Interviul care a făcut-o celebră pe Viorica Dăncilă. ”Nu am avut un model în viață”

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 16 Ianuarie 2018 18:34
Categorie: Politic

Viorica Dăncilă este propunerea de premier din partea celor de la PSD. S-a născut în Teleorman, la Roşiorii de Vede, iar Liviu Dragnea insistă că nu el propus-o.

Viorica Dăncilă este şefa organizaţiei de femei a PSD şi o apropiată a Gabrielei Firea şi a Rovanei Plumb. Până acum, s-a remarcat prin susţinerea îndârjită a Ordonanţei 13, în plenul de la Strasbourg. Tot acolo a uimit după ce, în cadrul unui interviu, a evitat toate întrebările, inclusiv pe cea legată de cartea a inspirat-o cel mai mult.

Mai multe lucruri au contat la alegerea Vioricăi Dăncilă drept propunere de premier, spune Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "Nu s-a dezis niciodată de iniţiativele noastre de îmbunătăţire a legilor justiţiei, susţine acest demers în continuare."

În timpul protestelor istorice din februarie 2017, când sute de mii de romani erau în stradă cerând Guvernului să abroge Ordonanţa 13, europarlamentarul Viorica Dăncilă îl critica pe comisarul european pe Justiţie. Motivul? Comisarul şi-ar fi permis să reproşeze guvernului PSD de atunci că România face paşi înapoi în acest domeniu.

Vasilica Viorica Dăncilă, europarlamentar (februarie 2017): "Curtea Constituțională a constatat că unele prevederi ale Codului Penal nu erau constituționale. Drept urmare, guvernul PSD-ALDE a dat o ordonanță de urgență pentru a reglementa acest lucru. Același lucru a fost folosit anterior de guvernul Cioloș și de guvernul Boc. De ce, domnule comisar, nu ați spus și atunci că România a făcut un pas înapoi?"

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "Ce o recomandă? Este europarlamentar din 2009, respectat la Bruxelles.”

Anul trecut a participat la un interviu cu cinci întrebări pentru revista Parlamentului European. A evitat să răspundă la chestiuni simple. La întrebarea ”Care a fost cea mai inspirațională şi mai influentă carte citită?", răspunsul a fost: ”Îmi place să citesc şi încerc să citesc de câte ori găsesc timp". La întrebarea ”Ce persoană v-a inspirat cel mai mult?" răspunsul a fost din nou unul general: ”Nu am avut un model în viaţă sau în politica".

Totuşi, ce îi face pe cei din PSD să creadă că nu se va ajunge din nou la scenariul Grindeanu sau Tudose?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "În interiorul partidului e foarte respectată, e preşedintele organizaţiei de femei, nu a avut conflict cu nimeni din partid şi asta e o garanţie pentru toţi colegii că nu va avea o activitate sau nu va genera ceva care să ne aducă în cele două situaţii menţionate."

În timp ce Liviu Dragnea rostea numele său, Viorica Dăncilă ieşea din sediul PSD fără să spună ce planuri are.

Vasilica Viorica Dăncilă: "Mă onorează, dar mă şi responsabilizează. Nu pot să fac declaraţii până când nu văd dacă domnul preşedinte Klaus Iohannis mă desemnează pentru această funcţie."

Până acum, atât Sorin Grindeanu, cât şi Mihai Tudose, au venit alături de Liviu Dragnea la anunţul propunerii de premier.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "A fost propusă de dl Niculae Bădălău, au susţinut şi colegii din organizaţia de femei."

Adică de al doilea om în PSD, preşedintele executiv şi şeful organizaţiei de Giurgiu, Niculae Bădălău. Omul pe care în urmă cu un an Viorica Dăncilă îl prezenta drept un exemplu.

Numele său complet este Vasilica Viorica Dăncilă şi are 54 de ani. S-a născut la Roşiori de Vede, judeţul Teleorman. În 1988 a terminat Facultatea de Petrol şi Gaze de la Ploieşti, iar apoi a fost timp de un an profesoară la Liceul Industrial din Videle.

În CV nu apare însă şi ce materie a predat. În 2006 a obţinut o diplomă de master la SNSPA, specializarea: "Programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană”. Este membră PSD din 1996.

În declaraţiile sale de avere apar mai multe imobile în judeţele Braşov, Dolj şi Teleorman, conturi de zeci de mii de euro, dar şi venituri mari împreună cu soţul sau care este manager într-o importantă companie petrolieră. Dacă va deveni premier, lasă veniturile de peste 10.000 de euro pe lună, de la Bruxelles, pentru salariul de prim-ministru din România de peste 16.000 de lei.

La o întâlnire a femeilor din partid, care a avut loc la Constanța. anul trecut, i-a organizat o primire triumfală lui Liviu Dragnea. Îmbrăcată în costum naţional, a negat că ar avea gene false.

Vasilica Viorica Dăncilă"Nu sunt gene false, nu sunt gene false, nu. Eu cred că este important pentru o femeie să se îngrijească, dar important pentru o femeie este că ţinuta pe care o poartă să-i dea acea satisfacţie sufletească, să o poarte cu mândrie."

Pagina sa de Facebook abundă în fotografii cu icoane, dar şi în instantanee cu ea în Parlament, pe stradă, ori cu cele mai bune prietene. Una dintre acestea este Gabriela Firea, care apare într-o fotografie pusă în ramă, chiar în biroul de europarlamentar al Vioricai Dăncilă.

O altă prietenă, Rovana Plumb, cea care a însoţit-o luni seară şi marți, la şedinţele PSD, dar care i-a fost alături şi în ultimii ani. În campania electorală părea că se înţelege de minune şi cu ministrul Carmen Dan, când împărţeau pliante prin Teleorman. Judeţ care în ultima vreme pare a bate record după record în furnizarea de politicieni la nivel înalt, fiind şi judeţul lui Liviu Dragnea.

Averea Vioricăi Dăncilă, propunerea PSD pentru Palatul Victoria. Suma donată către PSD
Averea Vioricăi Dăncilă, propunerea PSD pentru Palatul Victoria. Suma donată către PSD
VIDEO PROTVPLUS.RO
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Răzvan Gheorghe
Răzvan Gheorghe s-a descurcat cu brio la primele probe deși a suferit unele accidentări. Cum a făcut față traseului din semifială?

04:51
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Rareș Paraschivu
Rareș Paraschivu, care și-a eliminat propriul frate în prima rundă, s-a înscris în lupta pentru un loc in finală fără prea mari emoții.

04:43
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Marius Crăciun
Go Monkey! Ce agilitate, Marius Craciun s-a întrecut pe el însuși și a reușit să apase buzzer-ul

03:06
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Ismail Kesu
Susținut de familie, Ismail Kesu a trecut fără probleme primele obstacole, însă nu a mai putut la ultima probă

05:13
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Gabriel Bozga
Un performer al calificărilor, vloggerul Gabriel Bozga a apăsat buzzer-ul și a reușit să-și asigure un loc în finala Ninja Warrior

03:50
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Cosmin Atomei
Băiatul atomic, Cosmin Atomei a fost parte de o galerie de excepție și-a reușit să treacă de probe, apăsând buzzer-ul. Ce performanță, bravo! >

03:05
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Cătălin Tătar
Prietenii au fost alături de el și de data asta, iar pentru Cătălin Tătar totul a mers ca pe roate când dintr-o dată >

01:23
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Bogdan Pascal
Bogdan Pascal a făcut spectacol la Ninja Warrior Romania. Ce performanță, bravo!

03:40
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Andrei Nașcu
Brokerul Andrei Nașcu a avut parte de un ghinion teribil la prima probă. Ce s-a întâmplat după?

00:42
NINJA WARRIOR
Ninja Warrior semifinala - Andrei Ciobanu
Adrenalină maximă! Lovit la o probă, muzicianul Andrei Ciobanu a reușit să finalizeze traseul Ninja Warrior și a apăsat buzzerul

05:29
Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea
Tăriceanu contrazice categoric ”scenariul” lui Teodorovici. ”Sub nicio formă”
Ponta: ”Alții când vorbesc limba română au nevoie de traducător”
Viorica Dăncilă a anunţat că îi va invita pe premierii din Kuweit şi Emirate
Primul congres al Pro România. Victor Ponta a fost ales președinte
Firea acuză liderii PSD că "pun la cale un plan de sabotare". Ce i-ar fi răspuns Dragnea
Surse: Preşedintele va chema partidele la Cotroceni pentru consultări pe tema legilor justiţiei
klaus iohannis
Iohannis, la Bruxelles: România va continua să promoveze activ şi responsabil cooperarea Europa-Asia
Reacția lui Tudorel Toader după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia
O filială PSD cere în continuare demisia lui Dragnea. "Avem nevoie de un lider serios"
Orban: PNL o va convoca pe Viorica Dăncilă la Parlament. Să spună dacă respectă recomandările Comisiei
Turcan: PNL va demara procesul de revocare din funcţie a Avocatului Poporului
Corina Crețu critică din nou Guvernul: ”Avem miliarde de euro care așteaptă la Bruxelles”