"Noii" PDL-isti pot candida la sefia partidului. Au obtinut o derogare

04-03-2011 20:47

PDL

Membrii Colegiului Director al PDL au decis, vineri seara, ca derogarea de la criteriul vechimii necesare in formatiune pentru cei care candideaza la functiile de conducere sa poata fi facuta la cerere, anunta Mediafax.

Membrii Colegiului Director au acceptat ca derogarea de la vechimea necesara celor care candideaza la functiile de conducere in partid sa poata fi facuta la cerere, potrivit surselor. Sursele citate au mai precizat ca deciziile au fost luate cu o singura abtinere.

Elena Udrea i-a urat succes lui Cristian Preda, in varianta in care acesta isi va depune candidatura la presedintia PDL, adaugand ca a sustinut acordarea derogarii de la criteriul vechimii prevazut de Statut pentru candidatii la sefia partidului.

"Impreuna cu Monica Macovei si Sever Voinescu am cerut o derogare, ca la congresul din mai sa poata conduce o motiune si o persoana care nu are cinci ani vechime. Pornind de la aceasta modificare, s-a ajuns la ideea ca BPN va face aceasta propunere Consiliului National de Coordonare, astfel incat sa se poata ca la viitoarea intrunire a Conventiei aceasta conditie de vechime sa fie lasata la o parte", a declarat Cristian Preda acum cateva zile.

In plus, el a precizat ca o persoana din acest grup (al celor trei care au cerut modificarea statutului) ar putea candida la alegerile PDL.

"Am propus aceasta masura, am cerut aceasta derogare impreuna cu Monica Macovei si Sever Voinescu, trebuie sa va asteptati ca unul dintre noi sa conduca o asemenea motiune. Vom vedea care, nu am decis inca", a spus Preda. De asemenea, el a precizat ca se va consulta cu ceilalti colegi pentru a decide daca va candida.

Presedintele PDL Traian Basescu a criticat recent "vedetele" PDL, fiind nemultumit de faptul ca numele importante ale partidului nu au reactionat cum trebuie la atacurile opozitiei.

"Unde sunt stelele partidului, care stau ascunse in transee sa nu incaseze niciun glont?" a intrebat, retoric, Traian Basescu, conform unor surse participante la aceasta sedinta.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO