Ce va scrie pe buletinul de vot la referendumul pe justiţie din 26 mai


Ultimul update: Joi 23 Mai 2019 11:59
Data publicarii: Duminica 28 Aprilie 2019 00:00
Categorie: Stiri actuale
stampila de vot

Duminică. românii sutn chemaţi să voteze la referendumul pe justiţie. Care vor însă fi cele două întrebări de pe buletinul de vot la care vor trebui să răspună cei ce se prezintă la referendum?

Coform decretului semnat joi de preşedintele Klaus Iohannis, poporul român este chemat să îşi exprime voinţa cu privire la următoarele probleme de interes naţional: "1. interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie; 2. interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe".

 

Cele 2 întrebări de pe buletinul de vot la referendum 

 

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări, care vor apărea pe buletinul de vot:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfăşurării alegerilor europarlamentare. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO