Iohannis: Politicienii nu se mai pot preface că nu înţeleg semnalele din partea românilor


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 07 Noiembrie 2018 16:25
Categorie: Stiri Politice

Politicienii nu se mai pot preface că nu înţeleg semnalele repetate din partea românilor, iar faptul că oamenii de afaceri percep că, în ultimul an, corupţia a crescut trebuie să fie un semnal de alarmă, a declarat, miercuri, preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Gala Topului Naţional al Firmelor, că "nu mai putem accepta o Românie cu mai multe viteze, la fel cum nu putem fi de acord cu o Uniune Europeană cu mai multe viteze", în contextul în care a vorbit despre infrastructura deficitară.

"O altă problemă o reprezintă infrastructura deficitară, care nu este doar un impediment pentru dezvoltarea mediului de afaceri, ci şi pentru progresul regiunilor şi al comunităţilor locale", a afirmat el.

Potrivit şefului statului, "în absenţa infrastructurii de transport, unele regiuni ale ţării ajung să fie pur şi simplu ocolite de investitori, ceea ce se reflectă, implicit, în scăderea locurilor de muncă şi a nivelului de trai".

"Nemulţumirea locuitorilor acestor regiuni este, evident, îndreptăţită şi se manifestă în proteste tot mai frecvente, în încercarea, totuşi, de a-i determina pe decidenţii politici să se trezească şi să acţioneze", a punctat Iohannis.

În opinia sa, infrastructura trebuie tratată ca "prioritate zero", cu seriozitate, profesionalism şi responsabilitate, pentru că influenţează în mod direct şi decisiv viitorul ţării.

"Consider că situaţia actuală, în care se vorbeşte mult, mult prea mult, dar se face prea puţin pentru infrastructură, trebuie să se schimbe cât mai rapid", a subliniat preşedintele.

SINTEZA DECLARAȚIILOR făcute la Gala Topului Naţional al Firmelor, ediţia a XXV-a

- Un eveniment de referință care aniversează în acest an al centenarului 25 de ani de inițiativă în slujba mediului anteprenorial din România.

- Dincolo de provocările de pe parcurs, mediul de afaceri a crescut semnificativ și s-a dezvoltat, având ca repere economia de piață și libera inițiativă.

- Performanțele și realizările dumneavoastră au contribuit semnificativ la dezvoltarea nu doar economică, ci și socială a României.

- Companiile pe care le conduceți reprezintă exemple de urmat privind modul în care prin eforturi și riscuri asumate, dar și prin seriozitate, mediul de afaceri a devenit mai puternic, mai performant și crează bunăstare pentru toți.

- Este important să avem în vedere faptul că dincolo de recorduri temporare, dezvoltarea sustenabilă are loc.

- Este foarte îmbucurător să observăm rezultate bune în topul național, dar sunt umbrite de evenimentele economiei care în prima parte a anului a prezentat o încetinire la 4%, față de pompoasa previziune de 5,8%.

- Deficitul bugetar mai mult decât dublu față de anul anterior, ceea ce sporește riscul depășirii pragului de 3% din PIB.

- Trebuie să fie un semnal de alarmă şi faptul că oamenii de afaceri percep că, în ultimul an, corupţia a crescut. Acest lucru, percepţia - a fost măsurată de instituţii de specialitate. Politicienii nu se mai pot preface că nu înţeleg semnalele repetate din partea românilor, care pur şi simplu nu mai tolerează lipsa de integritate şi de corectitudine în viaţa publică.

- Avem nevoie de schimbări profunde, care să restabilească încrederea cetăţenilor în cei care îi reprezintă. Statul de drept trebuie să devină ancora esenţială de stabilitate şi predictibilitate în economie şi în viaţa socială.

-Cred că sunt în asentimentul mediului de afaceri când spun că existenţa unui stat de drept cu instituţii puternice şi politici predictibile este vitală pentru dezvoltarea unei economii competitive şi prospere, aşa cum ne-o dorim cu toţii

Recent, președintele României l-a atacat dur pe președintele PSD, Liviu Dragnea, despre care a spus că este ”un infractor care s-a cocoţat în fruntea statului, progresează în domeniul fake news”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

VIDEO PROTVPLUS.RO