Ministrul Dezvoltării: Domnul Suciu să îşi pună întrebarea de câte ori va fi chemat la DNA


Ultimul update: Marti 18 Februarie 2020 15:03
Data publicarii: Marti 18 Februarie 2020 14:53
Categorie: Stiri Politice
Ion Stefan

Ministrul propus al Dezvoltării, Ion Ştefan, a declarat, marţi, că fostul deţinător al acestui portofoliu Daniel Suciu ar trebui să îşi pună întrebarea de câte ori va fi chemat la DNA.

Motivul? El a eliminat din planul de control pe 2019 Direcţia Generală Dezvoltare Regională şi Infrastructură, care gestionează programele de dezvoltare locală PNDL 1 şi PNDL 2.

"Pentru a-l ajuta pe domnul fost ministru, aş vrea să îi împrospătez memoria cu o notă privind fundamentarea programului de control de fond planificat pentru anul 2019, data este 17.01.2019, iar Direcţia Generală Dezvoltare Regională şi Infrastructură este direcţia din Ministerul Lucrărilor Publice care gestionează programele de dezvoltare locală PNDL 1 şi PNDL 2. Mergem mai departe. Faptul că din 2013 şi până în 2017, şase ani, nu s-a făcut un control de fond la această direcţie de către Corpul de control al ministerului, apreciem că se impune efectuarea acestuia în acest an. Câteva luni mai târziu, domnul Suciu, cu gura dânsului, elimină, am aici documentele, din planul de control această direcţie. De ce? Pentru a acoperi toate neregulile astea pe care le-am prezentat noi", a spus Ştefan, în cadrul audierilor de la comisiile de specialitate din Parlament.

El a afirmat că fostul ministru ar trebui să se întrebe de câte ori va fi chemat la DNA.

"Deci domnul Suciu conştient a făcut lucrul ăsta şi astăzi îndrăzneşte să pună întrebări retorice. Domnul Suciu să îşi pună întrebarea cât şi de câte ori va fi chemat la DNA. Asta este problema dânsului. Toate documentele din teritoriu, toate procesele-verbale au fost înaintate. Zilnic semnez hârtii şi documente de predare către diferite instituţii", a susţinut Ion Ştefan, potrivit Agerpres.

La rândul său, Daniel Suciu a precizat că pe 17 ianuarie 2019 nu era ministru, iar ameninţările cu DNA îl "lasă rece".

În cadrul audierilor, Suciu a prezentat un document despre care a susţinut că este semnat de Ştefan, care "desfiinţează" ordonanţele de urgenţă pe fonduri europene adoptate de Guvernul Orban I în ultima şedinţă, acte normative care, de altfel, au fost retrase de la publicarea în Monitorul Oficial.

Suciu, despre declaraţiile lui Ion Ştefan: A fost şifonat după audiere

 

Deputatul PSD Daniel Suciu a afirmat marţi că ministrul propus al Dezvoltării, Ion Ştefan, i-a făcut vinovaţi pe social-democraţi de "toate relele absolute ale Pământului" după ce a fost "şifonat" de audierea de la comisiile de specialitate, care a durat peste două ore.

"Probabil, în mintea domnului ministru, în 1907, soldaţii care împuşcau ţăranii la revolta ţăranilor au fost tot psd-işti, probabil toate rele absolute ale Pământului, până şi încălzirea globală, pentru toate acestea tot noi, cei de la PSD, suntem de vină. Probabil, domnul ministru a fost şifonat după audierea de peste două ore, ştiu că nu i-a căzut deloc bine documentul pe care l-am prezentat, dar eu lucrez cu documente oficiale, pe care domnul ministru şi ministerul pe care îl conduce le-au emis în spaţiul public. Eu nu am făcut decât să-l întreb dacă acel document este asumat în continuare, pentru că dacă este asumat în continuare, înseamnă că domnul premier şi domnul ministru Boloş şi doamna vicepremier au minţit vizavi de motivaţia retragerii ordonanţelor de urgenţă pe fonduri europene", a precizat deputatul PSD.

Suciu a făcut această precizare în contextul unei întrebări referitoare la afirmaţiile lui Ion Ştefan, potrivit cărora PSD-ul "ne-a împuşcat la colectivizare în 1962 şi la Revoluţie în 1990".

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO