Noi probleme pentru Arhiepiscopul Teodosie. Fraudă cu banii pentru salarii reclamată de DNA
Postul Paştelui, devine tot mai greu pentru Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dar şi pentru ceilalţi prelaţi aflaţi în conducerea instituţiei.
O echipă de la Antifraudă a descins vineri la Palatul Arhiepiscopiei. Potrivit unor surse, controlul ar fi pornit, de la o sesizare penală venită de la procurorii DNA, care au suspiciuni privind modul în care sunt cheltuiţi banii destinaţi salariilor. 60 la sută din aceste fonduri provin de la bugetul de stat.
Verificarea inspectorilor ANAF este, potrivit unor surse, prima de acest fel în România şi a pornit de la o sesizare penală,cel mai probabil venită de procurorii anticorupţie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Inspectorii ANAF au descins la Aerhiepiscopia Tomisului. Surse din ancheta spun că au luat la puricat toate statele de plată. Se pare că sunt foarte mulţi angajaţi care nu şi-au mai primit lefurile de mai bine de trei luni, deşi au fost puşi să semneze cum că au primit salariile.
Inspectorii Antifraudă vor să afle în fel sunt folosiţi banii publici pe care Arhiepiscopia îi primeşte pentru salariile angajaţilor şi preoţilor. Instituţia are zeci de angajaţi, iar numărul preoţilor pe care îi are în subordine trece de 300.
Echipa de control de la ANAF a ieşit din Arhiepiscopie fără să facă declaraţii. În schimb, enoriaşii sunt de acord cu cercetările.
"Să se facă verificări, pentru că preoţii de aici nu şi-au mai luat salariile de cinci luni de zile, am înţeles... Deci nu este corect ca ierarhul să-şi pună banii în buzunare", spune o enoriașă.
Arhiepiscopia Tomisului nu a vrut să comenteze situaţia pe motiv că informaţiile despre control nu pot fi făcute publice. La rândul lor, reprezentanţii Patriarhiei Romane susţin că:
"Nu pot comenta o situație care implică o anchetă în curs de desfășurare şi că respectă riguros autonomia eparhială și libertatea conducerii eparhiale de a-și gestiona problemele".
IPS Teodosie este judecat în două dosare. Unul pentru obţinerea ilegală a sute de mii de euro din subvenţii APIA şi celălalt pentru inducerea în eroare a organelor de anchetă şi fals în înscrisuri oficiale.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!