Interviul care a făcut-o celebră pe Viorica Dăncilă. ”Nu am avut un model în viață”

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 16 Ianuarie 2018 18:34
Categorie: Stiri Politice

Viorica Dăncilă este propunerea de premier din partea celor de la PSD. S-a născut în Teleorman, la Roşiorii de Vede, iar Liviu Dragnea insistă că nu el propus-o.

Viorica Dăncilă este şefa organizaţiei de femei a PSD şi o apropiată a Gabrielei Firea şi a Rovanei Plumb. Până acum, s-a remarcat prin susţinerea îndârjită a Ordonanţei 13, în plenul de la Strasbourg. Tot acolo a uimit după ce, în cadrul unui interviu, a evitat toate întrebările, inclusiv pe cea legată de cartea a inspirat-o cel mai mult.

Mai multe lucruri au contat la alegerea Vioricăi Dăncilă drept propunere de premier, spune Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "Nu s-a dezis niciodată de iniţiativele noastre de îmbunătăţire a legilor justiţiei, susţine acest demers în continuare."

În timpul protestelor istorice din februarie 2017, când sute de mii de romani erau în stradă cerând Guvernului să abroge Ordonanţa 13, europarlamentarul Viorica Dăncilă îl critica pe comisarul european pe Justiţie. Motivul? Comisarul şi-ar fi permis să reproşeze guvernului PSD de atunci că România face paşi înapoi în acest domeniu.

Vasilica Viorica Dăncilă, europarlamentar (februarie 2017): "Curtea Constituțională a constatat că unele prevederi ale Codului Penal nu erau constituționale. Drept urmare, guvernul PSD-ALDE a dat o ordonanță de urgență pentru a reglementa acest lucru. Același lucru a fost folosit anterior de guvernul Cioloș și de guvernul Boc. De ce, domnule comisar, nu ați spus și atunci că România a făcut un pas înapoi?"

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "Ce o recomandă? Este europarlamentar din 2009, respectat la Bruxelles.”

Anul trecut a participat la un interviu cu cinci întrebări pentru revista Parlamentului European. A evitat să răspundă la chestiuni simple. La întrebarea ”Care a fost cea mai inspirațională şi mai influentă carte citită?", răspunsul a fost: ”Îmi place să citesc şi încerc să citesc de câte ori găsesc timp". La întrebarea ”Ce persoană v-a inspirat cel mai mult?" răspunsul a fost din nou unul general: ”Nu am avut un model în viaţă sau în politica".

Totuşi, ce îi face pe cei din PSD să creadă că nu se va ajunge din nou la scenariul Grindeanu sau Tudose?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "În interiorul partidului e foarte respectată, e preşedintele organizaţiei de femei, nu a avut conflict cu nimeni din partid şi asta e o garanţie pentru toţi colegii că nu va avea o activitate sau nu va genera ceva care să ne aducă în cele două situaţii menţionate."

În timp ce Liviu Dragnea rostea numele său, Viorica Dăncilă ieşea din sediul PSD fără să spună ce planuri are.

Vasilica Viorica Dăncilă: "Mă onorează, dar mă şi responsabilizează. Nu pot să fac declaraţii până când nu văd dacă domnul preşedinte Klaus Iohannis mă desemnează pentru această funcţie."

Până acum, atât Sorin Grindeanu, cât şi Mihai Tudose, au venit alături de Liviu Dragnea la anunţul propunerii de premier.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: "A fost propusă de dl Niculae Bădălău, au susţinut şi colegii din organizaţia de femei."

Adică de al doilea om în PSD, preşedintele executiv şi şeful organizaţiei de Giurgiu, Niculae Bădălău. Omul pe care în urmă cu un an Viorica Dăncilă îl prezenta drept un exemplu.

Numele său complet este Vasilica Viorica Dăncilă şi are 54 de ani. S-a născut la Roşiori de Vede, judeţul Teleorman. În 1988 a terminat Facultatea de Petrol şi Gaze de la Ploieşti, iar apoi a fost timp de un an profesoară la Liceul Industrial din Videle.

În CV nu apare însă şi ce materie a predat. În 2006 a obţinut o diplomă de master la SNSPA, specializarea: "Programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană”. Este membră PSD din 1996.

În declaraţiile sale de avere apar mai multe imobile în judeţele Braşov, Dolj şi Teleorman, conturi de zeci de mii de euro, dar şi venituri mari împreună cu soţul sau care este manager într-o importantă companie petrolieră. Dacă va deveni premier, lasă veniturile de peste 10.000 de euro pe lună, de la Bruxelles, pentru salariul de prim-ministru din România de peste 16.000 de lei.

La o întâlnire a femeilor din partid, care a avut loc la Constanța. anul trecut, i-a organizat o primire triumfală lui Liviu Dragnea. Îmbrăcată în costum naţional, a negat că ar avea gene false.

Vasilica Viorica Dăncilă"Nu sunt gene false, nu sunt gene false, nu. Eu cred că este important pentru o femeie să se îngrijească, dar important pentru o femeie este că ţinuta pe care o poartă să-i dea acea satisfacţie sufletească, să o poarte cu mândrie."

Pagina sa de Facebook abundă în fotografii cu icoane, dar şi în instantanee cu ea în Parlament, pe stradă, ori cu cele mai bune prietene. Una dintre acestea este Gabriela Firea, care apare într-o fotografie pusă în ramă, chiar în biroul de europarlamentar al Vioricai Dăncilă.

O altă prietenă, Rovana Plumb, cea care a însoţit-o luni seară şi marți, la şedinţele PSD, dar care i-a fost alături şi în ultimii ani. În campania electorală părea că se înţelege de minune şi cu ministrul Carmen Dan, când împărţeau pliante prin Teleorman. Judeţ care în ultima vreme pare a bate record după record în furnizarea de politicieni la nivel înalt, fiind şi judeţul lui Liviu Dragnea.

Averea Vioricăi Dăncilă, propunerea PSD pentru Palatul Victoria. Suma donată către PSD
Averea Vioricăi Dăncilă, propunerea PSD pentru Palatul Victoria. Suma donată către PSD
VIDEO PROTVPLUS.RO
Codrin Ștefănescu și Mircea Drăghici
Codrin Ștefănescu și trezorierul PSD Mircea Drăghici, la DNA: ”Sunt niște minciuni”
Traian Băsescu: ”Dragnea declanşează inutil o criza politică! Mare nemernic”
Încă o lovitură pentru Dragnea. Un deputat PSD s-a înscris în partidul lui Ponta
Fostul premier Tudose o acuză pe Carmen Dan: ”Mincinoasă. Agresivă și Incompetentă”
Aproape dat afară din Guvern, Toader începe să ”toarne”. Ce s-ar fi întâmplat la ședințe
Nou moment amuzant cu Maria Grapini. Și-a mulțumit, apoi s-a felicitat singură. FOTO
Liviu Dragnea
Acuzațiile lansate de PNL după mitingul PSD din Iași. ”Ar fi de neconceput”
Mihai Tudose: „Vom începe discuţiile cu Opoziţia pentru un guvern de uniune naţională”
Măsurile anunțate de Teodorovici pentru întoarcerea românilor plecați la muncă în afară
Dragnea, replică dură la adresa lui Iohannis, după protestul din Iași: "Am vești proaste"
Cioloș, ironic la adresa lui Dragnea: „Orice om îi este teamă că-i fură PLUS aragazele”
Dragnea, despre cei care protestează împotriva lui: "Ei sunt ciuma roşie"