Nicolae Hurduc, propus ministru al Cercetării

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
nicolae hurduc
Facebook.com

Profesorul universitar Nicolae Hurduc a fost propus ministru al Cercetării, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit şefei Guvernului, propunerea a fost trimisă preşedintelui Klaus Iohannis.

"Am prezentat Biroului Permanent Naţional propunerea pentru ministrul Cercetării. Este vorba de dl Nicolae Hurduc, profesor în cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi - Facultatea de inginerie chimică şi protecţia mediului. Am trimis deja către dl preşedinte Iohannis propunerea, aşteptăm să vedem dacă dl preşedinte va fi de acord cu această propunere", a declarat Viorica Dăncilă, joi, la finalul BPN al PSD.

Întrebată ce îl recomandă pe profesorul universitar Nicolae Hurduc să fie ministru al Cercetării, premierul a răspuns: "Are o carieră vastă, are foarte multe lucrări, este un om care a dovedit de-a lungul carierei sale mult profesionalism, un CV foarte bun, un bun comunicator, un om care este implicat în absorbţia fondurilor europene şi acest lucru este foarte important pentru Ministerul Cercetării".

Prof. univ. dr. ing. Nicolae Hurduc este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai reputaţi cercetători români în domeniul chimiei macromoleculare, având peste 150 de articole ISI publicate în reviste de specialitate, potrivit Agerpres.

Acesta predă la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi din 2001, desfăşurându-şi activitatea în cadrul Departamentului de Polimeri naturali şi sintetici al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului de la TUIASI.

Liviu Dragnea: Nicolae Hurduc este membru PSD; are un CV impresionant

"Are un CV impresionant, este un om foarte bine pregătit, cu participări dese la multe acţiuni internaţionale şi colaborări cu universităţi de renume din lume, este un om care a gestionat şi a condus multe proiecte cu finanţare europeană şi un om de la care noi avem aşteptări foarte mari pentru a folosi tot potenţialul de dezvoltare pe care îl are domeniul Cercetării şi, de asemenea, să reuşească să facă din acest domeniu un motor de dezvoltare important pentru ţara noastră, aşa cum este în toate ţările dezvoltate. Este membru PSD, vine din partea PSD", a precizat Dragnea, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă există posibilitatea ca, după remanierea guvernamentală de săptămâna viitoare, PSD Iaşi să aibă două portofolii - Cercetare şi Justiţie, Dragnea a precizat că miniştrii nu sunt ai organizaţiilor, ci sunt membri în Guvernul României.

"Întrebarea corectă era dacă ar trebui (ca PSD Iaşi - n.r.) să aibă trei portofolii, că şi ministrul Comunicaţiilor e din Iaşi. În primul rând, nu putem să punem problema aşa şi vom avea o discuţie foarte serioasă în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare. Miniştrii nu sunt ai organizaţiilor, miniştrii sunt membri în Guvernul României şi sunt trimişi să conducă acele portofolii pentru respectarea programului de guvernare şi pentru a aduce mai bine pentru toată ţara, nu pentru judeţul din care provin", a afirmat Dragnea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO