Liviu Dragnea, interviu din închisoare. Despre PSD: „Nu are cum să mai aibă coerenţă”

Se împlinește un an de când Liviu Dragnea a intrat la închisoare. Când ar putea fi eliberat condiționat fostul lider PSD
Inquam/ George Calin

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu acordat din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, de la Realitatea PLUS, că în România este „o societate mai captivă” decât este el în închisoare.

Liviu Dragnea, încarcerat, în mai 2019, pentru trei ani și șase luni în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman, consideră că nu se întrevăd măsuri din partea actualei puteri, dar nici din partea Opoziţiei.

”Un partid cu asemenea frământări interne nu are cum să mai aibă coerenţă, să fie o voce articulată”, a afirmat Dragnea despre PSD, conform realitatea.net.

Fostul lider al social-democraților apreciază că un congres al formaţiunii trebuia făcut după alegerile prezidenţiale, nu cu puţin timp înaintea alegerilor parlamentare, și a reafirmat că erau oameni în PSD cărora li se transmitea să preia partidul, nominalizându-i pe Viorica Dăncilă şi Paul Stănescu.

„Eu văd o societate mai captivă decât sunt eu aici. O societate captivă unei manipulări incredibile. Din păcate asta se întâmplă şi nu e decât începutul răului. O să vină toamna, iarna, din ce aud, din ce în ce mai puţini oameni au încredere în faptul că va fi mai bine şi încredere în măsurile pe care să le ia puterea actuală. Nu au încredere nici în Opoziţie ca alternativă. Un partid cu asemenea frământări interne nu are cum să mai aibă coerenţă, să fie o voce articulată”, a declarat Liviu Dragnea din închisoare.

Citește și
Liviu Dragnea si Irina Tanase in Elvetia
Rise Project: Iubita lui Dragnea a investit peste 350.000 de euro în proprietăţi imobiliare

El consideră că persoana sa va fi folosită în campania electorală care se apropie.

„Undeva, în această vară, vor ieşi cu ceva, că nu au ce să spună, le va fi foarte greu în campanie. Bine, dacă la PSD lucrurile vor rămâne la fel, nu o să aibă probleme, dacă ei se vor omorî între ei. Ştiţi cum rezolvă ei problema să nu mai aibă dispute? Amână congresul şi le tranşează după alegerile parlamentare. Trebuiau să facă un congres imediat după prezidenţiale. Acuma dacă ai stat şi cu situaţia asta... Să te apuci să faci congres acum, iar cu scandal intern, cu toată presa care îţi crează subiecte... Și ăştia în continuare să facă tot felul de giumbuşlucuri, sigur că le dai totul pe tavă. Sunt maturi. Cum a zis Ciolacu, s-au maturizat politic. Se vede chestia asta”, a mai afirmat fostul lider PSD.

Dragnea a reafirmat că mai multor oameni din PSD li s-a transmis să preia partidul, în funcție de profilul psihologic al fiecăruia, făcut de SRI, nominalizându-i pe Viorica Dăncilă şi Paul Stănescu.

”Reţeta e simplă. Nu e ceva complicat. Oamenii ăştia au puţine idei, dar sunt destul de eficiente pentru că tot timpul au cu cine să le pună în practică. Şi la doamna Dăncilă reţeta era în felul următor: «Cu Liviu e o problemă, e prea prins în problema cu serviciile, sunt minciuni, nu sunt lucruri reale. Lăsaţi-l mai uşor. Doamna Dăncilă, eşti o femeie capabilă şi chiar ar trebui să-ți asumi mai multă putere politică. V-o fi pus el premier, dar pe merit». Încet-încet, a apărut această idee. «Lăsaţi că o să avem noi grijă să ne ocupăm de el, o să fie condamnat, pregătiţi-vă să luaţi partidul». Şi la Paul a fost la fel, Paul a fost prietenul meu atâţia ani de zile. Şi lui i s-a spus la fel: «Trebuie să preiei tu partidul». La fiecare i se spunea ceea ce trebuia să fie spus, în funcţie de profilul psihologic pe care SRI îl are la fiecare om politic, plus că au o grămadă de bani să ţină oamenii angajaţi şi asta e”, a afirmat Liviu Dragnea.

