Iohannis, fotografiat fără mască la summit-ul UE. Explicațiile Administrației Prezidențiale

Dată publicare: 22-07-2020 11:35
Dată actualizare: 22-07-2020 12:23


Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a fost fotografiat fără mască de protecție la Consiliul European de la Bruxelles, care a avut loc în perioada 17-21 iulie, însă Administrația Prezidențială susține că purtarea măștii a fost opțională, și nu obligatorie.

Potrivit imaginilor publicate, atât de Administrația Prezidențială, cât și de site-ul Consiliului European, președintele României a ales să nu poarte mască în unele situații, chiar dacă se afla într-un spațiu închis.

Într-una din aceste fotografii, care a fost publicată pe Facebook de europarlamentarul PSD ,Carmen Avram, Iohannis asistă la o discuție a unor lideri europeni, printre care se află și președintele Franței, Emmanuel Macron, iar dintre toți cei de acolo, doar președintele României este cel care nu poartă mască.

De asemenea, Iohannis apare în aceeași postură, fără mască de protecție la Bruxelles, și în alte fotografii, publicate chiar de către Administrația Prezidențială.

Explicația Administrației Prezidențiale: ”Purtarea măștii a fost opțională, și nu obligatorie”

 

La solicitarea Știrilor Pro TV, Administrația Prezidențială a transmis un punct de vedere referitor la motivul pentru care șeful statului nu a purtat întotdeauna mască la summit-ul de la Bruxelles:

”În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului.

Cu toate acestea, pe parcursul celor 4 zile și 4 nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată.”

Și alți lideri europeni au stat fără mască la Bruxelles

 

Nu doar președintele Klaus Iohannis a stat fără mască uneori, în ”unele excepții punctuale, cu durată limitată”.

Astfel, au fost fotografiați fără mască de protecție câțiva lideri europeni, precum cancelarul Germaniei, Angela Merkel, sau chiar președintele Consiliului European, Charles Michel.

Iată câteva fotografii din timpul summit-ului de la Bruxelles, care au fost făcute publice de către Consiliul European:

01 De la stânga la dreapta: Charles MICHEL, președintele Consiliului European; Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, secretar general al Consiliului.

02 De la stânga la dreapta: Charles MICHEL, președintele Consiliului European; Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, secretar general al Consiliului; Andrej PLENKOVIC, premierul Croației; Klaus IOHANNIS, președintele României; Boyko BORISSOV, premierul Bulgariei; Robert ABELA, premierul Maltei.

03 De la stânga la dreapta: Charles MICHEL, președintele Consiliului European; Xavier BETTEL, premierul Luxembourgului; Sophie WILMÈS, premierul Belgiei; Micheal MARTIN, premierul Irlandei.

04 De la stânga la dreapta: Charles MICHEL, președintele Consiliului European; Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, secretar general al Consiliului; Andrej PLENKOVIC, premierul Croației; Klaus IOHANNIS, președintele României; Boyko BORISSOV, premierul Bulgariei; Robert ABELA, premierul Maltei.

05 De la stânga la dreapta: Kyriakos MITSOTAKIS, premierul Greciei; Giuseppe CONTE, premierul Italiei; Antonio COSTA, premierul Portugaliei; Angela MERKEL, cancelarul Germaniei; Ursula VON DER LEYEN, președintele Comisiei Europene; Emmanuel MACRON, președintele Franței; Charles MICHEL, președintele consiliului European; Pedro SANCHEZ, premierul Spaniei.

06 De la stânga la dreapta: Angela MERKEL, cancelarul Germaniei; Charles MICHEL, președintele Consiliului European; David SASSOLI, președintele Parlamentului European.

07 De la stânga la dreapta: Igor MATOVIC, premierul Slovaciei; Viktor ORBAN, premierul Ungariei; Mateusz MORAWIECKI, premierul Poloniei.

08 De la stânga la dreapta: Boyko BORISSOV, premierul Bulgariei; Sebastian KURZ, cancelarul Austriei.

09 De la stânga la dreapta: Angela MERKEL, cancelarul Germaniei; Mark RUTTE, premierul Olandei; Charles MICHEL, președintele Consiliului European.

Iohannis, după reuniunea Consiliului European

 

După negocieri care au durat patru zile și patru nopți la Bruxelles, liderii Uniunii Europene au căzut de acord asupra unui pachet de ajutor pentru redresarea Europei în urma pandemiei de coronavirus.

România va primi 79,9 miliarde de euro, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

”Am obţinut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice”, a transmis Klaus Iohannis.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: C.M.


VIDEO PROTVPLUS.RO