Legea Bugetului, amânată iar. După ce s-au pupat, aleșii s-au luat la ceartă


Ultimul update: Luni 04 Februarie 2019 22:04
Data publicarii: Luni 04 Februarie 2019 20:21
Categorie: Stiri Politice

Parlamentarii s-au întors la serviciu după o lună şi jumătate de concediu. Au început cum ştiu ei mai bine, cu pupături şi cu scandal, la împărţirea funcţiilor.

Liberalii i-au cerut lui Dragnea să plece de la şefia Camerei Deputaţilor, motivând că PSD a pierdut majoritatea. Cât despre prioritatea acestui moment, legea bugetului de stat, dezbaterea şi votul s-au amânat cu încă o săptămână.

După ce s-au pupat şi îmbrăţişat, bucuroşi că se revăd la începutul unei noi sesiuni parlamentare, aleşii s-au luat la ceartă.

Mai întâi, PNL şi USR au declarat că prin plecarea a 12 aleşi din PSD, social-democraţii au pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor.

În consecinţă, opoziţia i-a cerut lui Liviu Dragnea să renunţe la funcţia de preşedinte. Lor li s-au alăturat acum şi cei 21 de aleşi conduşi de Victor Ponta, cei mai mulţi proveniţi de la PSD.

Raluca Ţurcan, deputat PNL: "V-au fugit deputaţii. E o realitate. Deputaţii fug în fiecare zi. E o realitate.”

Daniel Constantin, deputat PRO România: "Nu ne interesează funcţii, ne interesează doar că există un nou grup parlamentar."

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor: "Nu putem să blocăm începutul sesiunii parlamentare pe nişte regulamente care nu există."

Parlamentarii ar fi trebuit să discute în această săptămână şi legea bugetului de stat, pe care guvernul nu a adoptat-o nici acum. Dezbaterea şi votul s-au amânat pentru încă o săptămână, iar unul dintre motive este nemulţumirea primarilor, inclusiv a celor de la PSD.

Aceştia acuza guvernul ca a transferat în sarcina lor cheltuielile sociale, deşi le-a tăiat fondurile. Pentru că nici UDMR-ul nu susţine proiectul, PSD şi ALDE nu pot adopta proiectul fără aleşii maghiari. Aşa că, printr-un gest scurt şi autoritar, Dragnea l-a invitat pe Kelemen Hunor la o discuţie departe de ochii lumii.

Kelemen Hunor, preşedinte UDMR: "E adevărat că lasă 100% impozitul pe venit, dar ceea ce le revine autorităţilor cu noile costuri depăşeşte suma care revine pe plan local."

Tot în biroul lui Liviu Dragnea au ajuns luni după-amiază şi ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, şeful senatului, Calin Popescu Tăriceanu, dar şi premierul Viorica Dăncilă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO