PSD discută înființarea unei comisii parlamentare pentru o posibilă fraudare a europarlamentarelor


Ultimul update: Miercuri 19 Iunie 2019 17:37
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2019 17:19
Categorie: Stiri Politice
Mihai Fifor

Mihai Fifor a declarat, miercuri, că se discută în coaliţia de guvernare despre înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind posibila fraudare a alegerilor europarlamentare.

Preşedintele Consiliului Naţional şi purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că sunt urmărite cu atenție informațiile apărute privind o posibilă fraudare a alegerilor în 26 mai și că subiectul va fi discutat în cadrul unei şedinţe de coaliţie.

"Urmărim cu foarte mare atenţie tot ce a apărut în spaţiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor în 26 mai. Am discutat şi probabil că vom avea ca temă în cadrul unei şedinţe de coaliţie şi ideea înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul din 26 mai, pentru că, la urma urmei, cred că este foarte important ca toată lumea să ştie că lucrurile au decurs corect sau dacă au existat probleme aceste probleme să poată fi evidenţiate”, a declarat Mihai Fifor pentru un post de televiziune.

 

Fifor, despre votul prin corespondență

 

MIhai Fifor a menționat, de asemenea, că discursul preşedintelui Klaus Iohannis legat de votul din Diaspora este un lucru pe care Partidul Social Democrat îl are în vedere şi că nimeni nu îşi mai doreşte ca în Diaspora să existe cozi la vot, aşa cum s-a întâmplat în 26 mai.

„Ne dorim un vot corect, proceduri foarte bine puse la punct. Nimeni nu îşi doreşte să îşi vadă compatrioţii la cozi interminabile şi să nu poate să îşi exercite dreptul la vot”, a declarat Mihai Fifor.

În ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, Fifor a declarat că acesta are anumite rigori, de care cetăţeanul român trebuie să ţină cont.

"Lucrul acesta presupune că cetăţeanul român care trăieşte în străinătate, trebuie să se înregistreze într-un anumit registru, sunt necesare date de identificare ale cetăţeanului respectiv. Este important ca toată lumea să ştie că aceste rigori se vor aplica odată ce se va adopta un astfel de proces legislativ”, a precizat Mihai Fifor.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, miercuri, Guvernului să elaboreze urgent un proiect de lege care să fie adoptat de Parlament în actuala sesiune parlamentară, astfel încât situaţiile precum cele de la votul din 26 mai, când mai mulţi alegători nu au putut vota, să fie evitate.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

Președintele a cerut urgent Guvernului un proiect de lege privind votul din diaspora
Referendumul de pe 26 mai a fost contestat la Curtea Constituțională
Referendumul de pe 26 mai a fost contestat la Curtea Constituțională
VIDEO PROTVPLUS.RO