PSD este reclamat la CNCD pentru felul in care au fost tratate femeile la congres. Buletinele de vot pentru femei au fost roz

Ultima actualizare: 22-10-2015 07:07
Buletine de vot la congresul PSD

Coalitia pentru Egalitate de Gen, care este formata din 10 ONG-uri care activeaza in domeniul drepturilor femeilor, acuza PSD "cu privire la modul incorect si discriminatoriu de aplicare a principiului cotelor de reprezentare a femeilor" la congres.

Conform unui comunicat de presa, aceasta Coalitie se arata nemultumita inclusiv de folosirea culorii roz la buletinele de vot pentru vicepresedintii femei, deoarece a dus "in derizoriu intreaga procedura si intareste stereotipurile de gen".

"Daca s-a dorit ca cel putin 4 vicepresedinti sa fie femei, restul de locuri ar fi trebui sa fie lasate competitiei libere intre candidati, indiferent de sex, nu sa fie alocate exclusiv barbatilor" - afirma Coalitia.

"Prin urmare, daca Partidul Social Democrat ar fi dorit sa scoata separat la concurs functiile de vicepresedinti, numarul functiilor alocate femeilor trebuia sa fie egal cu numarul functiilor alocate barbatilor. In schimb, PSD a decis in mod discriminatoriu ca din cele 14 functii de vicepresedinti, 10 sa fie alocate exclusiv barbatilor si 4 exclusiv femeilor." - mai spun ONG-urile semnatare.

Coalitia pentru Egalitate de Gen va transmite in urmatoarele zile o sesizare catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in legatura cu fapta de discriminare care a avut loc la Congresul Partidului Social Democrat de duminica, 18 octombrie.

Liviu Dragnea este de duminica in mod oficial presedintele Partidului Social Democrat. Cei patru mii de delegati la Congresul PSD de la Sala Palatului au validat alegerea sa prin votul de saptamana trecuta.

Cele 10 posturi de vicepresedinte alocate barbatilor vor fi ocupate de Andrei Dolineaschi (3.439 de voturi), Victor Negrescu (3.162 de voturi), Georgian Pop (3.070 de voturi), Ionut Vulpescu (2.994 de voturi), Nicolae Banicioiu (2.983 de voturi), Mihai Tudose (2.827 de voturi), Stefan Viorel (2.737 de voturi), Gheorghe Simon (2.503 de voturi), Gabriel Vlase (2.436 de voturi), Mihai Chirica (2.339 de voturi).

Cele 4 posturi de vicepresedinte rezervate femeilor au fost castigate de Gabriela Firea (3.122 de voturi), Olguta Vasilescu (3.044 voturi), Ecaterina Andronescu (2.914 voturi), Doina Pana (1.834 de voturi).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO