Pavel Nastase, nominalizarea pentru Ministerul Educatiei, presedinte al Senatului ASE


Ultimul update: Vineri 06 Ianuarie 2017 07:34
Data publicarii: Marti 03 Ianuarie 2017 17:25
Categorie: Stiri Politice
Pavel Nastase

Pavel Nastase si-a luat prima licenta in 1975, l-a sustinut pe Victor Ponta in campania electorala prezidentiala din 2014 si a coordonat ca director cinci proiecte derulate din fonduri europene, valoarea acestora fiind de 27 de milioane de lei.

In prezent este presedinte al Senatului Universitar al Academiei de Studii Economice (ASE).

Fost rector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, in mandatul 2012 - 2016, Pavel Nastase (65 de ani) a fost ales in urma cu un an presedinte al Senatului Universitar pentru perioada 2016 - 2020. In 1975, Nastase a obtinut licenta in Informatica Economica, in cadrul ASE.

Intre 1982 si 1986 a urmat cursurile scolii doctorale si a devenit doctor in Calcul economic si cibernetica economica. In 1989 Nastase mai obtine o diploma de licenta in Matematica la Universitatea din Bucuresti.

In decembrie 2014, Pavel Nastase il sustinea pe Victor Ponta printr-un mesaj postat de fostul premier pe blogul personal. "Treptat, treptat oamenii au capatat incredere si in momentul de fata suntem intr-o situatie de normalitate. Noi apreciem in mod deosebit in Consiliul National al Rectorilor faptul ca primul-ministru este foarte apropiat si de educatie”, se arata in mesajul lui Pavel Nastase de pe blogul lui Victor Ponta.

In urma cu un an, Nastase lua apararea profesorilor de la ASE care au girat cu numele lor caracterul stiintific al lucrarilor scrise de mai multi detinuti pentru a-si reduce din pedeapsa. "Profesorii nominalizati nu au nicio vina din punct de vedere al controlului coordonarii stiintifice a lucrarilor. Ei au fost solicitati sa dea un aviz privind titlul si structura acestor lucrari. Fiecare pe domeniul sau de specializare. Ceea ce este prevazut in legea care reglementeaza reducerea pedepsei", declara Nastase la un post de televiziune.

In declaratia de avere completata in aprilie 2016, Nastase arata ca detine doua terenuri in Teleorman si Ilfov. Ca locuinte, acesta a consemnat un apartament in Bucuresti, o casa de vacanta in Sinaia si o casa de locuit in Ilfov.

Familia fostului rector are un autoturism Audi, 700.000 de lei in conturi, 130.000 de euro si 35.000 de dolari. De la ASE, Nastase a incasat anul trecut 202.000 de lei, la care se adauga salariul sotiei, Floarea Nastase, care a primit 125.000 de lei de la ASE. Din inchirierea unui apartament, cei doi au mai obtinut 15.000 de lei.

Pe diverse contracte/conventii civile, Nastase a mai incasat anul trecut 6.000 de lei si o indemnizatie de sedinta in valoare de 1.564 de lei de la Institutul European din Romania (IER). Din consiliul de administratie al IER mai fac parte Alina Bargaoanu, Dan Oancea, Razvan Theodorescu si Sergiu Celac.

Pavel Nastase mai detine 20 la suta din actiuni la firma EGOVCD SRL. Din declaratia de interese reiese ca in ultimul an Nastase a coordonat, in calitate de director, cinci proiecte derulate cu fonduri europene incepand cu 2012 si aflate in vigoare, valoarea totala a acestora fiind de 27 milioane de lei si 117.000 de euro.

Pavel Nastase Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Cine este Augustin Jianu, propus ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale
Cine este Augustin Jianu, propus ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale
VIDEO PROTVPLUS.RO
Dacian Ciolos, Dan Barna
Liderii USR și PLUS, despre speculațiile legate de tensiunile dintre cele 2 partide
Klaus Iohannis se află la Neptun, unde îşi va sărbători ziua de naştere
Financial Times: Iohannis, printre favoriţii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European
Republica Moldova. Mesajul lui Klaus Iohannis după ce Guvernul Filip și-a anunțat demisia
O lege a lui Carmen Dan l-a făcut pe un deputat să pronunțe un cuvânt obscen. Reacția colegilor
Dăncilă, pentru Bloomberg: ”Cred cu tărie că pericolul declanșării Articolului 7 a dispărut”
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe
Criza din R. Moldova. Consilierul prezidențial Bogdan Aurescu, vizită de lucru la Chişinău
Tăriceanu: România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creaţie de laborator
Ponta renunţă la mandatul de europarlamentar. Creţu şi Tudose vor merge în PE
Pe câte voturi se bazează PNL pentru a trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului
Anunțul făcut de Viorica Dăncilă despre candidatul PSD la alegerile prezidențiale
Invitația făcută de Klaus Iohannis partidului PSD la semnarea Pactului Naţional