O "minune" inecata incet in fum. Cativa parlamentari s-au hotarat sa "indrepte" noua lege anti-fumat cu aceste modificari

×
Codul embed a fost copiat

Intrata de cateva zile in vigoare, legea anti-fumat ar putea fi modificata in bunul stil romanesc. Un grup de parlamentari vor sa depuna cateva amendamente care sa le faca viata mai usoara fumatorilor.

Astfel, parlamentarii propun ca legea sa considere un spatiu inchis doar incaperile cu patru pereti si sa permita infiintarea unor cluburi exclusiv pentru fumatori.

Marti, la Comisia Juridica a Senatului, va fi dezbatuta legea care trebuie sa transpuna directiva europeana a fumatului, iar parlamentarii vor sa profite de ocazie.

"Am decis sa depunem aceste amendamente maine acolo si maine Comisia Juridica urmeaza sa se pronunte asupra lor, legea urmand sa intre in dezbaterea Senatului poimaine, motiv pentru care cu putin noroc s-ar putea ca poimaine Senatul sa dopte o forma in care amendamentele noastre sa fi fost admise, sa se poata fuma pe terase, sa se poata face camere speciale unde oamenii isi vor dori sa fumeze cu respectarea conditiilor de protectie, de siguranta si de neafectarea intereselor nefumatorilor”, spune Catalin Fenechiu, deputat.

Unul dintre emendamente spune ca "prin spatiu public inshis se intelege orice spatiu accesibil publicului care are acoperis si care este incadrat de pereti de jur imprejur" si specifica in mod clar "cu exceptia spatilor cu destinatie locativa".

Citește și
fumat
Primele tensiuni intre fumatori si nefumatori. Ce s-a intamplat dupa ce o femeie si-a reclamat vecinul
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Deci terasele cu 3 pereti nu vor mai fi considerate spatii inchise, iar locuintele ies de sub aplicarea legii anti-fumat.

Alt amendament prevede posibilitatea infiintarii de asociatii sau cluburi de fumatori care pot amenaja spatii destinate exclusiv fumatului.

"Ea este o lege care se afla in procedura parlamentara si la momentul la ea va iesi de la Camera Deputatilor, este decizionala, si daca presedintele o promulga, aceasta isi va produce efecte. Nu vor exista doua legi care sa se bata cap in cap. Sunt in actuala lege anumite exagerari si trebuie sa spunem asta”, spune Catalin Boboc, presed. Comisia Juridica Senat.

"Foarte multi dintre colegii nostri mi-au declarat ca de data asta sunt hotarati sa le sustina intrucat apreciaza ca asa este normal sa fie....
- Ca prima data a fost o greseala ?
- Prima data nu si-au dat seama de amploarea restrictiilor si n-au realizat ca este o lege impotriva fumatorilor, au crezut ca este o lege impotriva fumatului in spatiile publice, nu o lege impotriva fumatorilor”
, mai spune Catalin Fenechiu, deputat.

Legea anti-fumat a intrat in vigoare saptamana trecuta.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
O femeie din Mures, prinsa in timp ce fuma in statia de autobuz. Ce amenda a primit
O femeie din Mures, prinsa in timp ce fuma in statia de autobuz. Ce amenda a primit

Seful Politiei Locale Targu Mures, Valentin Bretfelean, a declarat luni, pentru AGERPRES, ca de la intrarea in vigoare a Legii 15/2016 au fost aplicate doua amenzi contraventionale, fiecare in valoare de cate 100 de lei.

Primele tensiuni intre fumatori si nefumatori. Ce s-a intamplat dupa ce o femeie si-a reclamat vecinul
Primele tensiuni intre fumatori si nefumatori. Ce s-a intamplat dupa ce o femeie si-a reclamat vecinul

A fost prima zi in care in Romania nu s-a mai fumat in spatiile publice inchise. Inca de la miezul noptii, scrumierele din baruri au fost stranse, iar fumatorii poftiti afara sau in locurile special amenajate pe terase.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.