Olguța Vasilescu îi răspunde președintelui Iohannis: ”E chiar absurd”

Ultimul update: Joi 10 Ianuarie 2019 15:26
Data publicarii: Joi 10 Ianuarie 2019 15:19
Categorie: Politic
Olguta Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu, deputat PSD, a susţinut joi că nu există niciun motiv de nelegalitate pentru a-i fi respinsă numirea la Ministerul Dezvoltării de către preşedintele Klaus Iohannis.

"Nu are motive reale ca să facă aceste respingeri, nici în cazul Ministerului Transporturilor, nici în cazul Dezvoltării.

La Ministerul Transporturilor să nu uităm că ministrul deţine o funcţie politică - îl stabileşte partidul care câştigă alegerile şi care deţine guvernarea. (...) În ceea ce mă priveşte, în vremea când eram primar am gestionat foarte multe lucrări de infrastructură. Am avut chiar şi o regie de transport în subordine. Am fix aceeaşi experienţă politică precum preşedintele Iohannis - amândoi am fost primari, diferenţa este că am gestionat un oraş dublu ca mărime faţă de Sibiu", a afirmat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit Agerpres, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Potrivit acesteia, nu există niciun motiv de incompatibilitate sau de nelegalitate în cazul său, aşa cum a susţinut şeful statului atunci când a respins numirea sa la conducerea Ministerului Dezvoltării.

''Sunt cetăţean român cu domiciliul în România, nu am suferit nicio condamnare penală definitivă. (...) Şi chiar nu înţeleg ce dovadă ar fi trebuit să aducem în plus de vreme ce acum câteva săptămâni a numit alţi şase membri ai Guvernului fix pe aceeaşi cerere care s-a făcut şi în cazul meu sau al lui Mircea Drăghici, fără să ceară altceva în plus. (...) E chiar absurd. Nu există niciun motiv de nelegalitate ca să ne respingă preşedintele Klaus Iohannis nici în cazul meu, nici în cazul lui Mircea Drăghici, dar face ceea ce ne aşteptam: a scris şi dumnealui ceva acolo, ca să nu se spună că nu a dat o motivare cum a solicitat CCR-ul", a spus Olguţa Vasilescu.

Ea a menţionat că nu deţine alte funcţii în afara celei de deputat, calitate care nu este incompatibilă cu cea de ministru.

"Sunt parlamentar, e singura funcţie care nu e incompatibilă cu calitatea de ministru şi am rămas în continuare deputat. În scrisoare nu se spune nici că e motiv de nelegalitate, e lăsată aşa în dungă, ca să înţeleagă fiecare ce vrea. Deja pe unele site-uri apare ca şi incompatibil. Cu certitudine nu am nicio incompatibilitate, sunt deputat al României şi atât, nu deţin altă funcţie, nu sunt lider de sindicat", a precizat aceasta.

Întrebată dacă PSD va avea o reacţie politică, Olguţa Vasilescu a arătat că aceasta va veni cel mai probabil în cursul zilei de joi. "Cu siguranţă că va fi o reacţie. Aşteptam motivarea preşedintelui, ca să putem avea această reacţie. Probabil în cursul zilei de astăzi liderii PSD vor anunţa care este drumul de urmat mai departe", a adăugat ea.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, premierului Viorica Dăncilă două scrisori în care prezintă motivele pentru care a decis să respingă numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor şi a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării, dar şi următoarele două nominalizări - Vasilescu la Dezvoltare şi Mircea Drăghici la Transporturi, precizând că ''nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs''.

Olguta Vasilescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Greblă: Dăncilă îi va propune din nou miniștri pe Olguța Vasilescu și pe Mircea Drăghici
Greblă: Dăncilă îi va propune din nou miniștri pe Olguța Vasilescu și pe Mircea Drăghici
Secretarul general al Guvernului: Este clar că refuzul preşedintelui a fost unul politic
Secretarul general al Guvernului: Este clar că refuzul preşedintelui a fost unul politic
Scrisorile transmise azi de Iohannis premierului Viorica Dăncilă. Mesajul președintelui
Scrisorile transmise azi de Iohannis premierului Viorica Dăncilă. Mesajul președintelui
Vasilescu: Eu am cerut mutarea la alt minister, cu riscul de a rămâne în afara Guvernului
Vasilescu: Eu am cerut mutarea la alt minister, cu riscul de a rămâne în afara Guvernului
VIDEO PROTVPLUS.RO
Victor Ponta
Ponta: În 2019 e cea mai gravă corupţie din '95 încoace. Se fură cu ordonanţa de urgenţă
Ministrul Mediului, noi precizări despre „taxa auto”. Ce spune despre formula de calcul
Ministrul Mediului: Cred că în februarie vom putea să adoptăm bugetul în Parlament
Rovana Plumb: România este pregătită să facă faţă oricărui scenariu în cazul Brexit
Viorica Dăncilă s-a întâlnit în Israel cu Benjamin Netanyahu
Toni Greblă: Probabil vom trimite la Cotroceni cazierul Olguţei Vasilescu
Victor Ponta
Ponta, despre scandalul energetic: ALDE şi PSD au numit proşti şi hoţi
Corina Creţu şi-a anunţat oficial candidatura la alegerile europarlamentare
Klaus Iohannis a respins a 3-a oară numele propuse de Dăncilă la Transporturi și Dezvoltare
Băsescu: ”Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru al energiei”
Primarul sectorului 1, acuzat că minte, după o poză pusă pe Facebook: ”Fake news pe față”
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu lideri ai PNL. Orban: "Am fost mai mulţi”