Circ în Parlament. Premierul Cîțu: ”M-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor”

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Florin Cîţu a participat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora prim-ministrului", la solicitarea grupului parlamentar al PSD.

Dezbaterea a fost transmisă LIVE pe www.stirileprotv.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV.

Tema de discuție propusă de PSD a fost: "Bugetul tăierilor: moartea economică a României".

Parlamentarii PSD au venit pregătiți să facă spectacol mediatic, unii dintre ei având figurine de carton ale unor lideri PNL precum Ludovic Orban, Florin Cîțu sau Raluca Turcan.

Citește și
sigla PSD
VIDEO. Premierul Florin Cîţu: PSD vrea să scoată România din Uniunea Europeană
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

 

Vedeți mai multe fotografii în GALERIA FOTO de mai jos! 

Premierul Florin Cîţu a declarat că invitarea sa de către PSD la dezbaterea "Ora prim-ministrului" nu are legătură cu bugetul, ci social-democraţii vor să vadă cât rezistă la "înjurăturile lor".

"Românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă. În acelaşi timp, să vedem cine mă contestă pe mine, cine sunt cei care mă contestă. Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose. Aceştia sunt cei care mă contestă pe mine. Repetăm numele celor care mă contestă: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Paul Stănescu, toţi slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov", a spus Florin Cîţu în plenul Camerei Deputaţilor. 

De asemenea, premierul a susținut că proiectul de buget pentru 2021 este unul "echilibrat", construit "în jurul investiţiilor", care forţează reforma.

"Anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul după 30 de ani, recunoscut acest lucru şi de Consiliul Fiscal şi de instituţiile internaţionale, un buget construit în jurul investiţiilor. Şi anul trecut, aceeaşi oameni ne spuneau că vom distruge România. Ei nu, am reuşit în cea mai mare criză economică din ultima sută de ani să avem cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, împotriva a tot ceea ce aţi făcut în Parlamentul României. V-am demonstrat cum se face economie. (...) E un buget construit în jurul investiţiilor, pentru că am arătat clar că doar investiţiile sunt cele care vor duce la dezvoltarea României, dar un buget care forţează reforma şi de asta vă e frică, vă e frică că sinecuriştii pe care îi aveţi în funcţii nu vor mai fi acolo, nu vor mai avea aceleaşi salarii. Vă spun eu că vom face reformă în acest an", a spus Florin Cîţu.

Ciolacu, lui Cîţu: Aţi vorbit 10 minute; în acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro

 

În replică, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis lui Cîțu că a împrumutat 600.000 de euro în cele 10 minute în care a vorbit în cadrul dezbaterii "Ora prim-ministrului".

"Domnule premier, aţi vorbit vreo 10 minute. În tot acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri. Domnule Cîţu, nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală. Culmea, nu v-a folosit la nimic, pentru că aţi pierdut alegerile. Daţi-le banii oamenilor urgent. Nu vă mai bateţi joc de ei, sunt banii munciţi şi meritaţi de către mineri", a spus Ciolacu.

El a adăugat că România "este astăzi în derivă", pentru că Guvernul a alocat cel mai mic pachet financiar din Uniunea Europeană pentru redresarea economiei şi pentru lupta împotriva pandemiei.

"Pentru că aţi dat afară oameni competenţi şi v-aţi angajat pilele de partid! Pentru că una ziceţi, alta faceţi! Aşa nu se poate scoate ţara din criză, domnule Cîţu! Iar acum, în loc să veniţi cu un buget care să repare, dumneavoastră aţi luat coasa în mâini şi v-aţi apucat să seceraţi veniturile românilor. Nu vă pasă că energia este mai scumpă, că mâncarea este mai scumpă, că medicamentele sunt mai scumpe. V-aţi prezentat deja filosofia de viaţă: că pe lumea asta nimic nu e gratis! Din păcate, aţi dovedit că nici să mori nu e gratis. Aţi tăiat până şi de la ajutorul de înmormântare. Domnule Cîţu, ştie tot poporul că la dumneavoastră totul se reduce la bani. Pe care fie îi furaţi, fie îi împrumutaţi la dobânzi uriaşe. Dar pe lumea asta sunt şi lucruri care pur şi simplu nu se măsoară în bani", a afirmat acesta.

Ciolacu a susţinut că premierul, "campionul absolut al urii", îi urăşte pe bugetari, pe care îi ameninţă acum cu tăieri de venituri şi cu concedieri şi urăşte mediul privat, pe care l-a minţit un an întreg că îl va ajuta.

"Recunoaşteţi că nici nu aţi citit legea salarizării, lege pe care vreţi să o schimbaţi! Dacă aţi fi citit-o, nu i-aţi fi minţit pe români că există sporuri de 85%. Când ele sunt plafonate prin lege la 30%. N-aţi fi minţit că există spor de calculator. Când acesta este scos de 20 de ani. Singurul spor pe care l-aţi scos a fost cel din prefecturi. Pe care tot dumneavoastră l-aţi dat anul trecut. Domnule Cîţu, v-aţi lepădat de programul de guvernare din prima zi de mandat! Aţi tăiat cu 11% bugetul Sănătăţii şi aţi dat cel mai mic procent din PIB la Educaţie din ultimii 30 de ani!", a mai spus acesta.

