Oprisan: Daca Guvernul Ungureanu cade, USL sa isi asume guvernarea indiferent de costuri

Ultima actualizare: 28-09-2012 09:21
Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin | USL

Vicepresedintele PSD Marian Oprisan sustine ca daca Guvernul condus de Ungureanu va cadea, vineri, la votarea motiunii de cenzura, atunci USL trebuie sa isi asume responsabilitatea guvernarii, indiferent de costuri.

Deciziile iresponsabile ale Guvernului PDL-UDMR au creat prejudicii greu de evaluat, se arata intr-un comunicat al lui Oprisan remis, joi, agentiei Mediafax.

Liderul PSD vorbeste despre "un adevarat genocid pe care Guvernul PDL-UDMR l-a comis impotriva mamelor pe care le-a lasat fara indemnizatii, impotriva copiilor, impotriva pensionarilor si a celor care aveau nevoie de asistenta medicala".

"Ca oameni politici responsabili nu avem doar obligatia de a spune aceste lucruri, ci avem datoria de a curma, cu orice pret, suferinta milioanelor de romani condamnati de catre Guvernul PDL-UDMR la o viata plina de griji si greutati. Din aceasta perspectiva consider ca parlamentarii care, in aceste zile, decid sa se alature USL demonstreaza faptul ca sunt responsabili si ca pun, mai presus de propriile lor interese si de viitorul lor politic, interesele romanilor. (...) Cred ca prin asigurarea unei majoritati in Senat si in Camera Deputatilor, USL poate ca, pana la alegerile parlamentare din toamna acestui an, sa se opuna proiectelor de distrugere a Romaniei gandite de catre Guvernul PDL-UDMR", sustine Oprisan.

"Constituirea unei noi majoritati politice in Camera Deputatilor si in Senat va face ca acest guvern antinational sa cada la motiunea de cenzura, iar daca acest guvern va pica, atunci USL trebuie sa isi asume responsabilitatea guvernarii, indiferent de costuri", sustine Oprisan.

USL a depus, saptamana trecuta, motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Motiunea de cenzura, intitulata "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!", este semnata de 116 parlamentari, numarul minim necesar pentru initierea acestui demers.

Documentul are 15 pagini si este structurat pe trei capitole. Motiunea de cenzura a fost citita luni seara in plenul Parlamentului, iar vineri, incepand cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea si votul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO