Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, luni, că nu va merge la şedinţa Camerei Deputaţilor, la Ora prim-ministrului, care avea ca temă campania de vaccinare împotriva COVID-19.
"Nu, suntem în negocieri politice. Nu mergem în Parlament astăzi", a precizat Cîţu, la sediul PNL, potrivit Agerpres, întrebat în legătură cu dezbaterea solicitată de USR.
Tema dezbaterii era: "Raportul prim-ministrului privind campania de vaccinare împotriva COVID-19, pe care o coordonează, în contextul în care România a ajuns pe penultimul loc în UE la acest capitol".
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat marţea trecută cererea grupului USR în acest sens.
Vaccinarea împotriva COVID-19 reduce cu 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele de peste 50 de ani şi pare eficace şi împotriva variantei Delta, potrivit unui amplu studiu francez publicat luni, informează AFP.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că în universităţile din România, „unde ar trebui să fim cu cea mai mare înţelegere faţă de importanţa vaccinării”, rata de vaccinare anti-COVID este sub media europeană.
Italia şi-a atins obiectivul de vaccinare împotriva coronavirusului cu schemă completă a 80 la sută din populaţia cu vârsta de cel puţin 12 ani, informează Reuters.
Turcia şi Siria sunt îngenuncheate de durere şi de spaimă, după catastrofa de luni. Cel mai recent bilanţ arată că peste 16.000 de oameni au murit în urma celor două cutremure.
Plecați la muncă în Norvegia, mai mulți români au constatat că au fost păcăliți de cei care i-au angajat - culmea, tot români. Oamenii s-au trezit cu datorii uriașe, după ce patronii s-au folosit de actele lor ca să ia credite.
Confruntaţi cu dezastrul adus de cutremurul devastator din Turcia, care a pus la pământ mii de blocuri ca pe nişte piese dintr-un joc de domino, oamenii sunt tot mai furioşi că reglementările în domeniul construcţiilor sunt aplicate deficitar.