Liviu Dragnea nu este binevenit în PSD: ”Nu mai are ce să caute”

Dată publicare: 16-07-2021 19:15
Dată actualizare: 16-07-2021 20:35


Imediat după eliberarea lui Liviu Dragnea din închisoare, foștii colegi de partid i-au transmis că nu ar fi de acord cu o eventuală revenirea a sa în politică.

De altfel, Dragnea are și drepturile electorale interzise, putând candida din nou abia din 2025, așa că viitorul politic al celui care a condus cândva PSD este incert, mai ales că este implicat și în două dosare penale.

După doi ani și două luni de închisoare Liviu Dragnea susține că nu este vinovat. Supărat pe partidul pe care l-a condus, a anunțat că se gândește dacă se va întoarce în viața politică.

Liviu Dragnea, fost președinte PSD: "În politică voi intra dacă găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și pentru cine.”

Reporter: ”Veți înființa un partid?”

Liviu Dragnea: ”Nu știu."

În PSD, n-a fost deschisă șampania la vestea eliberării lui Liviu Dragnea. Liderii partidului, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, i-a transmis că nu e dorit.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD: ”Liviu Dragnea a lăsat partidul în 2019 într-o zonă izolată la nivel european și în degringoladă.”

Reporter: ”Ar putea avea loc din nou în Partidul Social Democrat?”

Sorin Grindeanu: ”Liviu Dragnea nu mai are ce să caute în PSD, statutul îi interzice acest lucru."

Alături de Liviu Dragnea au rămas doar câțiva foști colegi de partid, printre care Ionel Arsene, Codrin Ștefănescu și Carmen Dan.

Oricum, statutul PSD îi interzice să fie membru, atât timp cât este eliberat condiționat, iar până în 2024 inclusiv, Liviu Dragnea nu are dreptul să fie ales sau numit în vreo funcție publică și nici să desfășoare o activitate similară cu cea care a fost condamnat.

Cristian Pîrvulescu, analist: ”Un loc în politica românească pare să-și găsească cu foarte mare greutate. Mesajul sau de la ieșirea din penitenciarul rahova a fost un mesaj politic cât se poate de dur, tocmai pentru a-și putea numără, până la urma, susținătorii// ar fi greu să creeze o alternativa sau să preia din mers o alta formațiune politica."

Și chiar daca ar reintra în politică, în PSD sau într-un alt partid, Liviu Dragnea nu poate sta liniștit. Mai are încă două dosare în curs. Ancheta privind vizita făcută de fostul președinte social democrat în Statele Unite ale Americii, când procurorii susțin că acesta a primit foloase necuvenite de 400.000 de dolari, este deja în instanță. Dragnea este acuzat de trafic de influență. Apoi, dosarul Tel Drum, în care sunt suspiciuni de fraudă cu fonduri europene, este încă în faza de anchetă, iar Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

Tags: liviu dragnea, psd,


VIDEO PROTVPLUS.RO