Moţiunea de cenzură a picat. Doar 161 de voturi pentru demiterea Guvernului Dăncilă

×
Codul embed a fost copiat

Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!" nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a trece.

Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost respinsă joi de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu a menţionat că au votat "pentru" 161 de parlamentari şi 3 "împotrivă". Pentru a putea fi adoptată, moţiunea avea nevoie de minim 233 de voturi în favoarea sa.

Parlamentarii de la PSD, ALDE şi UDMR au fost prezenţi în sală, dar nu au votat.

Imagini cu votul și rezultatul moțiunii de cenzură:

Citește și
viorica dancila, guvern,
Dăncilă: ”Sper că vom primi avizul CSAT pe buget.” Ce spune despre moțiune și Alianța Vestului
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Cronologia evenimentelor:

ora 16:20 Barna: USR nu şi-a atins scopul privind căderea Guvernului, dar va continua eforturile în acest sens

"Nu ne-am atins scopul, scopul fiind ca acest Guvern Dăncilă -Dragnea care sugrumă România să plece, nu ni l-am atins fapt pentru care vom continua cu fiecare zi şi fiecare oră eforturile în acest obiectiv de care România are nevoie. Este un pas care nu a ieşit cum ne-am dorit. USR şi opoziţia a depus toate eforturile pentru a ajunge la acest rezultat, se pare că au fost insuficiente şi este un lucru franc să recunoaştem acest lucru. Data viitoare o să fim şi mai convingători în ceea ce priveşte destructurarea acestei majorităţi a penalilor pe care Liviu Dragnea o controlează", a afirmat Dan Barna, după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament.

Potrivit acestuia, respingerea moţiunii arată cât de puţin a fost construit în Români în ultimii 29 de ani

"Moţiunea de cenzură nu a întrunit numărul necesar de voturi - a fost 161, undeva sub numărul de semnături iniţiale. Asta arată că de fapt în 29 de ani am construit foarte puţin în România şi în momentele de criză. De fapt în aceşti 29 de ani doar am spoit ţara şi în momentele de criză vedem cât de departe se poate ajunge. Indiferent cât de dramatică este situaţia, vedem că practic am aruncat la gunoi 12% din capitalizarea bursieră de un ministru de finanţe paiaţă, ţinut de sfori doi condamnaţi penal tocmai pentru furt de bani publici", a adăugat Barna.

El a anunţat că Opoziţia va continua lupta, susţinând că este necesară "crearea de alternative mai numeroase şi mai consistente".

"Trebuie să continuăm lupta. Faptul că preşedintele merge acum la şedinţa de Guvern şi, aduc aminte că a fost un apel pe care USR l-a făcut acum două săptămâni, este un lucru foarte bun. Este un guvern de marionete, este un guvern cu care trebuie să continuăm pentru fiecare bucăţică de libertate pe care o fură sau o confiscă acestei ţări. Fac apel la cetăţeni, fac apel la toate forţele responsabile să continuăm această luptă pentru că obiectivul opoziţiei este să aducem fără penali în legislaţie. (...) Crearea de alternative mai numeroase şi mai consistente ar trebui să fie calea pentru care acest Guvern ar trebui să plece mai repede de la conducerea României. E clar că va fi unul din obiective.(...) Data următoare va trebui să fim mai creativi", a subliniat liderul USR.

ora 15:05 Moțiunea de cenzură a picat. Doar 161 de voturi au fost ”pentru”, iar numărul necesar era de 233.

ora 14.25  A început votul secret. Parlamentarii PSD sunt prezenți, dar nu votează. 

ora 14:23 Dăncilă: În mandatul meu, investiţiile publice sunt mai mari cu 40% faţă de 2017

"În primele 10 luni ale mandatului meu, investiţiile publice din buget sunt mai mari cu peste 40% faţă de anul trecut. Deci investiţiile publice nu au scăzut, ci au crescut. La fel, investiţiile străine directe au atins cea mai ridicată valoare de după criză: 4,6 miliarde de euro, cu aproape 10% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din anul 2017", a precizat ea, în cadrul dezbaterilor la moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, USR şi PMP.

În acest sens, Dăncilă a adăugat că, în 2018, au fost finalizate 365 de obiective de investiţii din PNDL I şi 157 de obiective de investiţii din PNDL II. Astfel, în acest an au fost finalizate 54 de obiective pentru alimentare cu apă din 25 de judeţe şi 37 de reţele de canalizare în 27 de judeţe. De asemenea, au fost reabilitate drumuri judeţene în Bacău, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Hunedoara, Giurgiu, Ilfov, Olt, Satu Mare şi Teleorman, precum şi 185 de drumuri comunale şi străzi din 14 judeţe. Conform lui Dăncilă, tot prin acest program s-au modernizat şi construit 48 de creşe şi grădiniţe, 117 şcoli şi şase unităţi sanitare. Au fost finalizate investiţii în iluminatul public din 40 de localităţi din 18 judeţe.

"Tot la dezvoltare locală, în 2018 s-a finalizat modernizarea energetică a 341 de ansambluri de locuinţe şi s-au construit 132 de unităţi locative sociale. (...) În acest an s-au investit 560 de milioane de lei în amenajarea, consolidarea şi realizarea de diguri, pe o lungime de 253,4 km de albii de râu. Au fost recepţionate 96 de obiective de investiţii din toate bazinele hidrografice din România, de pe râurile Someş, Crişuri, Mureş, Olt, Jiu, Siret. Vă invit să consultaţi la Ministerul Apelor şi Pădurilor lista completă a regularizărilor şi îndiguirilor. Aş mai menţiona 22.000 de hectare împădurite în acest an, dar probabil că pentru dvs acest lucru nu reprezintă o investiţie", a spus ea.

În ce priveşte infrastructura de transport, Viorica Dăncilă a declarat că în acest an s-au modernizat 144 de km de cale ferată.

Prim-ministrul a prezentat şi numărul de kilometri de autostradă realizaţi: autostrada Sebeş - Turda - lotul 3 (12,5 km), autostrada Sebeş - Turda - lotul 4 (16,3 km), autostrada Gilău - Nădăşelu - (9,7 km), autostrada Bucureşti - Ploieşti - Nod centură Bucureşti, Nod Moara Vlăsiei şi intrarea în Bucureşti (7 km), autostrada Câmpia Turzii - Ogra - Tg. Mureş - lotul 2 (10,1 km), autostrada Câmpia Turzii - Ogra - Tg. Mureş - lotul 1 (3,6 km), Lot 2: Iernut - Chetani (1,2 km).

"Tot în anul 2018 s-au semnat contracte pentru 331 km de autostrăzi şi drumuri expres, la care vor putea începe lucrările de construcţii din a doua parte a anului viitor. Acum câteva zile s-a terminat prima etapă a procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat pentru autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov. S-au înscris cinci consorţii de mari firme internaţionale, care doresc să construiască şi să opereze această autostradă", a adăugat Dăncilă.

Referitor la investiţiile din agricultură, ea a subliniat că în cadrul "Programului Naţional de Irigaţii" au fost reabilitate 47 de obiective, iar suprafaţa irigată a depăşit un milion de hectare.

"În 2017 - 2018 s-au pus în funcţiune 10 amenajări de irigaţii nepuse în funcţiune de peste 20 - 25 de ani. S-a pus la dispoziţia fermierilor apă gratuită în peste 1.000 de kilometri de canal. Prin programul 'Dezvoltarea sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor' au devenit funcţionale 60 de puncte de lansare ce acoperă peste 870 mii hectare, din care 26 puncte de lansare noi, în judeţele din sud, sud-vest şi vest", a spus ea.

ora 14:00 Victor Ponta: Deputaţii Pro România votează pentru moţiunea de cenzură

"Evident că nu sunt întrunite condiţiile din 2012 - o alternativă reală la actuala guvernare, care merge prost, iar criticile noastre la adresa guvernării sunt în special legate de modul în care economia şi partea socială este gestionată, dincolo de criticile pe care cei de la USR, PMP, PNL le fac faţă de intervenţia în justiţie. Însă am luat act de declaraţiile ministrului de Finanţe legate de deciziile pe care acest guvern doreşte să le poată lua chiar astăzi. Din acest motiv, cu siguranţă vom vota pentru moţiunea de cenzură, pentru a arăta un simplu lucru: că nu suntem de acord cu aceste măsuri economice", a afirmat Ponta, de la tribuna plenului reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

El a amintit că era în PSD când a fost adoptat Codul fiscal, iar măsurile anunţate acum sunt total împotriva acelui cod şi acelei politici fiscale care aduc bunăstare României.

"În 2016, cu siguranţă eram între cei cinci participanţi de la prezidiu la prezentarea programului electoral de guvernare al PSD. Sigur, erau domnul Dragnea, doamna Firea, domnul Neacşu, domnul Teodorovici şi cu mine. Au mai rămas doar doi. Dar important este că atunci, la programul de guvernare, această biblie a guvernării, nu s-a vorbit absolut nimic şi nu a spus nimeni niciodată despre taxele pe care urmează să le introduceţi azi sau în perioada următoare. (...) Ceea ce se întâmplă acum este doar un mod total greşit de a administra treburile ţării", a punctat fostul premier.

Pentru parlamentarii Pro România, a susţinut Ponta, este important că aceia care i-au votat vor fi acum cei mai afectaţi de aceste măsuri.

"De la 1 ianuarie pensiile sunt îngheţate. Dacă se adoptă ordonanţa, nu se aplică legea privind indexarea pensiilor. Ceea ce nu ştiţi este că salariile deputaţilor vor creşte şi, dacă crezi că îngheţi pensiile crescând salariile aleşilor şi demnitarilor, eu ca social-democrat nu pot să susţin. M-au votat şi pe mine, şi pe dumneavoastră, foarte mulţi angajaţi din sectorul bugetar, (...) cărora nu le vor mai fi plătite orele suplimentare. De asemenea, cred că v-au votat cei care avem sub 46 de ani şi care suntem cotizanţi la Pilonul II de pensii. Pilonul II de pensii va fi practic desfiinţat prin această ordonanţă. (...) În momentul la care taxele anunţate vor duce la creşterea tuturor preţurilor în telecomunicaţii, România nu va mai fi o ţară competitivă. În rest, apreciez curajul unui guvern care anul viitor va trebui să se împrumute 6 miliarde de euro pentru finanţarea deficitului bugetar. Din aceste motive, deputaţii Pro Romania vor vota pentru moţiune şi am auzit că bărbăţia nu se găseşte la librărie. Poate se găseşte înţelepciune, inteligenţă, bun simţ", a mai spus Victor Ponta.

ora 13:30 Andrei Gerea (ALDE): Iniţiatorul moţiunii este de fapt preşedintele Iohannis

"Nişte băsişti autentici după tată şi-au dat mâna cu alţi băsişti mai pricăjiţi, care, dar după principiul 'chior în ţara orbilor', au devenit stăpâni pe partidul lui Orban, mai sunt şi câţiva de-ai lui Stolo pe acolo, şi-au dat mâna cu oamenii lui Cioloş, zişi şi zero, zişi şi 'Cuminţenia pământului'. (...) Iar deasupra tuturor, ca deasupra unui cuib de cuci, stă domnul Iohannis, preşedintele României, care este de fapt autorul moral al acestei moţiuni", a declarat Andrei Gerea, vicepreşedinte al ALDE, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de Opoziţie.

El a susţinut că "toţi au vrut şi tot vor să dărâme Guvernul prin forţă, pentru că nu pot câştiga alegerile".

ora 13:15 Barna: România - condusă de un infractor condamnat penal şi de un premier care are dificultăţi să citească

"Iarna aceasta ar fi trebuit să fie cel mai fericit moment din istoria noastră ca naţiune. (...) Dar astăzi România a ajuns să fie condusă de un infractor condamnat penal, de un prim-ministru care are dificultăţi să citească textele pe care i le pun alţii în faţă. (...) Fiecare zi, fiecare oră pe care cuplul Dragnea - Dăncilă o petrece la conducerea României reprezintă o ameninţare pentru viitorul nostru ca naţiune. Soluţia este înlăturarea acestui guvern de la conducerea României", a declarat Barna, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de Opoziţie.

ora 13:00 Declarațiile făcute de Raluca Turcan

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a afirmat joi că nu onestitatea este cea pe baza căreia Liviu Dragnea a desemnat-o pe Viorica Dăncilă în funcţia de premier, ci obedienţa, ea subliniind că i se pare umilitor ca România să aibă un prim-ministru care este subiect de bancuri pe WhatsApp.

