Premierul Cîțu: Să introduci taxe în această perioadă este sinucigaș, îți omori economia
Premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze, sâmbătă, faptul că Guvernul PNL-USR-PLUS și UDMR nu va introduce taxe noi anul acesta, într-o perioadă marcată de pandemia de Covid-19.
Aflat în Vrancea, la o dezbatere organizată de Consiliul Judeţean pe tema bugetului din acest an, șeful Guvernului a afirmat că o eventuală măsură de introducere a unor taxe noi în această perioadă dificilă din punct de vedere econmomic ar fi una ... sinucigașă.
În opinia sa, cea mai bună metodă de a aduna bani mai mulți la buget este colectarea mai eficientă a taxelor actuale, cu ajutorul digitalizării.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
”Toți se întreabă și am și văzut în spațiul public, se reîncălzește o ciorbă mai veche, asta cu taxele. Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care pi-ul potențial sau dinamica economiei este sub potențial, este sinucigaș, îți omori economia, să crești taxele pe care le ai. Nu. România are resurse de a reveni în economie, trebuie doar o colectare mai bună. Și acest lucru se face, nu cred că doar să schimbi un om sau să schimbi doi oameni, vei face o colectare mai bună. Digitalizarea este singura soluție pe care am observat-o în ultimii 20 de ani, 30 de ani în Uniunea Europeană, care a crescut colectarea impozitelor permanent.” - a spus Cîțu.
Recent, liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis că România va trebui să se încadreze în 2021 într-un deficit bugetar de 7%, acest lucru presupunând "extrem de multă moderaţie" în privinţa generării de noi cheltuieli pentru buget şi o creştere economică rapidă.
El a explicat că un deficit mare înseamnă resurse mai mici pentru cetăţenii români prin intermediul bugetelor şi o mare parte din datorii, până la urmă, o să fie plătite din taxe şi impozite.