Circ la marginea Bucureștiului. Nicușor Dan și viceprimarul Bădulescu, la un pas să se ia la bătaie

05-06-2020 18:51


Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Astfel, am putea caracteriza ce s-a întâmplat vineri într-o aşa-zisa dezbatere politică neașteptată, petrecută în praful şi gropile de la periferia Bucureştiului.

Protagonişti - candidatul la primăria generală, Nicușor Dan, şi viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu. Acesta din urmă a apărut neinvitat la conferinţa de presă, pe care Nicușor Dan o convocase, pentru a prezenta nerealizările din mandatul Gabrielei Firea. Bădulescu a vociferat, şi puţin a lipsit ca cei doi să se ia la bătaie.

"Aţi stat în dulap în toată această perioadă şi acum aţi venit să minţiţi - Vă rog să părăsiţi acest spaţiu - Nu vreau! E spaţiu public / - Vă rog să luaţi loc în public - Nu iau - Vă rog să luaţi loc - Haideţi să continuăm, ţinem oamenii / Este o neobrăzare, o chestie de bun simţ. Vă rog să vă daţi - Vă rog dvoastra să vă daţi"

Viceprimarul Capitalei a ajuns primul la evenimentul convocat de Nicușor Dan. A adus un dulap pe care l-a aşezat pe marginea drumului şi, înainte ca Nicusor Dan să înceapă bilanţul, l-a invitat să intre în el, acuzându-l că în ultimele trei luni, a stat ascuns. Nicușor Dan a luat dulapul şi l-a îndepărtat.

În plus, Bădulescu – care poartă mască de protecţie - i-a reproşat lui Nicuşor Dan că nu poartă mască de protecţie.

”Ne cerem scuze pentru circul pe care, în maniera caracteristică, îl face PSD”, a spus Nicuşor Dan în debutul conferinţei de presă.

Apoi, Nicușor Dan i-a cerut viceprimierului să păstreze distanţa socială.

"Vă rog, stimate domn! vă rog - de ce mă împingeţi? - staţi la doi metri de mine, aşa cum spune legea. Haideţi să nu facem circ aici - ia mâna de pe mine , de ce eşti violente, domnule? - Nu ai masca, ia mâna de pe mine" / "stai la doi metri de mine - nu stau, ca io am masca"

În cele din urmă, Nicușor Dan şi-a început conferinţa cu Aurelian Bădulescu alături. Acesta a intervenit de fiecare dată când nu a fost de acord cu datele prezentate. De exemplu, candidatul PNL a acuzat primăria generală că eliberează autorizaţii de construire pe spaţii verzi.

" - Bădulescu: Vreau să ştiţi că acum două zile când a fost PUZ-ul la sectorul doi, acest individ - Nicușor: Prin PUZ-urile promovate de primarul general dispar sute de hectare. Du-te mai domnule de aici - Acest individ care mă împinge cu o violenţă ieşită din comun nu a participat că are înţelegeri cu mafioţii de acolo - Prin PUZurile promovate dispar sute de hectare de spaţiu verde - De ce nu spui că nu ai participat? Nu ţi-e ruşine, nu ţi-e frică de Dzeu"

Din maşini s-au auzit huiduieli, iar un trecător pe scuter a intervenit în discuţie.

- "Băi, în locul tău nu aş fi venit nicioadata pe prelungirea Ghencea
- Bădulescu: Eu îmi asum dacă greşesc, nu mint ca ei

- Ce aţi făcut, domnule, patru ani?"

 

Dezbaterea sau mai precis cearta iscata de viceprimar a avut loc pe şoseaua prelungirea Ghencea, loc ales de Nicusor Dan pentru a demonstra că actuala administraţie locală nu s-a ţinut de cuvânt când a promis că va lărgi drumul.

 

Şeful PNL, Ludovid Orban, care-l susţine pe Nicușor Dan, a catalogat incidentul ca "mitocănie şi bădărănie".

Şi liderul USR Dan Barna a scris pe Facebook că este "un eveniment fără precedent, prin violenţă şi stupiditatea lui" care nu-l va opri însă pe Nicușor Dan din cursă. Cei de la PSD susţin că intervenţia vicepremarului este una personală şi nu reprezintă poziţia partidului.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57