PDL nu-si schimba parul, ci doar naravul. Modificari la statutul partidului
Colegiului Director al PDL s-a intrunit astazi in sedinta pentru a discuta modificarile la statutul partidului. Printre acestea se afla introducerea unor criterii de integritate pentru membrii partidului.
De asemenea, urmeaza sa fie luata in discutie si propunerea grupului Preda-Macovei-Voinescu, privind eliminarea criteriului legat de vechimea in partid, pentru cei care vor sa candideze la functii de conducere in PDL.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
O alta propunere a aceluiasi grup, respinsa in urma cu un an, dar acceptata acum de BPN, aceea de introducere a unor criterii drastice de integritate in statutul partidului ar putea fi si ea sursa de tensiuni in sedintele democrat-liberalilor.
Iata si alte modificari ale statutului PDL, care ar putea fi discutate in sedinta Colegiului Director:
-► Cei care doresc sa promoveze o motiune pentru obtinerea conducerii partidului trebuie sa depuna proiectul cu cel putin 30 de zile inainte, fata de 40 de zile, cum este in prezent. Aceasta motiune trebuie sa contina si semnaturile a 35 de membri care formeaza grupul de promovare.
-► Liderul motiunii care obtine majoritatea voturilor valabil exprimate din turul 1 sau 2 va deveni presedinte al partidului, iar cei 35 de semnatari vor deveni membri ai CNC.
-► Primii patru dintre cei 35 de semnatari ai unei motiuni adoptate pot deveni prim-vicepresedinti ai partidului, iar al cincilea va fi secretar general.
-► Cei patru prim-vicepresedinti si secretarul general se aleg prin vot uninominal, la fel ca si vicepresedintii, secretarii generali adjuncti si secretarii executivi.