Mesajul lui Ciolacu pentru Iohannis și Orban: ”Vă măturăm guvernarea”. Reacția lui Cîțu

Ultima actualizare: 15-07-2020 17:18
Mesajul lui Ciolacu pentru Iohannis și Orban: ”Vă măturăm guvernarea”
Inquam/ Octav Ganea

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, transmite preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Ludovic Orban că PSD va depune moţiune de cenzură şi va ”mătura” actuala guvernare, dacă alocaţiile nu vor fi dublate.

”Am un singur mesaj pentru Iohannis şi Orban: nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea! Sunteţi un pericol pentru viitorul ţării! Preşedintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocaţiilor pentru copii. Curtea Constituţională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, a scris Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

 

PSD va depune moțiune de cenzură dacă nu se dublează alocațiile

 

El a precizat că, dacă Guvernul nu va dubla alocaţiile, social-democraţii vor depune moţiune de cenzură, indiferent dacă România va mai fi sau nu în stare de alertă.

”Pentru milioane de români cu copii această măsură iniţiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De aceea, îi solicit preşedintelui să promulge legea în regim de urgenţă, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moţiunea de cenzură în august - indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă. O guvernare care se opune cu toate forţele creşterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru România!”, a adăugat Marcel Ciolacu.

În luna mai peste 3,66 milioane de beneficiari au primit alocația de stat pentru copii, în sumă medie de aproape 173 de lei, conform datelor oficiale ale Ministerului Muncii.

Impactul bugetar anual pentru dublarea alocațiilor este de aproximativ 7,6 miliarde de lei, respectiv de circa 1,6 miliarde de euro, estimație bazată pe numărul de beneficiari din luna mai.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că legea care anula OUG 2/2020, prin care era amânată până la 1 august dublarea alocaţiilor acordate copiilor, este constituţională.

Este vorba de o lege adoptată în Parlament, prin care a fost respinsă OUG 2/2020 adoptată la începutul anului de către Guvern, act normativ care amâna, de la 1 februarie la 1 august, intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii.

Florin Cîţu: Ciolacu șantajează public guvernul României!

 

Ministrul de Finanţe, senatorul Florin Cîţu, a reacționat, pe pagina de Facebook, la declarația lui Ciolacu, afirmând că președintele Camerei Deputaților șantajează public guvernul României.

”Marcel Ciolacu, acum din întâmplare în funcția de Președinte al Camerei Deputaților, ȘANTAJEAZĂ public guvernul României! Din funcția de Președinte al CD, Marcel Ciolacu, cere guvernului să nu respecte Constituția României. Cât tupeu. Câtă ipocrizie. Întârzie voit legea care salvează vieți în Romania sub pretextul că încalcă drepturi fundamentale ale romanilor iar în același timp santajeaza în cel mai mizerabil mod guvernul României. Tupeul socialiștilor este fară margini. Amenință public- ori dublați alocațiile ori vă "mătur". ȘANTAJ pe față. Credeți că Președintele CCR vă ieși public să-i spună că împinge guvernul la neresepctarea Constituției? Niciodată. "misery loves company"”, a scris Cîțu, pe Facebook.

Ministrul de Finanțe a adăugat că, potrivit constituției României, orice cheltuială bugetară poate fi aprobată numai dacă există o sursă de finanțare, ceea ce nu se respectă în cazul propunerii PSD privind dublarea alocațiilor.

”Constituția României este foarte clară când vine vorba de bugetul public. Art. 138 – Bugetul public naţional
(5) Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare. Legea trecuta prin Parlament, cu votul lui Ciolacu, NU ARE STABILITĂ sursa de finanțare. Punct. Nu mai exista discuții aici. Socialiștii trebuie să-și asume public că au votat o lege NECONSTITUTIONALA și să le ceara scuze românilor penntru că i-au mințit. Rămâne o singura întrebare: care este pedeapsa pentru cel care ȘANTAJEAZĂ public guvernul României?”
, a mai spus Cîțu.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO