Victorie pentru Orban. Guvernul PNL a fost învestit în Parlament, Dăncilă pleacă

×
Codul embed a fost copiat

Victorie pentru premierul desemnat Ludovic Orban. Guvernul PNL a fost învestit, luni, în plenul Parlamentului, astfel că premierul interimar Viorica Dăncilă trebuie să plece de la Palatul Victoria, după un mandat de aproape 2 ani.

Şedinţa plenului Parlamentului a fost LIVE pe www.stirileprotv.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV.

CITIȚI în acest articol: 

-► Cronologia evenimentelor de astăzi, LIVE UPDATE
-► Președintele UDMR: Vă votăm, dar vă vom sancționa și cu o moțiune de cenzură dacă va fi cazul
- ► Premierul desemnat Ludovic Orban ține un discurs în plenul Parlamentului
- ► Gorghiu: Sunt 6 parlamentari cărora nu le funcţionează cartelele
-► Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin au anunțat oficial că vor vota guvernul Orban alături de alți 7 sau 8 colegi din Pro România
-► USR a anunțat că votează pentru învestirea Guvernului propus de Ludovic Orban
-► PSD și Pro România nu vor participa la vot. Orban: E un boicot rușinos și jenant
-► Cine sunt miniștrii propuși de Orban care au primit aviz negativ 
-► Dăncilă a admis că ar putea fi şi "trădători" între parlamentarii PSD
-► Ce prevede Constituția pentru învestirea Guvernului

În urmă cu 4 ani, exact pe 4 noiembrie, premierul Victor Ponta demisiona din cauza protestelor declanșate după tragedia din clubul Colectiv.

Citește și
băsescu
Analiza lui Traian Băsescu privind votul de învestire. „Dacă trece, Iohannis e președinte”
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Conform programului, premierul desemnat Ludovic Orban a prezentat programul de guvernare şi lista Guvernului. El a avut  nevoie de cel puțin 233 de voturi pentru ca lista sa de miniștri să fie aprobată și a obținut 240 de voturi.

Votul a fost secret, cu bile.

Soarta învestirii Guvernului Orban a depins de voturile parlamentarilor PSD și PRO România, ai căror președinți au decis să boicoteze ședința plenului Parlamentului. Cu toate acestea, au existat câțiva politicieni de la Pro România și chiar social-democrați care au încălcat ordinele și ... au votat.

Cristina Burciu, Eugen Gioanca și Elena Hărătău sunt parlamentarii PSD care au intorodus bilele în urne, în ciuda ordinelor conducerii de a nu participa la ședința de învestire a miniștrilor PNL.

De asemenea, de la Pro România, următorii parlamentari au votat, ignorând ordinele lui Victor Ponta: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Mircea Baniaș, Emilia Meiroșu, Georgian Pop, Liviu Balint și Damian Florea.

CITIȚI ȘI: Scandal la Pro România. Ponta îl acuză de trădare pe Tudose, înainte de votul din Parlament

 Cronologia evenimentelor, luni, 4 noiembrie:

 

ora ora 17.00 Victorie pentru premierul desemnat Ludovic Orban. Guvernul PNL a fost învestit

- număr de voturi exprimate 240, din care voturi pentru 240

Din totalul 465 de parlamentari, s-au înregistrat 240 voturi, a anunţat senatorul Silvia Dinică.

"Parlamentul acordă votul de încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, minimum 233 voturi pentru. Ca urmare a faptului că 240 au votat pentru acordarea încrederii Guvernului, se constată că este în întrunită majoritatea pentru ca Parlamentul să acorde încredere programului de guvernare şi listei Guvernului Orban", a precizat aceasta.

"Am purtat noroc astăzi Guvernului Orban", a afirmat vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa Parlamentului.

"Parlamentul a acordat votul său de încredere Guvernului, programului şi listei Guvernului. Adresez felicitările premierului Orban, echipei sale", a adăugat Gorghiu.

La rândul său, premierul desemnat, Ludovic Orban, a mulţumit parlamentarilor. "Vă mulţumesc şi aveţi încredere în noi", a afirmat premierul Orban.

ora 16.55 Surse: Guvernul PNL a fost învestit în Parlament cu 240 de voturi ”pentru”!

ora 16.50 Votul s-a încheiat. Începe numărarea voturilor.

ora 15.50 Începe votul, care este secret, cu bile.

Președintele de ședință Alina Gorghiu a anunțat că sunt prezenți 241 de parlamentari. Pentru ca Guvernul să fie învestit este nevoie de prezenţa a cel puţin 233 de parlamentari la şedinţă şi de întrunirea a minimum 233 de voturi favorabile.

Cristina Burciu, Eugen Gioanca și Elena Hărătău sunt parlamentarii PSD care au semnat prezența la ședința de vot, în ciuda ordinelor conducerii PSD de a nu participa.

ora 15.15 Sinteza declarațiilor președintelui UDMR Kelemen Hunor: 

- Noi cei de la UDMR nu așteptăm minuni de la noul Guvern.

- Așteptăm rectificarea de buget și proiectul de buget, să asigurăm 6% din PIB pentru educație

- Mă uit la lista miniștrilor și la ordinea în care sunt puși - poate va veni vremea când educația transporturile-cultura nu vor fi pe ultimul loc.

- Aveți miniștri care au primit aviz negativ, aveți și miniștri care nu au ce caută într-un Guvern de centru dreapta.

- E responsabilitatea dvoastra, depinde cum veți guverna.

- Dar să nu comporomiteti într-un an de zile șansă unui guverbari de centru dreapta.

- Vă vom vota ca să plecați din port către mare.

- Dar vă vom sancționa și cu o moțiune de cenzură dacă va fi cazul.

ora 14.45 Premierul desemnat Ludovic Orban ține un discurs în plenul Parlamentului, prezentând pe scurt principalele obiective ale Guvernului său, în cazul în care va fi învestit astăzi.

El i-a felicitat pe parlamentarii USR, ALDE, PMP, UDMR, minorităţilor naţionale şi pe cei care au decis să susţină Cabinetul său. "Venim după o moţiune de cenzură care a pus capăt unei guvernări care a făcut mult rău. Trebuie să trecem de acest moment şi să începem un drum al reconstrucţiei, al dialogului, care să reaşeze România pe traiectoria euroatlantică", a afirmat Orban.

Premierul desemnat a arătat că mandatul Guvernului său este unul scurt şi că obiectivele pleacă de la această "constrângere".

Sinteza declarațiilor lui Ludovic Orban:

- Una din prioritățile noastre este evitarea riscului de dezangajare a fondurilor europene.

- Execuția la 9 luni relevă un deficit de 2,6%. Luați în calcul faptul că s-au întârziat rambursările de TVA cu 3 luni. Nu știm exact care a situația.

- E fundamentală învestirea Guvernului pentru a se face o rectificare.

- Unul dintre cele mai importante obiective este de a reface capacitatea administrativă a instituțiilor publice. Acasta a fost distrusă prin plasarea pe bază de pile și carnet de partid. Niciun guvern care nu se bizuie pe instituții dominate pe competență, profesionalism, foarte greu poate să-și atingă obiectivele.

- Ne-am angajat să reparam acte normative, precum OUG 114. Nu ne atingem de facilitățile fiscale acordate sectorului de construcții.

- Suntem în situația în care trebuie luat în serios raportul MCV. Bulgaria e pe punctul de a scăpa de MCV, în timp ce raportul privind România s-a înrăutățit. Nu există altă cale decât de a pune în practică recomandările din MCV. Asta înseamnă reluare dezbaterilor pe codurile penale.

- Trebuie să readucem Jandarmeria și Poliția în situația de slujitor al cetățeanului. Trebuie să terminăm cu utilizarea politică, pentru a-i apăra pe potentații zilei.

- Este imperios necesar și vă cer sprijinul să abrogăm recursul compensator. De asemenea, serviciul de probațiune trebuie dezvoltat. Trebuie refăcută capacitatea Poliției de a-si îndeplina misiunea. Trebuie terminat cu interimatelor. Trebuie terminată practica numirii prin delegație.

ora 14.15 PNL anunță că sunt 11 parlamentari care au probleme tehnice cu cartelele de vot. Într-un final președintele de ședință, Alina Gorghiu a precizat că au rămas doar 6 parlamentari cărora nu le funcţionează cartele de vot - Călin Popescu-Tăriceanu, Kelemen Hunor, Alexandru Băişanu, Lavinia Cosma, Mihai Ruse şi Ioan Simionca.

Gorghiu a făcut acest anunţ după ce a supus la vot programul de lucru şi ordinea de zi şi s-au înregistrat la votul electronic 223 de voturi "pentru" şi unul împotrivă.

"Constat că sunt trei colegi în sală cărora nu le merg cartelele de vot. (...) Constat că nu vă merge cartela, doamna Harău. Văd că şi domnul preşedintele Kelemen este în situaţia de a vota cu mâna sus. (...) În această situaţie sunt domnul Băişanu, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, Lavinia Cosma, domnul Ruse, domnul Simionca şi domnul Kelemen Hunor. Înţeleg că la doamna Harău s-a rezolvat", a spus Alina Gorghiu.

