Pavel Nastase, nominalizarea pentru Ministerul Educatiei, presedinte al Senatului ASE

Ultimul update: Vineri 06 Ianuarie 2017 07:34
Data publicarii: Marti 03 Ianuarie 2017 17:25
Categorie: Politic
Pavel Nastase

Pavel Nastase si-a luat prima licenta in 1975, l-a sustinut pe Victor Ponta in campania electorala prezidentiala din 2014 si a coordonat ca director cinci proiecte derulate din fonduri europene, valoarea acestora fiind de 27 de milioane de lei.

In prezent este presedinte al Senatului Universitar al Academiei de Studii Economice (ASE).

Fost rector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, in mandatul 2012 - 2016, Pavel Nastase (65 de ani) a fost ales in urma cu un an presedinte al Senatului Universitar pentru perioada 2016 - 2020. In 1975, Nastase a obtinut licenta in Informatica Economica, in cadrul ASE.

Intre 1982 si 1986 a urmat cursurile scolii doctorale si a devenit doctor in Calcul economic si cibernetica economica. In 1989 Nastase mai obtine o diploma de licenta in Matematica la Universitatea din Bucuresti.

In decembrie 2014, Pavel Nastase il sustinea pe Victor Ponta printr-un mesaj postat de fostul premier pe blogul personal. "Treptat, treptat oamenii au capatat incredere si in momentul de fata suntem intr-o situatie de normalitate. Noi apreciem in mod deosebit in Consiliul National al Rectorilor faptul ca primul-ministru este foarte apropiat si de educatie”, se arata in mesajul lui Pavel Nastase de pe blogul lui Victor Ponta.

In urma cu un an, Nastase lua apararea profesorilor de la ASE care au girat cu numele lor caracterul stiintific al lucrarilor scrise de mai multi detinuti pentru a-si reduce din pedeapsa. "Profesorii nominalizati nu au nicio vina din punct de vedere al controlului coordonarii stiintifice a lucrarilor. Ei au fost solicitati sa dea un aviz privind titlul si structura acestor lucrari. Fiecare pe domeniul sau de specializare. Ceea ce este prevazut in legea care reglementeaza reducerea pedepsei", declara Nastase la un post de televiziune.

In declaratia de avere completata in aprilie 2016, Nastase arata ca detine doua terenuri in Teleorman si Ilfov. Ca locuinte, acesta a consemnat un apartament in Bucuresti, o casa de vacanta in Sinaia si o casa de locuit in Ilfov.

Familia fostului rector are un autoturism Audi, 700.000 de lei in conturi, 130.000 de euro si 35.000 de dolari. De la ASE, Nastase a incasat anul trecut 202.000 de lei, la care se adauga salariul sotiei, Floarea Nastase, care a primit 125.000 de lei de la ASE. Din inchirierea unui apartament, cei doi au mai obtinut 15.000 de lei.

Pe diverse contracte/conventii civile, Nastase a mai incasat anul trecut 6.000 de lei si o indemnizatie de sedinta in valoare de 1.564 de lei de la Institutul European din Romania (IER). Din consiliul de administratie al IER mai fac parte Alina Bargaoanu, Dan Oancea, Razvan Theodorescu si Sergiu Celac.

Pavel Nastase mai detine 20 la suta din actiuni la firma EGOVCD SRL. Din declaratia de interese reiese ca in ultimul an Nastase a coordonat, in calitate de director, cinci proiecte derulate cu fonduri europene incepand cu 2012 si aflate in vigoare, valoarea totala a acestora fiind de 27 milioane de lei si 117.000 de euro.

Pavel Nastase Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Cine este Augustin Jianu, propus ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale
Cine este Augustin Jianu, propus ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ion Iliescu la parchetul general
Iliescu, pentru Le Figaro: PSD ar trebui să-l susţină pe Tăriceanu la prezidenţiale
Dancă: Foamea de bani și lăcomia Guvernului Dragnea - Dăncilă aruncă economia în aer
Iohannis: ”Nu mă trimite doamna prim-ministru să citesc eu site-ul Guvernului”
Iohannis, scuze după o gafă în discurs. Mesajul transmis prin purtătorul de cuvânt
Victor Ponta, după anunţarea "taxei pe lăcomie": ”Dăncilă a minţit”
Iohannis despre un referendum pe justiţie: "Este în discuţie”
Klaus Iohannis
Ce spune Klaus Iohannis despre impozitarea cultelor religioase
Klaus Iohannis, despre prezența primei doamne la audierile de la Parchet
Klaus Iohannis a făcut o mutare importantă în războiul purtat cu guvernul
Iohannis: PSD, sub Dragnea, un partid anti-european, anti-justiţie, anti-investiţii, anti-afaceri
Greblă, despre cererea lui Iohannis: ”Este împotriva prevederilor constituţionale”
Reclamație la CCR pentru OUG privind înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor