Legea salarizării, modificată din nou. Bani în plus sau zile libere pentru mai mulți bugetari

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
parlamentari
Pro TV

Parlamentarii au modificat, pentru a treia oară, legea salarizării unitare. Aleșii au redefinit textul de lege și au dat mai mulți bani pentru angajații din școli, alții decât profesorii și învățătorii.

Parlamentarii au fost generoși și cu ofițerii SRI, cu angajații din penitenciare și cu militarii, care vor primi bani de concedii.

Pentru a treia oară la rând în acest an, deputații au discutat legea salarizării. Puterea și Opoziția s-au contrat pe modificările propuse, cei de la PNL acuzând guvernul că nu face decât să peticească o lege proastă.

Raluca Turcan, PNL: ”Aceasta este a treia cârpeală la o lege proastă, la o lege în care v-ați grăbit și ați șters cu buretele anumite categorii de angajații, o lege prin care ați lăsat profesorii pe treapta cea mai de jos a salarizării și-i veți transforma în cei mai săraci pensionari ai națiunii.”

Deputații au redefinit ce înseamnă ''personal didactic'' și au inclus în categoriile celor cu salarii majorate și personal didactic auxiliar. Ceea ce înseamnă că o laborantă, de exemplu, va primi la următorul salariu cu 20% mai mult față de luna februarie.

Bugetarii vor primi și anul acesta câte un salariu minim, voucher pentru concediu. Iar de anul viitor sumele s-ar putea dubla.

Parlamentarii au modificat legea și au introdus o excepție pentru tichetele de vacanță. Ofițerii SRI vor putea merge de câte ori vor dori în concedii în România, pentru că serviciile turistice vor fi decontate.

De același tratament vor beneficia și angajații din penitenciare, polițiștii și militarii.

Aleșii au vești proaste pentru bugetarii care lucrează peste program. Acești angajați nu vor primi bani pentru munca suplimentară, ci zile libere. În plus, deputații au hotărât să fie blocate angajările din instituțiile și autoritățile publice.

Excepții vor face serviciile de ambulanță, penitenciarele, dar și Parlamentul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO