Ministrul Fifor susține că Dan Nica a fost amenințat cu moartea, după ce a cerut comisie parlamentară

Mihai Fifor
Agerpres

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, care este și vicepreședinte al PSD, susține că Dan Nica ar fi fost amenințat cu moartea după ce a afirmat că este necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în cazul declarațiilor lui Klaus Iohannis.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Fifor a declarat că dacă jandarmii nu ar fi intervenit la protestele din 10 august, ”putem admite faptul că lucrurile s-ar fi putut termină mult mai grav”.

De asemenea, el susține că a doua zi, ”un întreg aparat de propagandă, finanțat pe căi ocolite, a fost pus în mișcare pentru a atacă statul de drept” și că ”a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională.

CITIȚI ȘI: Washington Post și The Economist, despre România: ”Încă un pas spre erodarea democrației”

”Susțin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost amenințat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primește astfel de amenințări și nu putem permite perpetuarea și accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societății românești. De aceea această comisie trebuie constituită de îndată.” - a concluzionat ministrul Fifor.

Citește și
Jandarmi, proteste, Piata Victoriei
"O harababură de ordine tâmpite neconforme cu terenul". Ce spune un angajat MAI, sub protecția anonimatului
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Mesajul integral al vicepreședintelui PSD Mihai Fifor:

”Qui prodest?

Aceasta este prima întrebare care se impune atunci când cauți să afli adevărul despre o întâmplare sau altă. Cui folosește ce s-a întâmplat?

Așa trebuie să înceapă și orice discuție despre ziua de 10 august. Dar să derulăm filmul evenimentelor:

1. Pe 10 august a fost anunțat un protest al românilor din diaspora. Deși a fost anunțat că un protest al Diasporei, nimeni – atenție, nimeni – nu și-a asumat organizarea lui. De ce? Pentru că el urmă să se termine în violențe.

2. Despre această evoluție a lucrurilor au vorbit mai mulți susțînători ai Opoziției politice, dar și reprezentanți ai #Rezist. Nu are rost să aducem dovezi, este plin internetul de atenționări prin care participanții la miting erau sfătuiți să nu vină cu copiii în Piață, dar și de chemări la violențe, respectiv la răsturnarea puterii politice legitime.

3. În ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violență din partea unor grupuri răzlețe de huligani. Aceste grupuri s-au aflat mereu în spatele protestatarilor pașnici și au încercat să determine masa de oameni să forțeze dispozitivele jandarmilor.

4. Într-un final, jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulțimea și pentru a nu permite escaladarea violențelor. Dacă jandarmii nu ar fi intervenit, putem admite faptul că lucrurile s-ar fi putut termină mult mai grav.

5. A doua zi, un întreg aparat de propagandă, finanțat pe căi ocolite, a fost pus în mișcare pentru a ataca statul de drept.

6. Tot începând cu 11 august, a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională. S-au folosit diverse declarații ale unor reprezentanți ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autoritățile din România. În realitate, aceste poziții nu au fost și nu sunt unele oficiale.

Am vrut să derulez doar principalele secvențe ale unui scenariu incredibil de bine pus la punct, pentru că este important să înțelegem gravitatea a ceea ce s-a întâmplat vineri, pe 10 august.

Și ne întrebăm din nou, care este miza? Cui folosește dărâmarea prin violență a guvernului legitim al României? Cui folosește destabilizarea țării într-un moment atât de important cum este cel al pregătirii preluării Președinției Consiliului UE?

În context, va reamintesc faptul că, în luna iulie, la Bruxelles, a avut loc Summit-ul NATO, iar România a fost nominalizată că stat care, prin voință Parlamentului și a Guvernului, își îndeplinește toate obligațiile și condiționalitățile asumate în cadrul Alianței NATO. Important de subliniat faptul că doar 6 state îndeplinesc alocarea de 2% din PIB pentru apărare.

Mai mult, România a fost evidențiată din nou, în cadrul Summit-ului, ca pol de stabilitate și, totodată, drept cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagră și în Balcanii de Vest. Cui folosește, în aceste condiții, proiectarea iresponsabilă a unei imagini de țară instabilă, cuprinsă de haos, cu "flăcări și sânge" pe străzile Bucureștiului?

România, prin măsurile luate de Guvernarea PSD-ALDE are cea mai importantă creștere economică și anul acesta. Pe cine deranjează în așa de mare măsură succesul Programului de guvernare votat de milioane de români, încât acest guvern trebuie dărâmat cu orice preț?

Cine se face vinovat de modul iresponsabil în care a fost deturnat protestul pașnic al celor din Piață Victoria?

De ce această disperare că PSD-ALDE să nu guverneze și în 2019, anul alegerilor pentru Parlamentul European și pentru Președinția României?

Toate acestea sunt întrebări care solicită răspunsuri imediate, pentru că, atât românii cât și comunitatea internațională să știe adevărul.

Ieri, și susțin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost amenințat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primește astfel de amenințări și nu putem permite perpetuarea și accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societății românești.

De aceea această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorități parlamentare rezultate în urmă votului democratic și nu prin violente puse la cale în stradă.

Ce încă pare a nu se fi înțeles, este faptul că 2018 este totuși anul Centenar. Anul în care trebuia să celebrăm unitatea și solidaritatea românilor de oriunde s-ar află aceștia. Dar încă nu este prea târziu.”

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Washington Post și The Economist, despre România: ”Încă un pas spre erodarea democrației”
Washington Post și The Economist, despre România: ”Încă un pas spre erodarea democrației”

Două dintre cele mai respectabile publicații la nivel internațional, Washington Post și The Economist, trag un semnal de alarmă în privința situației tensionate din România, cauzată de partidul de guvernământ - PSD.

"O harababură de ordine tâmpite neconforme cu terenul". Ce spune un angajat MAI, sub protecția anonimatului

Agresivitatea de care au dat dovadă jandarmii în Piaţa Victoriei şi ordinele date de cei care i-au coordonat sunt criticate chiar din interiorul Ministerului de Interne.

Editorial Le Figaro: Bolnavul Europei nu este Polonia sau Ungaria, ci România
Editorial Le Figaro: Bolnavul Europei nu este Polonia sau Ungaria, ci România

Nicăieri în UE, nici în Polonia, nici în Ungaria, atacurile asupra justiției sunt atât de violente, abuzurile asupra libertăților atât de numeroase și de grave, iar politicienii aflați la putere atât de corupți ca în Romania, consemnează Le Figaro

Regulile europene elementare pe care jandarmii le-au încălcat în timpul protestului
Regulile europene elementare pe care jandarmii le-au încălcat în timpul protestului

În ciuda acuzaţiilor celor care au avut de pătimit în Piaţa Victoriei, reprezentanţii Jandarmeriei continuă să susţină că militarii au acţionat corect şi justificat.

Norica Nicolai, despre imaginile cu protestatari pașnici bătuți de jandarmi: ”Trucate”
Norica Nicolai, despre imaginile cu protestatari pașnici bătuți de jandarmi: ”Trucate”

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat vineri că suspectează că o parte dintre imaginile cu oamenii bătuţi la protestele din 10 august ar fi trucate.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.