
Categorie: Stiri Politice

Noi dezbateri cu scântei pe tema anulării pensiilor speciale au avut loc în Parlament.

În timp ce partidele care susțin guvernarea nu își doresc categorii profesionale favorizate la pensionare, reprezentanții parlamentarilor, aviatorilor, grefierilor, militarilor și diplomaților s-au plâns că vor rămâne cu mult mai puțini bani decât li se cuvin. Și spun că "nici măcar comunismul nu le-a băgat așa mâna în buzunar". Însă legea mai are de așteptat după ce deputații au amânat-o cel mai probabil până în februarie.

Reprezentații categoriilor profesionale care beneficiază de astfel de indemnizatii speciale au amenințat cu pensionari anticipate si proteste.

Dumitru Coarnă, Sindicatul Polițiștilor: "Nu i-am speriat, eu gândesc mai scurt, sunt mai de la țară. Dacă amânați, oamenii vor crede că va fi adoptată și se vor pensiona. Ne-au păcălit de atâtea ori, așa o să se întâmple și acum."

Mihai Chiris, reprezentant al aviatorilor pensionari: "Noi vom fi îngroziți și va fi vai de capul nostru dacă se taie aceste pensii."

Panait Ion, comandant de aeronavă TAROM: "Suntem aproape 200 de piloți de linie, tăierile din 2010 au fost umilitoare. Eu mă duc cu trei cămăși la mine, plec în mai multe curse, dorm două ore pe noapte și când mă întorc mă trezesc că îmi taie venitul."

Doar social democratii le-au luat apararea celor care primesc pensia dupa o formula de calcul diferita de principiul contributivității.

Adrian Solomon, deputat: "Din 4 in 4 ani încoace vine dreapta si strange de gat poporul asta. Omul când e la manșă nu trebuie să se gândească dacă are bani să-şi plătească întreținerea. La fel şi Diplomații."

Dan Vîlceanu, PNL: "Nu poți, pentru un om cu studii superioare care a lucrat în condiții grele să îi dăm pe principiul contributivității și altui om, care nu a plătit contribuții, să-i dăm mai mult."

Reprezentant al funcționarilor parlamentari: "Eu am avut o ofertă de la BNR, dar am optat să rămân la Parlament pentru că aveam acest beneficiu al pensiei speciale. Aceste pensii de serviciu sunt promisiuni care trebuie onorate."

Liberalii vor ca toate pensiile speciale, cu excepţia celor acordate militarilor, să fie abrogate. Pensiile aflate în plată vor fi încasate în continuare de beneficiari, însă parlamentarii PNL ar vrea ca cele care depășesc un anumit plafon să fie supraimpozitate. În momentul de față, primesc pensii speciale parlamentarii, aleşii locali, aviatorii, diplomații, funcționarii publici parlamentari, foştii angajaţi ai Curţii de Conturi, militarii şi magistrații.

Vicepremierul Turcan: Anulăm pensiile speciale, dar nu pe toate.
Foștii președinți, afectați de taxarea pensiilor speciale. Câți bani ar putea pierde
PNL: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere şi pensii speciale
VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragoș Petrescu – printre cei mai greu de convins. Concurenții trebuie să știe ce vor atunci când vor ajunge în fața lui și să îl convingă că o investiție poate fi returnată

04:47
Cătălin Zmărăndescu, de 4 ori tătic

C. Zmărăndescu: "I-am spus Matildei că urmează să aibă o surioară sau un frățior. Ne-am anulat vacanța din septembrie, atunci se naște copilul."


14:05
Ioana Ginghină, momentul adevărului

Ioana Ginghină: "Eu bănuiam că fostul soț este într-o relație.."


15:59
Bolile de inimă afectează tot mai mulți tineri

Fluctuațiile tensiunii și gheara în piept ar trebui să ne trimită imediat la medic. 

Dr. Adrian Linte: "Este indicat un control cardiac preventiv, după vârsta de 35 de ani."


10:23
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40