Recalcularea pensiilor militare: unii raman fara bani, altii iau mai mult

Dată publicare: 12-01-2011 00:00
Dată actualizare: 08-10-2012 04:46


Isi vor lua banii retroactiv, daca li s-a calculat gresit pensia. Astfel incearca oficialii Ministerului Apararii sa ii calmeze pe militarii pensionari, care au dat statul in judecata.

Autoritatile dau, insa, vina tot pe oameni pentru ca nu si-ar fi depus la timp toate actele si asa au iesit in pierdere. Deloc impresionati, cei care se simt nedreptatiti, bat nervosi pe la portile tribunalelor.

Peste 200 de fosti angajati de la Interne si Aparare au "descins" la Curtea de Apel Pitesti. A fost primul termen in procesul in care pensionarii militari acuza Guvernul Romaniei ca nu le-a recalculat bine veniturile.

Multi sunt pur si simplu disperati pentru ca, spun ei, statul le-a taiat jumatate din bani. In plus, se simt jigniti pentru ca nu le mai sunt recunoscute meritele.

In tot acest timp, cei din Ministerul Apararii Nationale anunta ca au procesat deja peste 20.000 de dosare. Ba se lauda cu niste cresteri.

Un general in rezerva, fost sef de stat major, care avea o pensie de 7298 de lei, primeste acum 7338 de lei. Iar un general de brigada care avea o pensie de 4494 de lei a primit o marire de 587 de lei.

Chipurile pentru scaderi ar fi de vina tot beneficiari. Oficialii promit ca in momentul in care toate actele vor fi in regula, oamenii isi vor primi banii retroactiv, acolo unde s-au comis erori.


VIDEO PROTVPLUS.RO