"Astăzi aveaţi şansa unui discurs onest, dar nu onestitatea este criteriul pe baza căruia Liviu Dragnea v-a desemnat prim-ministru, ci obedienţa şi faptul că îi executaţi ordinele fără să crâcniţi. (...) Există soluţii ca României să îi meargă mai bine, iar societatea şi economia astăzi, după această moţiune, ar putea primi un balon de oxigen. În primul rând, în locul unui prim-ministru incompetent şi obedient am putea avea un prim-ministru responsabil şi devotat şi care să transmită mai ales tinerei generaţii mesajul că merită să înveţi în ţara aceasta dacă vrei să accezi în elita societăţii. Mai mult decât atât, mi se pare devastator pentru tânăra generaţie să aibă un premier care este subiect de bancuri pe WhatsApp, un preşedinte al celui mai important partid care este personaj principal în "jocul de-a spânzurătoarea", pe Florin Iordache care este subiect de glume pentru copilaşii ce învaţă în clasele primare înjurături cu degetele. Aceasta este ţara în care ne-aţi adus cu acest guvern", a declarat Raluca Turcan la dezbaterile pe moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, USR şi PMP.

ora 12.15 Premierul Viorica Dăncilă face declarații.

-  Cereți onestitate Guvernului dar ați inserat în moțiune lucruri care nu au așa ceva.

- Mă așteptam să tratați cu seriozitate acest instrument pe care-l aveți. Cu tot respectul, este un text profund neserios. Mă așteptam să vă respectați în primul rând pe dvs. Să vă respectați datoria pe care o aveți față de cei care v-au votat.

- Mă criticați pentru remanierile de miniștri dinaintea mea. Eu pot să vă spun de cei pe care i-am schimbat eu. Vreți să vă repet? Mai repet. I-am schimbat pe cei care au rămas în urmă. ce ați vrut să fac, să îi mențin? Hotărâți-vă ce vreți de la acest Guvern. Îmi spuneți că un ministru nu e bun, iar după aia îmi reproșați că l-am schimbat. Vii schimba oricâți miniștri este nevoie ca să facem ce este scris în programul de guvernare.

- Când am citit critica dvs împotriva doamnei Dan am avut impresia că citesc o moțiune împotriva Guvernului Macron, că asta am văzut la Paris, tunuri cu apă, jandarmi.

- Îmi cereți să-l schimb și pe ministrul Daea, sunteți sigur? Eu vă las timp să vă consultați și cu fermierii. Și poate vorbiți și cu cei care și-au primit subvențiile la timp și chiar în avans. Poate vorbiți cu miile de fermieri care au primit apă gratuită. Vorbiți și cu crescătorii de porci afectați de gripa porcină și care au primit despăgubiri.

- Hotărâți-vă. Oricum o dați tot nu vă iese.

- Hai să fim sinceri, mulți dintre dvs sunteți de acord cu ceea ce a făcut ministrul Tudorel Toader.

- Situația pe care ați creat-o în Parlamentul European. Îmi reproșați faptul că la Strasbourg am spus că nu am venit acolo ca să dau socoteală în fața lor. Nu cred că România trebuie să dea socoteală în fața altor state. Dar dvs cui dați socoteală al Bruxelles? Este cel mai rușinos vot care s-a dat vreodată. Eu dau socoteală în fața Parlamentului României și a românilor, dar nu voi da niciodată socoteală în afara țării pentru lucruri care țin de suveranitatea României.

- Am văzut în moțiune un fel de evaluarea majorărilor de pensii. Eu nu îmi dau seama cum calculați, dar de fiecare dată vă dă cu minus. Așa cum ați calculat și când ați fost la guvernare, tot cu minus v-a dat în buzunarele românilor.

- Faceți o confuzie gravă când spuneți că am înghețat pensiile de la 1 ianuarie 2019. 

ora 11.45 A început dezbaterea moţiunii de cenzură.

Documentul este semnat de 163 de parlamentari şi este citit în plen de deputatul USR Claudiu Năsui. 

ora 11.40 Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost reluată după aproximativ 30 de minute de pauză. Parlamentarii PSD au revenit în sala de şedinţă.

Grupurile PSD au solicitat vot pe ordinea de zi doar cu dezbatere şi vot pe moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie.

Plenul Parlamentului a decis, cu 257 de voturi "pentru" şi un "împotrivă", ca pe ordinea de zi să rămână doar moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP.

ora 11.05 Este pauză de consultări. Parlamentarii PSD au ieșit din sala de plen, iar cei din opoziție se fotografiază între ei cu mesaje împotriva ordonanței de urgență de grațiere și amnistie.

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a declarat, după ce parlamentarii social-democraţi au ieşit din sala plenului reunit, că reprezentanţii Opoziţiei "nici măcar nu au cvorum şi încearcă golănii", el adăugând că "e o premieră când trei sau patru partide care depun moţiune de cenzură fug de propria lor moţiune".

El a precizat că parlamentarii PSD vor reveni în sala plenului reunit.

"Vom reveni", a spus Suciu.

ora 11.00 Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a cerut pauză de consultări şi le-a spus parlamentarilor social-democraţi să iasă din sala de şedinţă.

Propunerea a venit după ce liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a cerut introducerea pe ordinea de zi, înaintea dezbaterii moţiunii de cenzură, a două declaraţii pe tema Justiţiei şi a situaţiei economice.

"Vă temeţi de propria moţiune de cenzură, vedeţi că astăzi sunteţi cu foarte multe voturi în minus. Nu vreţi să discutăm propria dumneavoastră moţiune. Vă solicit pauză de consultări şi colegii din PSD să iasă din sală", a spus Suciu.

ora 10.45 În timpul pauzelor de consultări între grupurile parlamentare, premierul Viorica Dăncilă face poze cu colegii și colegele din PSD.

ora 10.30 Liberalul Florin Roman s-a arătat foarte nemulțumit de faptul că Parlamentul este plin de jandarmi în ziua moțiunii de cenzură. De asemenea, el a arătat o fotografie cu tânăra din Alba Iulia care a fost bătută și lăsată inconștientă de un recidivist, care a fost eliberat mai repede din închisoare, în baza recursului compensatoriu.

”Aș vrea să știu de ce, când am venit astăzi la muncă, Parlamentul este plin de jandarmi, în afara Parlamentului este plin de jandarmi! V-ați ascuns în Parlament. De ce? Vă este frică să ieșiți între oameni? Vreau să știu, domnule președinte, că sunt deputat, cine a solicitat prezența trupelor de jandarmi în afara Parlamentului și în interiorul Parlamentului! Vreau să știu pe cine protejează acești jandarmi”, a zis Florin Roman.

”Știți că, la ora actuală, când voi vă hliziți și faceți glume proaste, știți că sunt crime în România? Vedeți poza asta? Vedeți poza asta? Vedeți? Este regimul compensatoriu pe care l-ați dat. Uitați ce pățește o tânără în România, iar jandarmii stau în Parlament, să apere penalii din majoritatea parlamentară, nu pe stradă, să ne .... ”, a mai spus liberalul - care a rămas fără microfon, pentru că Iordache a cerut să îi fie tăiat sunetul.

ora 10.15 Liderul grupului PNL, Raluca Turcan, a solicitat ca pe ordinea de zi să fie introduse două declarații, una privind statul de drept, iar alta care se referea la măsurile fiscale anunțate de ministrul Eugen Teodorovici.

"PNL solicită introducerea pe ordinea de zi a două declaraţii - una privind transpunerea recomandării Comisiei Europene în legislaţia privind Justiţia şi o declaraţie referitoare la derapajul economic şi atacul susţinut pe care Guvernul îl face la adresa mediului economic, societăţii în general. Aceste două declaraţii au fost înregistrate la Birourile permanente. Parlamentul este obligat să reafirme sprijinul faţă de respectarea valorilor europene, egalitatea în faţa legii, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Parlamentul este obligat să adopte o atitudine proactivă în sprijinul implementării recomandărilor Comisiei Europene. (...) În privinţa celei de a doua declaraţii pe teme economice este obligatoriu ca Parlamentul să ia atitudine faţă de măsurile fiscal-economice anunţate de Guvern. Guvernul are o poziţie antieconomică, a bulversat economia, este un comportament economic fără precedent", a spus Turcan.

