Guvernul isi asuma raspunderea in Parlament pentru legea educatiei
UPDATE: Guvernul a decis sa-si angajeze raspunderea in fata Parlamentului pe legea educatiei nationale. Premierul Emil Boc a anuntat ca reforma invatamantului romanesc depinde de accelerarea procedurii de aprobare a acestei legi.
Decizia angajarii raspunerii a fost luata inca de luni seara, la sedinta coalitiei de guvernare si dupa consultarile cu presedintele Traian Basescu de la Palatul Cotroceni.
Urgenta acestui act normativ tine de angajamentul PDL-ului fata de reprezentantii UDMR care doresc adoptarea rapida a acesteia.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Angajarea raspunderii in fata Parlamentului expune insa Guvernul unei posibile motiuni de cenzura pe care opozitia o are la indemana, dupa ce premierul vine in fata camerelor reunite. Daca motiunea nu trece, legea educatiei va fi adoptata, daca insa documentul este adoptat guvernul este demis.
Liderii opozitiei vor trebui sa vina insa cu un document axat in mod special pe legea educatiei si nu cu deja anuntata "Motiune a celor multi".
Cum opozitia are dreptul, conform Constitutiei, atat la depunerea motiunii "Celor multi", cat si la cea dedicata educatiei, am putea sa asistam la o avalansa de motiuni de cenzura la adresa cabinetului Boc, pe care il asteapta dn nou zile grele.