Mihai Razvan Ungureanu: Ne aflam in fata unui dezastru politic. Vremea orgoliilor a trecut, trebuie sa unificam dreapta

27-05-2014 14:36


Mihai Razvan Ungureanu

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, considera ca rezultatele alegerilor europarlamentare reprezinta ”un dezastru politic” la care au contribuit toti politicienii de dreapta.

”Ne aflam in fata unui dezastru. Este un dezastru politic la aparitia caruia am contribuit noi toti, politicienii de dreapta. E momentul sa admitem ca am fost lipsiti de viziune si intelepciune si sa facem un pas in spate. E nevoie ca, dupa ce am primit aceasta lectie din partea electoratului, sa demonstram ca putem fi echilibrati si intelepti, desi facem acest lucru in al 12 ceas, si sa ne debarasam fiecare de orgolii astfel incât coagularea dreptei sa nu se mai impiedice de lipsa noastra de viziune”, afirma Ungureanu.

El precizeaza ca Forta Civica isi asuma rezultatul acestui scrutin, o sedinta a conducerii partidului pe aceasta tema urmând sa aiba loc miercuri.

Fac un ultim apel catre toti colegii mei din dreapta spectrului politic prin care ii rog sa se abtina de la declaratii extreme si gesturi nechibzuite care ar putea sa impiedice apropierea formatiunilor de dreapta in viitorul apropiat. Dezastrul este suficient de mare pentru a nu mai tensiona situatia deja existenta”, mai declara Ungureanu.

El considera ca ”vremea orgoliilor a trecut si a devenit irelevant cine si in jurul cui se va uni dreapta”.

Romania are nevoie de o formatiune politica de dreapta puternica, nesubminata de interesele unuia sau altuia. Mai important decat persoana celui care va candida in toamna este programul pe care dreapta il va prezenta poporului roman. Suntem datori sa punem deoparte tot ce ne desparte. Cine nu va face acest lucru va fi vinovat pentru esecul de la prezidentiale si pentru capitularea dreptei in urmatorii zece ani”, incheie Ungureanu.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO