Greblă: Dăncilă îi va propune din nou miniștri pe Olguța Vasilescu și pe Mircea Drăghici

10-01-2019 14:46


Olguta Vasilescu, Viorica Dancila

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă a declarat pentru Știrile Pro TV că premierul Viorica Dăncilă îi va propune din nou președintelui Klaus Iohannis numele lui Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu la ministerele Transporturilor și Dezvoltării.

În opinia lui Greblă, cele două refuzuri de până acum ale șefului statului sunt de ordin politic și nu au un temei legal, asftel că Viorica Dăncilă va ”insista” cu ”aceleași propuneri”.

”Nu acestea sunt motivele reale pentru care președintele României a refuzat cele două propuneri, motiv pentru care primul ministru va insista, va reitera aceleași propuneri pentru a fi numiți în funcțiile respective, cu precizarea absolut inutilă că cei 2 îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a îndeplini această funcție de ministru.” - a spus secretarul general al Guvernului pentru Știrile Pro Tv.

De asemenea, a mai spus Greblă, Guvernul ia în calcul și a doua variantă, de sesizare a Curții Constituionale, în privința existenței unui nou conflict juridic de natură constituțională.

”Una din variante, probabil aceasta va fi decizia pe care doamna prim-ministru o va lua. Cea de a doua variantă, dar una nu o exclude pe cealaltă, este sesizarea Curții Constituționale, după ce președintele se va fi pronunțat și asupra acestei ultime solicitări a doamnei prim-ministru.” - a declarat reprezentantul Executivului.

Reacția lui Toni Greblă vine la scurt timp după ce Klaus Iohannis a explicat de ce a refuzat să facă remanierea miniştrilor, aşa cum a propus Guvernul. Preşedintele României susţine că în cazul Olguţei Vasilescu şi a lui Ilan Laufer există probleme de legalitate, dar şi de competenţă.

Şeful statului a transmis explicaţiile prin două scrisori adresate premierului Viorica Dăncilă.

Explicațiile președintelui Iohannis privind refuzul miniștrilor propuși de PSD au fost precizate în două scrisori. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO