Firea, despre candidatura la Primăria Capitalei: „Și dacă e vorba de 5 tururi, tot candidez”

Ultima actualizare: 09-12-2019 20:08

Deși alegerile locale sunt încă departe, au ieșit la încălzire primii candidați pentru primăria Capitalei.

Gabriela Firea care își mai dorește un mandat. Cei de la USR și PLUS ar vrea să-i convingă pe liberali să susțină un candidat comun, dar deocamdată nici ei nu s-au hotărât pe cine să lanseze în cursă. USR îl susține pe Nicușor Dan, iar cei de la PLUS pe Vlad Voiculescu. Și la București și în țară, alianța va merge cu o singură propunere, după ce aceasta va fi validată intern. Pe de altă parte, ei insistă revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Gabriela Firea a auntat deja că vrea să candideze din nou.

Reporter: „Decizia e luată, e discutată indiferent dacă e vorba despre un tur sau două tururi?”

Gabriela Firea: „Și dacă e vorba de cinci tururi eu tot o să candidez."

Liberalii nu au anunțat pe cine vor susține. În partid, au fost vehiculate numele actaulului ministru al Muncii, Violeta Alexandru și cel al europarlamentarului Rareș Bogdan. Potrivit unor surse, niciunul dintre aceștia nu mai este în cărți la această oră și nu este exclus ca Ludovic Orban însuși să intre în cursă.

Raluca Turcan, vicepreședinte PNL: „PNL e într-o logică de alegeri locale pentru a câștiga PNL. Ce vom face ulterior, vom vedea. Până la urmă ne gândim să avem cei mai buni candidați."

Cât despre USR și PLUS, cele două formațiuni mizează că până anul viitor îi vor convinge pe liberali să susțină un candidat comun. Nu au stabilit deocamdată care va fi acesta. După ce USR l-a anunțat sâmbătă pe activistul de mediu, deputatul Nicușor Dan, candidat din partea formațiunii și cei de la PLUS au ieșit luni cu un nume.

Vlad Voiculescu, candidat PLUS la șefia Capitalei: „Trebuie să le oferim oamenilor o alternativă în care şi noi să credem şi vă asigur şi eu, ca viitor candidat la Primăria Municipiului Bucureşti, că atât în Bucureşti, cât şi peste tot în ţară, vom lucra ca o singură echipă."

PNL mai are de rezolvat o problemă. Liberalii au promis în negocierile pentru susținerea Guvernului că vor modifica legea privind alegerea primarilor, astfel încât aceștia să poată fi votați în două tururi. De altfel, PSD, dar și UDMR amenință puterea cu moțiune de cenzură pe acest subiect.

Klaus Iohannis, președintele României: „Eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi.”

Alegerile locale se vor putea organiza cel mai devreme la sfârșitul lunii mai, anul viitor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO