Iohannis a anunţat consultări cu partidele privind aplicarea referendumului pe justiţie

Ultima actualizare: 30-05-2019 17:28

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi consultări privind modul de aplicare a referendumului pe justiţie.

Preşedintele a anunţat convocarea partidelor parlamentare la consultări privind modul în care va fi pus în practică referendum pe justiţie. Invitaţiile au fost trimise joi seară pentru zilele de marţi şi miercuri, săptămâna viitoare.

"Sunt foarte bucuros să anunţ că 6,5 milioane de români au răspuns cu 'Da' la cele două întrebări. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum", a declarat preşedintele. Klaus Iohannis a spus că are încredere că va putea fi modificată Constituţia.

Klaus Iohannis a anunţat că nu va accepta ca Titus Corlăţean să fie vicepremier. "Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic".

Preşedintele a spus că vina politică pentru cozile de la vot din diaspora "este evident la Guvern. E evident că vinovaţi sunt miniştri de interne şi externe. Au umblat pe la televiziuni să spună că nu-şi dau demisia, nu mă interesează, eu am cerut demiterea lor ca o sancţiune politică. Eu am discutat cu doamna Dăncilă, a spus că mai judecă".

"Aşteptăm să vedem cum se comportă noul preşedinte ales al Camerei şi ce influenţă va avea asupra procesului de legiferare", a spus Klaus Iohannis despre Marcel Ciolacu. "Sigur că ar fi o oportună o moţiune de cenzură, sper că scriu chiar acum la ea"

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO