Premierul Cîțu: "Cred că săptămâna viitoare vom avea tot Guvernul în stradă”

Dată publicare: 10-05-2021 14:07
Dată actualizare: 10-05-2021 17:31


Florin Cîțu - 3

Premierul Florin Cîțu a anunţat că va fi organizată o "şedinţă de Guvern în stradă" săptămâna viitoare, pentru promovarea vaccinării împotriva Covid-19.

"Cred că săptămâna viitoare vom avea tot Guvernul în stradă în ţară - miniştri şi secretari de stat - la centrele de vaccinare. Trebuie să se implice tot Guvernul direct în această campanie şi cred că săptămâna viitoare facem o acţiune, un fel de şedinţă de Guvern în stradă, în care toţi vom fi şi vom vorbi cu cetăţenii, le vom răspunde întrebărilor după ce ies de la vaccinare", a afirmat premierul, potrivit Agerpres.

Întrebat ce se întâmplă dacă până la 1 iunie nu vor fi vaccinate 5 milioane de persoane, Cîţu a spus că ţinta va fi atinsă.

"De foarte multe ori când avem un obiectiv ambiţios foarte multe persoane îmi spun că nu se poate. Eu am spus că o să avem cea mai mare creştere economică din UE şi avem, am spus că revenim la normalitate şi vom avem doze şi avem. Suntem singura ţară din UE unde oamenii se pot vaccina fără programare. Eu zic că se poate şi trebuie să ne implicăm cu toţii. Această campanie de vaccinare este campania noastră, a tuturor, nu este doar a mea", a afirmat premierul.

El s-a arătat convins că ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie va fi atinsă

"Avem dozele contractate, am luat în calcul vaccinarea şi pentru anul viitor. Deci dozele sunt contractate, dacă se va schimba strategia de vaccinare sunt incluse în aceste doze", a menţionat premierul.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO