Fosti militari versus jandarmi. Un pensionar a fost amendat. Video
UPDATE: Un pensionar militar a fost amendat cu 1.000 de lei pentru instigarea, initierea sau recurgerea la actiuni violente, cu intentia de tulburare a adunarilor publice, conform legii.
Martorii incidentului produs la mitingul pensionarilor militari de la Constanta, citati de Mediafax, sustin ca barbatul imobilizat de jandarmi a iesit din perimetrul amenajat pentru desfasurarea manifestatiei si a incercat sa rupa o pancarta cu fotografia lui Traian Basescu.
Imediat, a fost imobilizat de trei jandarmi, care l-au scos cu forta din zona.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Barbatul a opus rezistenta, astfel ca jandarmii au fost nevoiti sa il impinga pentru a-l duce la duba Jandarmeriei care se afla la mica distanta de locul incidentului.
Inainte de a fi urcat in duba, barbatul a spus ca se numeste Vasile Teofil, ca este locotenent colonel in rezerva si ca a activat in cadrul Centrului Militar Zonal Constanta.
La protestul pensionarilor militari din Constanta au participat aproximativ 400 de cadre in rezerva din MApN, MAI, SRI si SPP.
Mitingul s-a incheiat in jurul orei 11.30. Protestatarii au scandat "Jos Basescu" si "Armata vrea dreptate, onoare, demnitate".
De asemenea, acestia au avut multe pancarte pe care scria "Armata in rezerva este tot o armata", "Cu noi ati ajuns in NATO", "Afara din tara cu ciuma mondiala". De asemenea, protestatarii au adus cu ei o pancarta cu fotografia lui Traian Basescu si cu mesajele: "Calaul suprem al Armatei Romane; Totul este sub control; V-am ciuruit".
Protestul nu a fost lipsit de incidente. Jandarmii au fost nevoiti sa intervina pentru imobilizarea unuia dintre protestatari, un locotenent colonel in rezerva, care incercase sa rupa cordonul format de jandarmi si sa intre in sediul Prefecturii.
Barbatul, Vasile Teofil, a fost urcat cu greu intr-o duba a Jandarmeriei, fiind dus la Politie pentru audieri. In urma acestui incident, numarul fortelor de ordine a fost suplimentat.
Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au anuntat ca urmeaza sa participe pe 24 ianuarie la un mars de protest in Bucuresti, scopul fiind de a manifesta impotriva faptului ca institutiile in cadrul carora si-au desfasurat activitatea - MApN, MAI, SRI - refuza sa aplice hotararile ICCJ.
"Vom protesta pentru faptul ca institutiile carora de fapt le apartinem nu aplica hotararile ICCJ si au inceput sa trimita ilegal banii de pensii, in absenta unor decizii", a declarat colonelul (r) Valeriu Pricina.
"Traseul urmeaza sa fie definitivat. Ideea ar fi de a pleca din zona Palatului Victoria, unde vom depune un prim document de protest, vom merge apoi la MAI, MApN si SRI", a spus Pricina, adaugand ca un alt punct la care protestatarii doresc sa ajunga este Palatul Cotroceni, daca vor primi autorizatie.
Va reamintim, vineri, Sindicatul rezervistilor a depus o plangere penala impotriva ministrilor Apararii si de Interne, Gabriel Oprea si Traian Igas, precum si impotriva directorului SRI, George Maior, acuzandu-i de abuz in seviciu contra intereselor persoanei.
Fostele cadre se plang ca au primit bani mai putini, desi Instanta Suprema a suspendat saptamana trecuta hotararea de Guvern privind recalcularea drepturilor pensionarilor.
Noua lege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor in functie de contributiile platite, guvernantii sustinand ca sunt eliminate astfel sistemele speciale de pensie din unele domenii.
Recalcularea pensiilor militare: unii raman fara bani, altii iau mai mult