PNL cere sesiune parlamentară extraordinară, pentru abrogarea ”ordonanței lăcomiei”


Ultimul update: Joi 17 Ianuarie 2019 14:35
Data publicarii: Joi 17 Ianuarie 2019 14:30
Categorie: Stiri Politice
Raluca Turcan

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, joi, că PNL a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

De asemenea, în cazul în care conducerile celor două Camere ale Parlamentului refuză acest lucru, liberalii vor demara strângerea de semnături necesare pentru convocare.

"Partidul Naţional Liberal a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru dezbaterea şi respingerea OUG 114/2018, ordonanţa lăcomiei, abrogarea sau modificarea legii recursului compensatoriu şi dezbaterea şi aprobarea bugetului de stat pentru anul 2019. În cazul în care conducerile celor două Camere ale Parlamentului refuză să convoace o sesiunea extraordinară, PNL demarează strângerea de semnături necesare pentru convocare, la solicitarea unei treimi din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, aşa cum prevăd Regulamentele celor două Camere şi Constituţia României", a precizat Turcan, într-un comunicat.

De asemenea, PNL solicită conducerii celor două Camere ale Parlamentului dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.114/2018 şi respingerea acestuia, mai precizează Raluca Turcan.

Potrivit lui Turcan, PNL consideră obligatorie demiterea autorilor "ordonanţei dezastruoase" pentru economia României: Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici.

"OUG nr.114/2017, ordonanţa lăcomiei Guvernului Dragnea-Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici a produs efecte dezastruoase în toată economia, chiar din primele 2 săptămâni ale anului: cursul Euro a ajuns la cel mai mare nivel din istorie, apăsând direct pe buzunarele românilor, sistemul energetic este aproape în colaps - termocentralele au rămas fără cărbuni şi importăm curent electric la preţuri uriaşe, băncile străine scot activele din ţară ca să nu fie taxate suplimentar, iar băncile româneşti, care n-au refugiu, sunt puse în genunchi şi nevoite sa restrângă creditarea sau să o scumpească, operatorii de comunicaţii abandonează toate investiţiile planificate în acest an - trecerea la 5G este în pericol", mai susţine Turcan, potrivit Agerpres.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44
Amna a lansat un nou single "Cumpăr timp"

Amna: "Timpul pierdut nu se mai reucperează niciodată"


04:55
Reacția Iuliei Albu după ce s-a scris că a fost terorizată și umilită de iubit

19:43
Oana Lis, prima terapie în calitate de psiholog. Radu Ciucă și Daniel Nicolăină, primii ei pacienți

05:31
Rețeta Chef Hadad, "Porumbel clasic în stil Maroc"

15:26
Chef Hadad izbucnește în lacrimi pentru că Jeremy părăsește competiția

08:17
Primul finalist la Masterchef care se salvează este Ionuț. A reușit să prepare cel mai gustos desert care a fost pe placul juraților

08:31
Roata norocului i-a luat pe concurenți prin surprindere. Ingredientul la care se oprește roata va trebui să devină vedeta farfuriei

04:30