Prioritatile Guvernului pentru 2016. Ministrii promit somaj redus, 4 centre pentru tratarea marilor arsi si camine de batrani

×
Codul embed a fost copiat

Guvernul a publicat vineri prioritatile fiecarui minister pentru 2016. Pana in octombrie, toti romanii vor putea sa isi plateasca taxele cu cardul sau online.

Vom avea 4 centre functionale pentru tratarea arsurilor grave, iar toate scolile din tara vor fi verificate pentru a vedea daca respecta sau nu normele ISU. In plus, autoritatile promit ca din martie oricine va avea acces la stenogramele sedintelor de guvern, cu exceptia informatiilor clasificate.

Pana in martie, guvernul va aproba actul prin care Master Planul General de Transport, acceptat deja de Uniunea Europeana, va deveni lege pentru Romania.

Tronsonul Bazilescu-Straulesti al Magistralei 4 de metrou va fi finalizat pana in octombrie.

Tot pana atunci Ministerul Dezvoltarii isi propune sa construiasca 300 de sali de sport, bazine, pationare, centre sociale si camine de batrani.

Citește și
Bani - cover
Guvernul vrea o schimbare majora in salariile bugetarilor. Performanta ar putea face diferenta intre cresteri si scaderi
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

La Ministerul Sanatatii, una dintre principalele promisiuni este ca Romania va avea 4 centre functionale pentru tratarea marilor arsi. Deocamdata este avem unul complet echipat la Spitalul Floreasca , dar nefolosit.

Departamentul pentru relatia cu diaspora va organiza pe 25 martie primul congres al romanilor de pretutindeni.

La Ministerul Economiei, in 2016 va fi pus la punct un plan pe 10 ani pentru inzestrarea armatei cu armament produs in tara.

Ministerul de Externe vrea sa deschida consulate noi la Manchaster, Bari, Stuttgart si Solotvino, dar si in Spania. Diplomatii se vor concentra pe parteneriatul cu Statele Unite, pe interconectarea energetica a Romaniei cu Moldova, dar si pe coridorul de transport marfuri Marea Neagra-Marea Caspica.

Ministerul Educatiei promite ca pana in mai platorma de gestionare si verificare a doctoratelor va fi in sfarsit functionala. In plus, ministerul spune ca pana la sfarsitul lunii februarie toate scolile din Romania vor fi evaluate in privinta aprobarilor ISU si se vor lua masurile necesare.

La cultura, ministrul vrea sa inceapa constructia unei sali de concerte de 2400 de locuri in Bucuresti si sa demareze restaurarea muzeului National.

Ministerul Finantelor se angajeaza ca orice roman va putea in sfarsit sa isi achite taxele online sau cu cardul la administratiile financiare.

Internele incerca sa reduca timpul de interventie, sa deblocheze posturile si sa angajeze oameni.

La aparare se va crea o flotila aliata in Marea Neagra si vor fi operationalizate doua centre Nato. In plus, va fi deschis un azil pentru militarii in retragere.

Ministerul Muncii se va concentra pe reducerea somajului si pe finalizarea legii salarizarii unice a bugetarilor.

Prioritatea Ministerului Justitiei pare sa fie Agentia de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, care ar trebui sa functioneze in 2016 dupa ce au loc angajari si se aloca bani.

Ministerul Energiei vrea sa dezvolte noi perimetre de productie in Marea Neagra si sa inceapa privatizarea Complexului energetic Oltenia si Hidroelectica.

Ministerul Mediului isi propune sa dezvolte sistemul de monitorizare a taierilor ilegale si sa conceapa o strategie forestiera.

Ministerul Sportului va acorda o atentie sporita pregatirii participarii sportivilor romani la Jocurile Olimpice.

O noutate dupa revolutie o reprezinta promisiunea Ministerului pentru dialoc civic ca din martie oricine va avea acces la stenogramele sedintelor de guvern si la mapa acestora.

Ministerul Comunicatiilor promite ca pana in octombrie vor fi functionale retele de internet de mare viteaza in 750 de localitati defavorizate.

Lista pe larg poate fi consultata pe www.gov.ro.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cat valoreaza chiria unui politician. Sumele pe care demnitarii le vor primi de la stat drept
Cat valoreaza chiria unui politician. Sumele pe care demnitarii le vor primi de la stat drept "cheltuieli de cazare" in 2016

Cheltuielile pentru cazarea demnitarilor raman in 2016 la nivelul anului trecut, potrivit unei hotarari aprobate miercuri de Guvern

Guvernul vrea o schimbare majora in salariile bugetarilor. Performanta ar putea face diferenta intre cresteri si scaderi
Guvernul vrea o schimbare majora in salariile bugetarilor. Performanta ar putea face diferenta intre cresteri si scaderi

Guvernul incearca sa impuna o schimbare majora in felul in care sunt platiti bugetarii. Vrea sa introduca in legea salarizarii unice criterii de performanta.

Legile a caror soarta va fi decisa la inceputul lui 2016. Unde s-au
Legile a caror soarta va fi decisa la inceputul lui 2016. Unde s-au "impotmolit" deciziile privind fumatul sau darea in plata

La inceput de 2016, facem bilantul marilor legi care au fost in ultima perioada pe agenda publica. Si asta pentru, ca desi au trecut de Parlament, nu toate au intrat si in vigoare.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.