Executivul ar putea decide azi prelungirea stării de alertă şi închiderea teraselor și cluburilor noaptea

Dată publicare: 14-07-2020 18:53
Dată actualizare: 15-07-2020 09:32


Alarmat de creşterea numărului de infectări, Guvernul se pregăteşte să prelungească starea de alertă cu încă o lună. Miercuri, Cabinetul Orban urmează să se reunească într-o şedinţă extraordinară pentru a lua această decizie.

Mai mult, vor fi luate în discuţie noi restricţii pentru zonele cu risc.

Este nevoie de o astfel de decizie pentru că, dincolo de numărul mare de infectări, legea prevede că starea de alertă poate fi prelungită pentru o perioadă de cel mult 30 de zile, iar cea actuală, în care ne aflam, expiră pe data de 17 iulie.

Pentru prelungirea stării de alertă e nevoie mai întâi de o hotărâre a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, pe care îl conduce premierul Ludovic Orban. Acolo se vor reuni ministrul Sănătăţii şi cel de Interne pentru a discuţia măsurile de gestionare a situaţiei epidemiologice.

De altfel, şeful Guvernului se gândeşte la noi măsuri restrictive. De exemplu, cluburile în aer liber, dar şi terasele să fie închise după ora 22.00. Orban spunea că aceste localuri ar putea fi închise dacă nu se respectă regulile de protecţie sanitară şi a cerut totodată controale şi în alte locuri aglomerate, precum pieţele, supermarketurile şi parcurile.

Rămâne de văzut dacă vor mai fi impuse şi alte restricţii, cert e ca autorităţile nu vor mai lua nicio măsură suplimentară de relaxare.

Ultimele date oficiale, prezentate marți, 14 iulie, arată din nou o creștere numărului de cazuri noi de infectări, precum și de decese ale unor persoane depistate pozitiv cu Covid-19.

Pe de altă parte, o altă ședință de Guvern va avea loc joi, 16 iulie.

Recent, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că "prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă".

 


VIDEO PROTVPLUS.RO