Sinteza declarațiilor din Parlament:

Premierul Florin Cîțu:

- Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă. Cine sunt cei care mă contestă: conducerea PSD: Ciolacu, Grindeanu, Stănescu, Tudose – aceștia mă contestă pe mine.

- Repetăm numele celor care mă contestă, ca să știe românii. toți, slugile lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

- Sorin Grindeanu, premierul OUG 13, cel care tremura de frică când președintele României s-a dus lângă el. A scos zeci de mii de oameni în stradă. A fost primul premier dat jos de propriul partid. Și nu s-a dus acasă, s-a ținut de scaun împotriva propriului partid.

- Mihai Tudose e premierul care își lua salariul în plic, pentru că așa era el obișnuit, să ia banii la plic.

- Vă e frică că sinecuriștii voștri nu își vor mai lua salariile.

Președintele PSD Marcel Ciolacu

- Ați vorbit vreo 10 minute, cred., în acest timp ați împrumutat România cu vreo 600.000 de euro. 1000 de euro pe secundă. Dar nu aveți bani să le plătiți salariile minerilor.

- Domnule Cîțu, dați-le banii oamenilor urgent, nu vă mai bateți joc de ei, sunt bani munciți de ei, de către mineri. De aceea veniți azi în fața Parlamentului cu un buget al sărăciei.

- PSD a lăsat lui Orban un deficit de 2,8 % și o datorie publică de 34 % din PIB. orban și Cîțu au lăsat, Cîțu din 20202 lui Cîțu din 2021, un deficit de 10 % și o datorie publică de 40 %.

- Partidul Social Democrat a dus România în Uniunea Europeană. România, astăzi, este în derivă. Ați alocat cel mai mic pachet din UE pentru redresarea economică. Ați dat afară oameni competenți și ați angajat pilele de partid.

- Acum, în loc să veniți cu un buget care să repare ați venit cu coasa în mâini ca să secerați veniturile.

- Din păcate ați dovedit că nici să mori nu e gratis, ați tăiat și ajutorul de înmormântare.

- Sunteți campionul absolut al urii. Sunteți plin de ură la adresa bugetarilor. Mințiți cu nerușinare lumea, ca să învrăjbiți români cu români. Ați mințit când ați spu că există spor de calculator, nu mai există de 20 de ani, doamna Turcan.

- Trebuie să prezentați în Parlament un plan de reziliență.

- Dumneavostră nu vreți de fapt nicio reformă. Astăzi 22 februarie nu ați fost nici măcar în stare să trimiteți Parlamentului un plan de buget. Duceți-vă acasă.

Premierul Florin Cîțu:

- Așa cum v-am spus, n-a fost vorba despre buget astăzi aici. Cei care au discutat despre buget nu au înțeles. 

- Vă spun ce v-am tot spus de 4 ani: dragi pesediști, puneți mâna pe carte, cititul nu a omorât pe nimeni.  

 

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Cîțu: ”Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, ca în mandatul lui Iliescu
Cîțu: ”Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, ca în mandatul lui Iliescu

Premierul Florin Cîţu a spus, luni, despre protestele minerilor din Valea Jiului, că acțiunile lor nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea problemelor.

VIDEO. Premierul Florin Cîţu: PSD vrea să scoată România din Uniunea Europeană
VIDEO. Premierul Florin Cîţu: PSD vrea să scoată România din Uniunea Europeană

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 au un impact bugetar de aproape 6% din PIB şi a susţinut că social-democraţii vor să scoată România din Uniunea Europeană.

Bugetul pentru anul 2021 a fost adoptat. Florin Cîțu: „Nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi”
Bugetul pentru anul 2021 a fost adoptat. Florin Cîțu: „Nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi”

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptat bugetul pentru anul 2021.

Florin Cîţu: Sper ca anul acesta să intrăm în Schengen. România este pregătită din 2011
Florin Cîţu: Sper ca anul acesta să intrăm în Schengen. România este pregătită din 2011

Primul ministru, Florin Cîţu, a declarat că România este pregătită să intre în Spaţiul Schengen încă din 2011, dar că speră că în 2021 se va întâmpla acest lucru, însă ”a apărut această discuţie cu MCV-ul” care trebuie corectat.

Recomandări
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Victorie în instanță pentru USR, PMP și Forța Dreptei. ÎCCJ a validat înființarea Alianței Dreapta Unită
Victorie în instanță pentru USR, PMP și Forța Dreptei. ÎCCJ a validat înființarea Alianței Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, înființarea Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), admițând contestația față de decizia Biroului Electoral Central.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.