Petre Toba, actualul sef al Inspectoratului General al Politiei, a fost propus ministru de Interne in Guvernul Ciolos

Ultima actualizare: 18-11-2015 06:59
Petre Toba, interne

Chestorul Petre Toba, actualul sef al Inspectoratului General al Politiei, a fost propus ministru de Interne in Guvernul Ciolos.

El va trebui sa renunte la gradul profesional detinut, echivalent gradului de general in sistemul militar.

Petre Toba este inspector general al Politiei Romane, functie cu rang de secretar de stat din mai 2012, numele sau aparand in 2014 intr-un scandal in care au fost implicati Victor Ponta si baronul de Mehedinti Adrian Duicu, potrivit hotnews.ro.

Dacian Ciolos l-a prezentat ca propunere la MAI subliniind cariera sa indelungata in domeniu, lucru aratat si de CV-ul lui Petre Toba.

Anterior (martie-mai 2012) a fost secretar de stat in MAI, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica, iar intre martie 2011 si martie 2012 a fost secretar general adjunct al MAI, se arata in CV-ul publicat pe site-ul Politiei.

El a mai fost Inspector general intre 2009 si 2010 si adjunct al sefului Politiei Romane in perioada 2007-2009. Intre 2003 si 2007 a ocupat functii de conducere in directia de politie a Capitalei.

Potrivit CV-ului este Doctor in Stiinte militare si Informatii al Universitatii Nationale de Aparare “Carol I”.

In 1989 a absolvit Facultatea de Masini si Utilaje pentru Constructii iar in 2000 a terminat facultatea de drept din Academia de politie “A.I. Cuza."

Numele lui Petre Toba a fost implicat, in iunie 2014, intr-un scandal privind faptul ca seful Politiei Romane a fost convocat la Guvern, la chemarea lui Victor Ponta, pentru a discuta cu baronul de Mehedinti Adrian Duicu.

Intr-un referat DNA se mentiona, printre altele, "declaratia martorului Toba Petre, inspectorul general al Politiei Romane, din care rezulta faptul ca s-a intalnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian in sediul Guvernului, prilej cu care acesta din urma a facut 'aprecieri pozitive' la adresa inculpatului Ponea Constantin Stefan (fostul sef al Politiei Mehedinti, n.r.)”.

"Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Stefan, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Stefan un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul procurorilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO