Ponta: "Toţi stau pentru că Dragnea împarte funcţiile şi banii". Ce va face la referendum

Victor Ponta
Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul Pro România afirmă că nu se va mai întoarce în PSD, dar că se aşteaptă ca mulţi membri ai acestui partid să vină în formaţiunea sa politică

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Râmnicu Vâlcea, că se aşteaptă la un val de "refugiaţi pesedişti" către partidul pe care-l conduce după alegerile europarlamentare, "planul" formaţiunii sale fiind să încerce schimbarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor după scrutinul din 26 mai.

 

Planul lui Ponta pentru a-l da jos pe Dragnea

 

"Spre deosebire de Ion Iliescu, Adrian Năstase, chiar şi Mircea Geoană şi, zic eu, chiar şi Victor Ponta, domnul Dragnea nu e susţinut din iubire de vreun pesedist. Să nu credeţi că vreunul de la Vâlcea moare de iubire pentru Dragnea. Toţi stau pentru că Dragnea împarte funcţiile şi banii. În secunda în care Dragnea nu mai are funcţiile şi banii, îl părăseşte şi Carmen Dan şi şi Dăncilă o să strige că a fugit dictatorul. Deci, primul nostru atac după 27 mai, noi am vrea să-l schimbăm pe domnul Dragnea de la Cameră şi să punem tot un pesedist, nu-i problemă, dar să nu mai fie Dragnea, după care să-i schimbăm guvernul, ca să nu mai poată să împartă funcţii şi bani. Şi atunci o să vedeţi un val de refugiaţi pesedişti spre Pro România. Acum, trebuie să avem grijă să nu îi primim pe toţi, să punem un zid", a afirmat liderul Pro România.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Ponta a precizat că nu se va întoarce în PSD, chiar dacă Liviu Dragnea va pleca de la conducerea partidului.

"Spuneam că mă bucur că nu mai suntem alături de actualii lideri PSD şi nici nu vom fi, ca să fie foarte clar. Nu am făcut Pro România ca să ne întoarcem la PSD dacă pleacă Dragnea. Am făcut Pro România pentru că realmente am crezut că trebuie să ne ţinem de ce am promis în 2016, chiar dacă ceilalţi nu se ţin, să continuăm guvernarea bună şi lucrurile bune făcute în guvernare şi să nu le mai facem pe cele rele. Spuneam că principala deosebire e aceea că noi credem că Uniunea Europeană trebuie îmbunătăţită, trebuie să funcţioneze mai bine, dar că pentru România e mai bine în Uniunea Europeană. Faptul că domnul Dragnea, Codrin Ştefănescu, Vâlcov, Olguţa Vasilescu spun că e mai bine în afara Uniunii Europene şi că toate relele sunt de la Uniunea Europeană e o prostie, o minciună", a adăugat fostul premier.

Întrebat despre o posibilă colaborare cu celelalte formaţiuni din Opoziţie, Ponta a apreciat că nu crede că acestea sunt pregătite să preia guvernarea.

"A apărut o chestie cum că Ponta se aliază cu Orban şi USR-ul. Nu, nici vorbă. Nu că de principiu sunt eu bătut în cap şi nu vreau, dar nu mi se pare că sunt pregătiţi să guverneze mai bine decât guvernează Dăncilă. (...) Din punctul meu de vedere, acest guvern trebuie schimbat cu nişte oameni care se pricep să gestioneze o situaţie proastă. Atenţie! Cioloş a moştenit de la mine o situaţie foarte bună. Că nu a fost în stare să facă mai mult, treaba lui, dar era mai bine. Adică, deficit mic, bani în buget, proiecte... Acum, cel care va moşteni de la doamna Dăncilă va moşteni mai rău decât am luat eu de la Emil Boc. Şi atunci e clar că nu poţi cu Orban. Orban e ca un Trabant, ca o Dacie 1100. Eu nu ştiu cum mai umblă pe stradă, că e din alt film", a spus Ponta.

 

Ce spune Victor Ponta despe referendumul pe justiţie

 

Preşedintele Pro România a mai declarat miercuri că va merge să voteze la referendumul pe justiţie din 26 mai, deşi este dezamăgit de cele două întrebări la care românii sunt chemaţi să răspundă.

"Noi, la Pro România, ne concentrăm pe alegerile pentru Parlamentul European, pentru că, sincer să fiu, şi dacă votez eu şi dacă nu votăm, nu se întâmplă nimic cu referendumul după. Cred că e o ocazie ratată. Puteam să facem mult mai mult cu acest referendum dacă se punea o întrebare clară, simplă, la care să răspundă toată lumea foarte bine... Dar mă duc la referendum", a precizat liderul Pro România.

Referendumul pe tema justiţiei, convocat de preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc pe 26 mai, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European.

Cetăţenii români sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la două întrebări: 1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?; 2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Guvernul vrea să modernizeze România pe banii arabilor. Aeroportul Otopeni și Portul Constanța, printre țintele lui Ciolacu
Guvernul vrea să modernizeze România pe banii arabilor. Aeroportul Otopeni și Portul Constanța, printre țintele lui Ciolacu

Guvernul caută bani la investitorii din Emiratele Arabe Unite ca să finanțeze proiecte de infrastructură pentru care fondurile europene sunt greu de accesat ori chiar indisponiile.

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

De ce refuză Iohannis să vorbească despre candidatura sa la șefia NATO: „Chestiunile NATO nu se discută în public”
De ce refuză Iohannis să vorbească despre candidatura sa la șefia NATO: „Chestiunile NATO nu se discută în public”

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de ce nu au fost opinii din partea aliaţilor privind candidatura sa la şefia NATO, iar el a spus că există discuţii „foarte intense”, însă „chestiunile NATO nu se discută în public”.

 

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.