Dragnea, inculpat, vineri, în dosarul Tel Drum

 

Liviu Dragnea a devenit, vineri, 26 iunie, inculpat în dosarul TEL DRUM, la doi ani și jumătate după ce fostul lider PSD a fost pus sub acuzare. Până acum, a avut doar calitatea de suspect, însă procurorii DNA i-au schimbat încadrarea.

În aceeași situație se mai află 8 persoane, printre care și apropiați ai lui Dragnea. Cu toții sunt acuzați că au înființat un grup infracțional organizat și că ar fi fraudat, prin intermediul companiei „Tel Drum”, sume importante de bani provenite din fonduri guvernamentale și europene. Prejudiciul ajunge la 27 de milioane de euro, spun procurorii.

Citește AICI mai multe detalii.

Dosarul lui Dragnea, în care a fost condamnat

 

Fostul președinte al PSD a fost încarcerat în 27 mai anul trecut pentru trei ani și șase luni în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA. Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a dat publicităţii la acel moment un comunicat, menţionând că DNA a subliniat rolul OLAF şi amintind că Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor în acest caz şi începerea acţiunii judiciare. Directorul instituţiei consideră că este vorba despre un exemplu perfect de colaborare pozitivă cu atorităţile naţionale.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Se pregătește cel mai scump transfer din istoria fotbalului!
NEWS ALERT Se pregătește cel mai scump transfer din istoria fotbalului!
Citește și...
Dragnea a fost inculpat în dosarul Tel Drum. „Sigur o să fiu folosit, e străvezie strategia”
Dragnea a fost inculpat în dosarul Tel Drum. „Sigur o să fiu folosit, e străvezie strategia”

Liviu Dragnea a devenit vineri inculpat în dosarul TEL DRUM, la doi ani și jumătate după ce fostul lider PSD a fost pus sub acuzare. Până acum, a avut doar calitatea de suspect, însă procurorii DNA i-au schimbat încadrarea.

Rise Project: Iubita lui Dragnea a investit peste 350.000 de euro în proprietăţi imobiliare
Rise Project: Iubita lui Dragnea a investit peste 350.000 de euro în proprietăţi imobiliare

Irina Tănase, iubita fostului președinte al PSD Liviu Dragnea, a investit anul trecut peste 350.000 de euro în proprietăți imobiliare din București și împrejurimi.

Recomandări
Buget record de două miliarde de lei pentru programul Casa Verde Fotovoltaice în 2024
Buget record de două miliarde de lei pentru programul Casa Verde Fotovoltaice în 2024

Casa Verde Fotovoltaice este cel mai solicitat program derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), astfel că pentru înscrierile din acest an a fost alocat un buget record în valoare de două miliarde de lei, se arată într-un comunicat al AFM.

Transnistria va cere „protecție” Rusiei „din cauza presiunilor Republicii Moldova”. Chișinăul, acuzat de „genocid”
Transnistria va cere „protecție” Rusiei „din cauza presiunilor Republicii Moldova”. Chișinăul, acuzat de „genocid”

Congresul convocat la Tiraspol a votat, miercuri, o rezoluţie în care susţine teza suveranităţii regiunii şi cere ajutor în acest sens, potrivit postărilor de pe canalele oficiale de Telegram ale regiunii.

Schema prin care o grupare de români a furat aparatură medicală din Franța. Prejudiciul este de 4,5 milioane de euro
Schema prin care o grupare de români a furat aparatură medicală din Franța. Prejudiciul este de 4,5 milioane de euro

O grupare de români ar fi furat aparatură medicală stomatologică din mai multe fabrici si depozite din Franța, iar prada este estimată oficial la 4 milioane și jumătate de euro.