PDL nu-si schimba parul, ci doar naravul. Modificari la statutul partidului

04-03-2011 17:58

Conducerea PDL

Colegiului Director al PDL s-a intrunit astazi in sedinta pentru a discuta modificarile la statutul partidului. Printre acestea se afla introducerea unor criterii de integritate pentru membrii partidului.

 

De asemenea, urmeaza sa fie luata in discutie si propunerea grupului Preda-Macovei-Voinescu, privind eliminarea criteriului legat de vechimea in partid, pentru cei care vor sa candideze la functii de conducere in PDL.

O alta propunere a aceluiasi grup, respinsa in urma cu un an, dar acceptata acum de BPN, aceea de introducere a unor criterii drastice de integritate in statutul partidului ar putea fi si ea sursa de tensiuni in sedintele democrat-liberalilor.

Iata si alte modificari ale statutului PDL, care ar putea fi discutate in sedinta Colegiului Director:

-► Cei care doresc sa promoveze o motiune pentru obtinerea conducerii partidului trebuie sa depuna proiectul cu cel putin 30 de zile inainte, fata de 40 de zile, cum este in prezent. Aceasta motiune trebuie sa contina si semnaturile a 35 de membri care formeaza grupul de promovare.
-► Liderul motiunii care obtine majoritatea voturilor valabil exprimate din turul 1 sau 2 va deveni presedinte al partidului, iar cei 35 de semnatari vor deveni membri ai CNC.
-► Primii patru dintre cei 35 de semnatari ai unei motiuni adoptate pot deveni prim-vicepresedinti ai partidului, iar al cincilea va fi secretar general.
-► Cei patru prim-vicepresedinti si secretarul general se aleg prin vot uninominal, la fel ca si vicepresedintii, secretarii generali adjuncti si secretarii executivi.

Sursa: Mediafax, Pro TV

Tags: pdl,


VIDEO PROTVPLUS.RO