"Vrem sa aflam adevarul cu privire la moartea copiilor nostri." Ce ii cere Asociatia Colectiv presedintelui Klaus Iohannis

14-05-2016 15:35

Klaus Iohannis

Asociatia Colectiv GTG 3010 i-a solicitat presedintelui Klaus Iohannis desecretizarea informarilor Serviciului Roman de Informatii transmise catre presedintie cu privire la vulnerabilitatile si disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate.

Membrii Asociatiei considera ca bacteriile din spitale au cauzat moartea a mii de oameni, ceea ce reprezinta o problema de siguranta nationala si ca, prin urmare, se impune interventia sefului statului.

"Vrem sa aflam adevarul cu privire la moartea copiilor nostri. Vrem ca niciun parinte sa nu mai treaca prin durerea prin care trecem noi acum. Fiii nostri au fost condamnati la moarte de acest sistem corupt. Klaus Iohannis trebuie sa faca ceea ce a promis - un altfel de politica - si sa desecretizeze informarile primite de la SRI, pentru a nu fi acuzat ca acopera vinovatii", precizeaza Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, citat in comunicat.

De asemenea, membrii Asociatiei s-au adresat si copresedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga si le-au cerut sa se delimiteze de candidatul PNL la Primaria sectorului 4, Razvan Sava, ca urmare a asocierii acestuia in campania electorala cu fostul primar cercetat in dosarul "Colectiv", Cristian Popescu Piedone.

"Consideram ca demersul lui Razvan Sava reprezinta o ofensa adusa victimelor incendiului de la Colectiv. Primar al Sectorului 4 trebuie sa fie o persoana asupra careia sa nu planeze nicio umbra legata de conduita sa morala sau civica si sa nu lezeze, prin candidatura sa, memoria celor 64 de victime ale tragediei din Colectiv", se arata in solicitarea trimisa liderilor PNL.

Asociatia Colectiv GTG 3010 este o organizatie neguvernamentala, non-profit, apolitica si independenta, cu personalitate juridica, cu scop public, infiintata in temeiul OG nr. 26/2000.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO