Klaus si Carmen Iohannis au participat la slujba de Rusalii, la Biserica romano-catolica "Sfanta Treime" din Sibiu
Presedintele Klaus Iohannis, impreuna cu sotia sa, Carmen, si parte dintre prietenii familiei, au participat, duminica, la slujba de Rusalii, la Biserica Romano-Catolica "Sfanta Treime" din Sibiu, alaturi de aproape cinci mii de credinciosi.
Intrebat de corespondentul AGERPES ce mesaj transmite romanilor romano-catolici, presedintele Iohannis a spus: "Rusalii fericite!"
Sotia presedintelui, Carmen Iohannis, este soprana corului Bisericii "Sfanta Treime" din Sibiu. In calendarul romano-catolic, duminica este sarbatoarea Coborarii Sfantului Duh (Rusaliile).
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru sibieni este ceva obisnuit sa il vada in continuare pe Klaus Iohannis alaturi de ei, aproape in fiecare duminica, prezent la slujba de la Biserica Romano-Catolica "Sfanta Treime", situata in centrul istoric al orasului, chiar langa Primarie.
Desi este de religie protestanta, Klaus Iohannis participa la slujbe avand in vedere ca sotia sa este greco-catolica. In 2014, Klaus Iohannis declara ca este "de esenta, ecumenic", asta dupa ce Sibiul a fost in 2007 nu doar Capitala Culturala Europeana, dar, in acelasi an a gazduit si Marea Adunare Ecumenica.
"Sunt asa, de esenta ecumenica, si chiar cred in esenta Sibiului, unde traim asa de cateva sute de ani, si ortodocsi, si catolici, si evanghelici. Cred ca am trait bine impreuna si vreau sa ramana asa", spunea, in 2014, Klaus Iohannis.
La inceputul lui 2015, Klaus Iohannis a participat pentru prima data in calitate de presedinte al Romaniei la o slujba ortodoxa, in Catedrala Mitropolitana de la Sibiu.
Potrivit Institutului National de Statistica, in urma ultimului recensamant, in judetul Sibiu traiesc 10.893 maghiari si 4.244 germani. Structura confesionala a fost declarata de 371.730 persoane din totalul populatiei stabile si arata ca 89,70% sunt de religie ortodoxa; 1,33% de religie romano-catolica, 1,56% de religie reformata, 2,04% greco-catolici, iar 1,32% penticostali.