Reabilitarea cazinoului din Constanța, amânată în ziua în care trebuia semnat contractul

Ultima actualizare: 29-10-2019 17:42

Cazinoul din Constanța este urmărit, din nou, de ghinion. După ce ieri, Viorica Dăncilă anunţase că marți va fi semnat contractul pentru reabilitarea vechii clădiri simbol a oraşului, lucrările nu pot începe.

Şi asta pentru că o firmă participantă la licitaţie a depus o nouă contestaţie. Astfel, procedura se amână cel puţin până la
finalizarea procesului de la Curtea de Apel Constanța.

Simbolul Constaței va fi pus la încercare de încă o iarnă cu ger şi viscole. Ministrul demis al Dezvoltării, Daniel Suciu, s-a deplasat la malul mării ca să semneze contractul de reabilitarea Cazinoului. Numai că, în ultimele ore ale termenului legal, o firmă participantă la licitaţie a depus contestaţie ceea ce înseamnă o nouă tergiversare.

Daniel Suciu, viceprim-ministru demis: "Nu mai cred în coincidenţe când discutăm despre subiectul cazinoului de la Constanța. Contestaţia depusă ieri este 95% acelaşi text depus în luna septembrie. Celor care au devenit contestatari de profesie le-au luat 10 zile ca să adauge 2 propoziţii la contestaţia depusă în luna septembrie."

Degebal Făgădău, primarul Constanței: "Mie mi se pare că este o batjocură la adresa constănţenilor. Deja am vorbit cu avocaţii municipiului să vedem cum putem ca parte direct interesată, fiind proprietarii cazinoului, să putem să apărăm această procedură."

În continuare procesul este amânat până la pronunţarea Curţii de Apel. Însă în tot acest timp Cazinoul se degradează.

Femeie: "E un simbol, nu numai al judeţului, pentru toată ţara. Şi păcat că moştenirea pentru generaţiile următoare nu prea, nu prea se vede… "

Bărbat: "Păcat! În tinereţea mea era un local cochet şi foarte căutat. Mă uitam acuma cu tristețe, nici o navă în radar. Pe timpul nostru, ăştia mai vechi, zeci de nave erau. Aici erau pline de marinari de toate naţiile."

Bărbat: "Doar amenajat puţin aşa ca să-l protejeze de intemperii, de ape. Am înţeles că sunt nişte fonduri care e blocate, dar în rest numai ştiu …"

Femeie: "Dacă se lucrează puţin la legislaţie eu zic că o să fie în regulă, trebuie doar să se vrea."

Investiţia a fost estimată de Ministerul Dezvoltării la peste 100 de milioane de lei, iar lucrarea ar trebui executată în 3 luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO