Parlamentarii opozitiei intra in greva. Isi vor primi insa salariile in continuare
Acestia nu-si mai dau demisiile, asa cum amenintau initial, dar nici nu vor mai participa la sedintele Camerei Deputatilor si ale Senatului.
Decizia se vrea un protest extrem,la adresa puterii, dupa ce partidele din Coalitie au stabilit ca nu sunt de acord cu alegerile anticipate.
Strategia USL este simpla. Senatorii si deputatii PSD si PNL nu vor mai participa la nicio activitate a celor doua camere ale Parlamentului. Vorbim aici de sedintele de plen, comisiile de specialitate, dar si de intalnirile oficiale. Asta nu insemana ca nu vor mai trece pe la Parlament.
Chiar si asa, insa, vor continua sa-si primeasca banii. Nu vor mai incasa indemnizatiile de sedinta, insa vor continua sa primeasca indemnizatiile de baza, care reprezinta practic salariul parlamentarilor in valoare de aproximativ 4000 de lei si sumele forfetare destinate organizarii birourilor din teritoriu.
Prima zi de greva va coincide cu prima zi de munca a alesilor din acest an. Miercuri este programata sa inceapa sesiunea parlamentara. Isi vor pastra insa mandatele si dreptul de vot astfel incat sa poata participa la sedintele in care se vor lua decizii de maxima importanta.
Cei de la putere ii acuza pe liberali si pe social-democrati de chiul. Decizia acestora nu ii sperie prea tare si asta pentru ca functionarea Parlamentului nu va fi blocata. Avand majoritatea atat in Senat, cat si in Camera, cel putin teoretic, partidele din Coalitie pot tine sedintele si pot vota legile.
Decizia opozitiei vine dupa ce, luni dimineata, liderii Coalitiei aflate la Guvernare au hotarat ca nu sunt de acord cu anticipatele.
Cat priveste soarta comasarii alegerilor, liderii PDL se vor pronunta dupa ce Curtea Constitutionala va publica motivarea deciziei. Potrivit unor surse democrat liberale, cel mai probabil se va renunta la acest demers.
Sursa: Mediafax
Etichete: protest, PSD, Parlament, parlamentari, demisii, opozitie, anticipate, USL,
Dată publicare:
30-01-2012 13:50