Politicienii nu mai vor desene animate violente pentru copii

02-02-2010 00:00

Deputatii si-au pus in gand sa modifice politica desenelor animate. Politicienii nu mai vor sa-i lase pe copii sa se uite la povesti cu roboti si alte personaje violente.

Si psihologii le dau dreptate parlamentarilor. Spun ca desenele animate cu batai si certuri ii pot influenta negativ pe cei mici.

Amintindu-si de Alba ca Zapada sau Mikey Mouse, deputatii spun ca pe vremea lor nu vedeau capete rupte, sange sau explozii in povestile lui Walt Disney.

Dar, daca se supara copiii din zilele noastre? Probabil ca se vor supara doua-trei zile, dupa care le trece, pentru ca, spun alesii, copiii trebuie educati.

Sunt unii parlamentari, insa, care cred ca si in povestile pentru copii, de altadata, exista agresivitate. De exemplu, Capra cu Trei Iezi. In opinia lor, scena cand lupul ii inghite pe iezi este una violenta. Admit insa ca nu se compara cu ceea ce vad cei mici astazi.

Desi problemele nu sunt inca lamurite, avem o concluzie: ar trebui regandita politica desenelor animate, cred parlamentarii.

Psihologii spun ca desenele animate influenteaza foarte mult comportamentul copiilor care au intalnit probleme grave in randul celor mici. De la batai inspirate din desene, pana la deprezie pentru ca a murit personajul indragit.

Urmeaza ca deputatii sa gaseasca impreuna cu membrii CNA solutia ca desenele animate considerate violente sa nu mai fie difuzate. Miercuri, parlamentarii vor avea o prima intalnire cu reprezentantii Consiliului National al Audiovizualului.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26