Ponta: Boc si Oprea sa isi dea demisia, i-au mintit si umilit pe militari

18-01-2011 00:00

Victor Ponta

Victor Ponta a cerut dupa sedinta BPN, demisia premierului Emil Boc si a ministrului Apararii, Gabriel Oprea, pentru ceea ce el a caracterizat ca fiind "umilirea" pensionarilor militari.

Ponta a spus ca Guvernul si Ministerul Apararii Nationale au facut "un abuz" in ceea ce priveste drepturile pensionarilor militari. El a afirmat ca Hotararea de Guvern prin care se dispunea recalcularea pensiilor militarilor este suspendata in urma hotararilor Curtii de Apel si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Este un abuz evident din partea Guvernului si a Ministerului Apararii. Pentru nenumaratele situatii in care pensionarii militari au fost mintiti, primul-ministru si ministrul Apararii ar trebui sa isi dea demisia, iar cei care ii vor inlocui trebuie sa ia masuri pentru a opri aceasta incalcare a legii si a acestui abuz fara precedent", a declarat Ponta.

Presedintele PSD a afirmat ca statul va trebui oricum sa plateasca pensionarilor militari drepturile diminuate ca urmare a recalcularii, dupa deciziile care vor fi luate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in fata contestarilor.

"Este insa mult mai rational sa oprim acest rau de acum, iar faptul ca de un an de zile prim-ministrul, ministrul Apararii, fostul si actual ministru al Muncii i-au mintit pe pensionari implica o raspundere politica si demiterea acestora", a mai spus Ponta.

Fosti militari versus jandarmi. Un pensionar a fost amendat. Video

Recalcularea pensiilor militare: unii raman fara bani, altii iau mai mult

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO