Orban, despre revenirea elevilor în școli: Nu știm cum va evolua pandemia, ne pregătim pentru orice
Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că noul an şcolar trebuie pregătit "cu mare migală", iar autorităţile din domeniu trebuie să ia în calcul orice situaţie, pentru ca toţi copiii să aibă acces la educaţie.
"Nu ştim care va fi evoluţia epidemiei, trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, atât din punct de vedere al infrastructurii, al logisticii, noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educaţie, noi trebuie să ne asigurăm că profesorii, învăţătorii, au posibilitatea de a transmite informaţii în orice fel de condiţii. Trebuie să pregătim cu mare migală şi atenţie începutul anului şcolar şi să fiţi pregătiţi pentru orice situaţie. Am încredere în dumneavoastră, am încredere în capacitatea dascălilor români de a se adapta la orice situaţie şi de a rămâne aproape de copiii lor, chiar dacă nu toţi vor fi în clase, chiar dacă de multe ori legătura va fi prin fibră optică şi prin intermediul ecranului de calculator", a spus Orban la Gala Teleşcoala, organizată în grădina Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.
El a adăugat că examenele din acest an au fost organizate în condiţii exemplare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Vreau să transmit mulţumirile mele şi aprecierea mea pentru toate cadrele didactice care au fost implicate în organizarea examenelor de Evaluare şi de Bacalaureat. În ciuda unei campanii agresive, în ciuda unei neîncrederi care a fost cultivată în mod sistematic privitor la aceste examene, în ciuda campaniilor care s-au derulat ca aceste examene să nu se desfăşoare, în ciuda instigării părinţilor de a nu îşi lăsa copiii să vină la examenele de evaluare, examenele de evaluare au fost organizate în condiţii exemplare", a menţionat el.
Mesajul transmis de Iohannis
Capacitatea şcolilor de a oferi o experienţă educaţională cu ajutorul mijloacelor online de comunicare este o condiţie esenţială în viitor, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.
"Pe viitor, în ciuda obstacolelor puse de virusul SARS-CoV-2, menţinerea legăturii dintre elevi şi şcoală rămâne esenţială. Această perioadă a vacanţei de vară reprezintă o bună ocazie pentru a ne pregăti în perspectiva următorului an şcolar şi universitar. Capacitatea şcolilor de a oferi o experienţă educaţională cât mai completă cu ajutorul mijloacelor online de comunicare va fi o condiţie esenţială în viitor, chiar dacă reprezintă o ruptură faţă de tradiţiile şcolii româneşti. Doar prin asigurarea unei continuităţi funcţionale a actului educaţional putem împiedica propagarea pe termen lung a efectelor negative ale actualei pandemii. Nu trebuie să decontăm efectele acestei crize în 2030 sau 2040, ci să ne aşezăm, ca societate, pe drumul spre o relansare economică, socială şi civică amplă şi rapidă", spune şeful statului, într-un mesaj transmis, vineri, cu prilejul aceleiași gale, mesaj prezentat de consilierul prezidenţial Ligia Deca.
Preşedintele Iohannis se arată convins că îndrumarea unor cadre didactice dedicate, precum a celor care au contribuit la programul "Teleşcoala" şi la organizarea de activităţi educaţionale online, poate fi un punct de plecare pentru o reformare pe termen lung a învăţământului românesc.
"Una în care modalităţile de comunicare dintre elevi şi cadre didactice sunt mai flexibile şi permit completarea armonioasă a educaţiei din clasă cu module online", adaugă el.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!