În replică, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, preşedintele de şedinţă, a arătat că nu poate supune la vot această propunere, pentru că este contrară Regulamentului.

"Aţi pierdut momentul luni dimineaţă. Materialele se înregistrează cu cel puţin cu 10 zile înainte, astfel încât parlamentarii să aibă posibilitatea să le discute şi să facă amendamente. Nu puteţi cere atât timp cât nu s-a discutat aşa ceva. Regulamentar, trebuie trimise la comisii şi să aibă ocazia să formuleze amendamente. Le discutăm în următorul Bp reunit şi le trimitem comisiilor de specialitate", a precizat Iordache.

După discuţiile procedurale, Florin Iordache a anunţat o pauză de consultări, iar după cinci minute şedinţa a fost reluată

Propunerea a fost respinsă de președintele de ședință, Florin Iordache.

Moţiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!"

Documentul a fost semnat de 163 de parlamentari şi a fost prezentat luni, într-o primă lectură, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

"Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a Opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României, a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând. Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitatea că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională. Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veţi face azi, doamnelor şi domnilor din PSD, ALDE şi UDMR, este între Liviu Dragnea şi România", se arată, printre altele, în textul moţiunii de cenzură.

Parlamentarii Opoziţiei îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că toate angajamentele din programul de guvernare au fost amânate după 2021.

Opoziţia mai acuză "schingiuirea sistemului de justiţie, care dă mari dureri de cap liderilor PSD".

Semnatarii moţiunii fac în final un apel către colegii din Parlament:

"Votul favorabil pentru moţiunea de cenzură nu este un vot pentru iniţiatori şi nici un vot pe culori politice! Este un vot pentru România, pentru salvarea ţării din ghearele hoţilor şi ale incompetenţilor, care o storc de resurse şi care sărăcesc populaţia. Daţi dovadă că vă doriţi ca minciuna şi impostura să nu mai aibă ce căuta în politica românească! Dovediţi că vreţi ca anul viitor România să fie reprezentată în Consiliul UE de un guvern şi de miniştri de care să nu ne ruşinăm, iar ţara să fie scăpată de o prăbuşire economică previzibilă!".

Pentru adoptarea moţiunii de cenzură este nevoie de votul a minim 233 de parlamentari. În acest moment PNL, USR, PMP au 145 de parlamentari. Alături de ei ar mai putea vota neafiliaţii, care sunt 26. Pe de altă parte, PSD şi ALDE au 248 de parlamentari.

Parlamentarii social-democraţi nu vor fi cu toţii prezenţi la şedinţa de joi, vor veni doar cei care stau în Bucureşti şi în împrejurimi pentru a asigura cvorumul de şedinţă, potrivit unor surse parlamentare. Parlamentarii PSD nu vor participa la vot.

Senatorii şi deputaţii UDMR vor fi prezenţi în sală dar nu vot vota, a anunţat miercuri preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Klaus Iohannis: Ar fi ciudat ca opoziția să renunțe la moțiune
Klaus Iohannis: Ar fi ciudat ca opoziția să renunțe la moțiune

Președintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, înaintea reuniunii Consiliului European, a declarat că moțiunea de cenzură este principalul instrument al opoziției și că ar fi chiar ciudat să renunțe, chiar dacă nu sunt șanse să fie adoptată..

Dăncilă: ”Sper că vom primi avizul CSAT pe buget.” Ce spune despre moțiune și Alianța Vestului
Dăncilă: ”Sper că vom primi avizul CSAT pe buget.” Ce spune despre moțiune și Alianța Vestului

Premierul Dăncilă speră să existe avizul CSAT pentru proiectul de buget pe 2019, dar nu poate spune clar dacă va fi amânată pentru anul viitor adoptarea bugetului.

Orban: ”Vom depune o moțiune de cenzură. Un clan de derbedei politici a capturat statul”
Orban: ”Vom depune o moțiune de cenzură. Un clan de derbedei politici a capturat statul”

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat, marți, după raportul MCV publicat de Comisia Europeană că va fi depusă o moțiune de cenzură.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.