Ea a supus din nou la vot programul de lucru şi ordinea de zi a şedinţei de învestire a Guvernului Orban şi s-au înregistrat la votul electronic 228 de voturi "pentru", iar cei şase parlamentari au votat cu mâna. Ca urmare, preşedintele de şedinţă a anunţat că se constată un cvorum de 234 de parlamentari.

ora 14.10 Ședința Parlamentului începe cu un moment de reculegere ținut în memoria lui Sorin Frunzăverde.

ora 13.40  Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin au anunțat oficial că vor vota guvernul Orban. De asemenea, au precizat că sunt 7 sau 8 parlamentari Pro România care vot vota la fel.

"De câteva zile în Pro România au fost câteva discuţii de opinie. Au fost câţiva colegi care au spus că ar fi bine ca acest Guvern să fie învestit, după care Pro România se poate poziţiona în funcţie de acţiunile pe care le întreprind guvernanţii. Dacă au acţiuni bune, sigur că suntem alături, dacă nu guvernează bine, îi sancţionăm. Aceste discuţii au avut loc până acum jumătate de oră. Din păcate, nu s-a ajuns la o concluzie, ca atare majoritatea parlamentarilor Pro România probabil nu vor veni la vot, dar sunt câţiva oameni care vor să îşi exercite votul pentru învestirea Guvernului Orban. Cred că sunt 6, 7, posibil chiar 8 colegi, care vor fi prezenţi şi care vor vota pentru învestire", a afirmat Daniel Constantin.

ora 13.30 Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că parlamentarii social-democraţi nu vor participa la şedinţa de plen în care urmează să se dea vot pe învestirea Guvernului Orban. "PSD nu asigură cvorumul", a spus Simonis, la Palatul Parlamentului.

Simonis va fi singurul reprezentant al PSD care va participa la şedinţă.

ora 13.05 Ședința plenului celor două camere va fi condusă de Alina Gorghiu (PNL), deoarece președinții PSD ai celor două camere, Teodor Meleșcanu și Marcel Ciolacu boicotează ședința.

ora 12.30 Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că se bazează pe un număr cuprins între 237 și 243 de parlamentari, inclusiv de la PSD. Liberalul a mai spus că decizia PSD și Pro România de a nu participa la ședința de vot reprezintă ”un boicot jenant, rușinos”.

Sunt încrezător că va exista o majoritate a parlamentarilor care vor pune interesul României pe primul loc și vor renunța la atitudinea de boicotare, care este total de neînțeles. Trebuie să vă spun că eu nu îmi aduc aminte în 30 de ani să existe vreo învestire a unui guvern la care să lipsească din sală, să boicoteze învestirea 2 grupuri parlamentare, 2 partide.

Mai mult decât atât am înțeles că ședința nu va fi condusă de niciunul dintre președinți. Adică asta arată boicot total. (...)

Asta cred că este o premieră, un boicot jenant, rușinos, care aruncă o imagine extrem de negativă asupra celor care au ales calea boicotului, în loc să aleagă calea normală a prezenței în Parlament. Arată dispreț față de o instituție fundamentală a statului.” - a spus Orban.

ora 2.15 Toţi senatorii şi deputaţii USR sunt prezenţi în sala de plen şi vor vota pentru învestirea Guvernului propus de Ludovic Orban, a anunţat preşedintele partidului, deputatul Dan Barna, înainte de începerea şedinţei plenului reunit al Parlamentului.

"Un nou moment foarte important pentru istoria politică a României din această perioadă, toţi senatorii şi deputaţii USR sunt prezenţi la acest vot şi vom vota pentru învestirea Guvernului propus de domnul Orban. Rămânem consecvenţi pe poziţia noastră, nu ne opunem în niciun fel şi depunem toată energia şi, iată, suntem prezenţi în proporţie de 100% la acest vot pentru a trimite Guvernul Dăncilă acasă, pentru a elibera România de coşmarul pe care îl trăim de trei ani şi jumătate", a declarat Barna.

El a adăugat că "miza" în acest moment este cvorumul de şedinţă, exprimându-şi optimismul că vor fi asigurate şi voturile necesare învestirii Guvernului.

"Sper să existe cvorumul necesar, pentru că miza şi lupta în acest moment este despre cvorum. Dacă va fi cvorum, eu sunt foarte optimist că sunt şi voturile necesare. În acest moment, facem încă un pas atât de necesar şi atât de critic pentru a avea ceea ce unii aşteaptă de 30 de ani, un tur II la alegerile prezidenţiale fără PSD, pentru că, în momentul de faţă, aceasta este miza de fond şi votul de astăzi are exact această semnificaţie, cine va organiza alegerile. Vor fi organizate de Guvernul destituit Dăncilă sau de un nou Guvern legitim, care va avea şi învestitura Parlamentului", a explicat liderul USR.

ora 11.10 Premierul demis Viorica Dăncilă conduce ceea ce ar putea fi pentru ea ultima ședință de Guvern din postura de șef al Executivului. 

Ea a afirmat că Guvernul propus de Klaus Iohannis şi Ludovic Orban porneşte cu stângul, prin faptul că se cere Parlamentului votul de învestitură pentru o echipă din care nu mai puţin de trei miniştri desemnaţi au fost respinşi la audierile din comisiile de specialitate. Detalii AICI.

 3 din cei 16 miniștri propuși de Orban au primit aviz negativ de la parlamentari

 

Florin Cîţu - propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Ion Ştefan - propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Violeta Alexandru - propusă la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale au primit aviz negative la audierile din comisiile parlamentare.

Cei care au primit vot favorabil în comisiile parlamentare sunt: Marcel Vela - propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă - propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Ioan Marcel Boloş - propus pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, Victor Costache - propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii, Bogdan Gheorghiu - propus pentru funcţia de ministru al Culturii, Monica Anisie - propusă pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei, Bogdan Aurescu - propus la Ministerul Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu - propus pentru Ministerul Justiţiei, Lucian Bode - propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Virgil Popescu - propus pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Nechita Adrian Oros - propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Costel Alexe - propus pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ionuţ Stroe - propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

La finalul audierilor, social-democraţii i-au cerut premierului desemnat, Ludovic Orban, să îi înlocuiască de urgenţă pe miniştrii propuşi care au primit avize negative din partea comisiilor de specialitate. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că până acum candidaţii pentru funcţia de ministru care nu au primit aviz favorabil în comisiile parlamentare au fost schimbaţi de către premierul desemnat.

În replică, premierul desemnat, Ludovic Orban, a spus că nu îi va retrage pe miniştrii propuşi care au primit aviz negativ.

"Sunt extrem de mulţumit de prestaţia candidaţilor PNL. S-au prezentat la înălţime. Trebuie să readuc aminte că nu a mai existat de mult un asemenea proces de audiere a candidaţilor pentru funcţia de ministru, audieri care să dureze trei ore, audieri pe parcursul cărora să se pună zeci de întrebări'', a arătat el.

Pentru ca Guvernul să fie învestit este nevoie de prezenţa a cel puţin 233 de parlamentari la şedinţă şi de întrunirea a minimum 233 de voturi favorabile.

 Orban este convins că va exista cvorum la învestirea Guvernului

 

"Pe lângă cei 225 de parlamentari care sunt în grupurile care susţin învestirea Guvernului, cu care am semnat acorduri sau am stabilit înţelegeri, sunt încă 11 parlamentari cu care am discutat personal şi mi-au confirmat într-un procent destul de mare faptul că vor fi prezenţi la votul de învestire a Guvernului", a afirmat Ludovic Orban, potrivit Agerpres..

Miercuri, el precizase că negocierile vor fi continuate până luni pentru a convinge cât mai mulţi parlamentari să voteze noul executiv şi pentru a preveni "eventuale absenţe sau dezertări".

"Cu siguranţă vom avea discuţii până luni, la ora 14,00, şi în timpul votului. Vom avea discuţii în primul rând cu partenerii noştri. Vom continua discuţiile cu toţi ceilalţi parlamentari care nu au susţinut în comisii sau în activitate Guvernul, pentru a-i convinge că România are nevoie de un guvern competent, legitim, care să restabilească echilibrul şi să refacă capacitatea administrativă a guvernului şi a tuturor instituţiilor guvernamentale”, a spus miercuri Orban.

”În momentul de faţă, nu ne lipsesc voturi. Sper să obţinem cât mai multe voturi până luni. Eu am încredere că vom avea majoritate luni în plen. Avem peste 233 de voturi. Vrem să convingem în continuare ca să prevenim eventuale absenţe sau dezertări, cum am mai avut în alte situaţii", a adăugat acesta.

Săptămâna trecută, PNL a semnat acorduri politice de susţinere cu USR, ALDE, UDMR, iar, pe de altă parte, PSD şi Pro România au anunţat că parlamentarii acestor partide nu vor fi prezenţi la şedinţă şi nu susţin Guvernul Orban.

Luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a precizat că PSD îşi menţine decizia de a nu participa la şedinţa de plen la învestirea Guvernului Orban. "Luni (4 noiembrie - n.r.) parlamentarii PSD vor fi prezenţi în Parlament, nu vom participa la şedinţă pentru a asigura cvorumul, dar vom avea activităţi la grup, vor fi la serviciu", a mai spus Ciolacu.

 Dăncilă a admis că ar putea fi şi "trădători" între parlamentarii PSD

 

Președintele PSD Viorica Dăncilă a spus că "trădătorii" din PSD care vor participa, luni, la votul din Parlament pentru Guvernul Orban, "a doua zi să meargă în partidul 'foarfecă' şi să nu mai fie alături de social-democraţi".

"Nu vom fi prezenţi în sală. Parlamentarii nu vor fi în sală (cei ai PSD - n.r.). Bineînţeles că sunt şi trădători, şi am văzut, dar cum vor merge la vot, a doua zi să meargă în partidul 'foarfecă' şi să nu mai fie alături de social-democraţi, pentru că este clar că nu au niciun ataşament pentru acest partid", a spus preşedintele PSD.

Cine susține învestirea Guvenului Orban

 

Potrivit configuraţiei parlamentare, grupurile care au anunţat că susţin Guvernul Orban au: PNL - 96 de membri, USR - 40 de membri, UDMR - 30 de membri, PMP - 13 membri şi ALDE - 15 membri.

Acestora li se adaugă cea mai mare parte a deputaţilor aparţinând minorităţilor naţionale - 16 din cei 17. Pe de altă parte, grupurile PSD au 201 membri, iar grupul Pro România - 29 de membri.

În plus, la Senat mai sunt 18 parlamentarii neafiliaţi, dintre care 13 aparţin ALDE şi PMP, iar restul de la Pro România. De asemenea, la Camera Deputaţilor figurează 6 parlamentari neafiliaţi, dintre care 3 sunt excluşi din ALDE pentru că au rămas alături de Guvernul PSD, unul care a demisionat din PSD şi a susţinut moţiunea de cenzură, iar alţi doi sunt foşti deputaţi USR.

 Ce prevede Constituția pentru învestirea Guvernului

 

Conform Constituţiei şi regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului, programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Votul este secret, cu bile.

În toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni de cenzură, trebuie să fie prezenţi cel puţin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului.

Avizul comisiilor la audierea miniştrilor propuşi este consultativ.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului şi se înaintează de îndată preşedintelui României spre a proceda la numirea Guvernului.

Prim-ministrul, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa preşedintelui României, jurământul, iar Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul începând de la data depunerii jurământului. În cazul neacordării votului de încredere pentru formarea Guvernului, Parlamentul, sub semnătura preşedinţilor celor două Camere, aduce de îndată această situaţie la cunoştinţa Preşedintelui României, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Scandal la Pro România. Ponta îl acuză de trădare pe Tudose, înainte de votul din Parlament
Scandal la Pro România. Ponta îl acuză de trădare pe Tudose, înainte de votul din Parlament

Scandal în partidul Pro România, condus de Victor Ponta, chiar înainte de votul din Parlament, unde se va decide soarta Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban.

Analiza lui Traian Băsescu privind votul de învestire. „Dacă trece, Iohannis e președinte”
Analiza lui Traian Băsescu privind votul de învestire. „Dacă trece, Iohannis e președinte”

Fostul preşedinte Traian Băsescu face o analiză referitoare la votul de învestire a Guvernului, spunând că dacă Guvernul trece, Klaus Iohannis poate fi deja declarat Preşedinte al României.

Calcule pentru noul Guvern. Orban, optimist înainte de votul pentru investirea cabinetului
Calcule pentru noul Guvern. Orban, optimist înainte de votul pentru investirea cabinetului

Cu trei zile înainte de votul pentru investirea cabinetului Orban, liderul PNL este optimist. Șeful liberal spune că are trei voturi peste cele necesare, dar și alte promisiuni.

Funcționarii din ministere, în pericol să își piardă slujbele. Ce a anunțat Orban
Funcționarii din ministere, în pericol să își piardă slujbele. Ce a anunțat Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a afirmat vineri că o parte dintre funcţionarii din ministere nu îşi vor regăsi locul în cadrul noilor instituţii.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.