Prima măsură de ”patriotism economic” a premierului Marcel Ciolacu. Guvernul va lansa campania ”Cumpără româneşte!”
Ministrul Economiei, Radu Oprea, a anunțat, joi, care va fi prima măsură de ”patriotism economic” a premierului Marcel Ciolacu, asumată de acesta în programul de guvernare.
Este vorba despre o campanie în rândul populaţiei, pentru a încuraja cetăţenii să ”cumpere româneşte”, precum şi o schemă de ajutor de stat prin care să sprijine companiile agro-alimentare din România.
”Ne dorim să întregim lanţurile de aprovizionare în România, să sprijinim companiile din România indiferent de originea capitalului, dar cu un accent deosebit pentru întrerinderile mici şi mijlocii, pentru că ştim că acolo este un capital românesc într-un mod preponderent. Vom avea o campanie foarte serioasă care va fi despre a ”cumpăra româneşte”, pentru că dacă ştim şi înţelegem că locurile de muncă din România, fie bine din microîntreprindere, fie din întreprinderile mici şi mijlocii, din marile companii, pot fi sprijinite şi de către noi cumpărând produsele româneşti de calitate, va fi cu atât mai bine pentru toţi cetăţenii din România”, a anunţat ministrul Radu Oprea la ”Maratonul Made in Romania”, potrivit News.ro,
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El a precizat că măsurile se înscriu în conceptul de ”patriotism economic” promovat de premierul Ciolacu.
Radu Oprea a anunţat, totodată, că, în mod similar schemei de ajutor de stat pentru stimularea producţiei interne de materiale de construcţii, Guvernul va lansa şi o schemă de ajutor de stat prin care să sprijine companiile agro-alimentare din România să producă mai mult.
”Un alt program va fi cel referitor la procesarea produselor agroalimentare astfel încât cât mai multe produse româneşti de calitate să fie pe piaţa noastră, din cereale, din legume, din fructele pe care le producem astăzi în România. Ştim exemplele că exportăm grâu şi importăm pâinea congelată sau pleacă cartoful în alte state membre şi importăm de acolo chips-uri şi cartofi congelaţi sau prelucraţi. Lucrul acesta va fi sprijinit în sensul de a produce aceste lucruri în România”, a arătat ministrul.
Valoarea schemei va fi de 150 milioane euro, aşa cum este şi pentru materialele construcţii, iar anul acesta există posibilitatea de a încadra schema pe un regulament care deja este notificat către Comisia Europeană şi nu va mai fi nevoie de aprobarea acesteia.