Scandal la Pro România. Ponta îl acuză de trădare pe Tudose, înainte de votul din Parlament

Ultima actualizare: 04-11-2019 11:29
Victor Ponta, Mihai Tudose
Agerpres

Scandal în partidul Pro România, condus de Victor Ponta, chiar înainte de votul din Parlament, unde se va decide soarta Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban.

Fostul lider al PSD a scris pe pagina sa de Facebook că Mihai Tudose a trădat Pro România, alegând să negocieze cu PNL susținerea Guvernului Orban din interiorul Pro România, deși acest partid a anunțat deja că nu s-a înțeles cu premierul desemnat.

Astfel, surse politice au declarat pentru Știrile Pro TV că unii parlamentari de la Pro România ar putea vota, luni, învestirea Guvernului. De asemenea, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu sunt la un pas de a intra în Partidul Național Liberal.

”Dacă vă puneați întrebarea cine este “negociatorul” cu PNL - tot Mihai Tudose, care a negociat cu Claudiu Manda în timpul săptămânii să plece înapoi la PSD și cu Ludovic Orban în weekend să votăm cu PNL! Cel pentru care am muncit toți să ajungă la Parlamentul European - și care ne-a mințit în față pe toți că nu merge, doar candidează să ajute lista! Cel pentru care am cedat mandatul meu câștigat pe lista ProRomânia!

E bine că măcar separăm apele / dar este greșeala mea că am lăsat de la mine să treacă toate trădările și ticaloșiile la adresa noastră! Mergem mai departe - mai puțini, dar fără vânzători!” - afirmă Victor Ponta.

Liderul Pro România îl acuză pe Tudose că ”a descoperit acum grija față de guvernare”.

”Mihai Tudose a descoperit acum grija față de guvernare - tocmai el care a fugit de la Guvern de frica lui Dragnea și l-a lăsat pe Premierul Japoniei singur prin București! Și tocmai el care a zis că rămâne alături de noi să lupte în Parlamentul României și a plecat imediat la Bruxelles pentru 5 ani cu voturile noastre!

Este corect să nu votăm un Guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Băsescu în Decembrie 2009 - și care va genera un dezastru în 2020, exact cum a fost în 2010! Nu am votat Guvernul “Cioloș” și mi-am asumat toate riscurile - așa voi face și acum!

ProRomânia trebuie să fie un proiect politic pe termen lung, cu adevărat modern și social democrat / nu voi lasă ca această construcție să fie folosită ca un vehicol de adus la Putere PNL și Ludovic Orban!

Chiar dacă acum ProRomania este sub un atac total - vom rezista și vom fi mai buni și mai puternici!” - a mai afirmat Victor Ponta.

Preşedintele Pro România a declarat, duminică seara, că parlamentarii acestei formaţiuni nu vor merge luni în Parlament, la votul de învestire a noului Guvern, dacă Ludovic Orban nu va înlocui miniştrii care au primit aviz negativ în comisiile de specialitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO